ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑλλαγές σε Champions και Eurpopa Leauge που επηρεάζουν τις...

Αλλαγές σε Champions και Eurpopa Leauge που επηρεάζουν τις Κυπριακές ομάδες

Σημαντικές αλλαγές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το καλοκαίρι του 2015. Για τις αλλαγές αυτές, η UEFA έχει ενημερώσει τις Ομοσπονδίες μέλη της ενώ η ΚΟΠ έχει ενημερώσει σχετικά τα Σωματεία της.
Οι αλλαγές, τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League αφορούν κυρίως τον προκριματικό γύρο στον οποίο αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες και αναπόφευκτα, επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Champions League
Σύμφωνα με τις αλλαγές της UEFA, η Πρωταθλήτρια Κύπρου θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League με τους πρώτους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τις 14 / 15 Ιουλίου και τους επαναληπτικούς για τις 21 / 22 Ιουλίου 2015. Φέτος το ΑΠΟΕΛ άρχισε τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο προκριματικό γύρο.
Η UEFA έχει μειώσει σημαντικά των αριθμών των ομάδων που αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους από τον τρίτο προκριματικό γύρο και πλέον το δικαίωμα αυτό το έχουν ομάδες από χώρες που βρίσκονται μέχρι τη 15η θέση της κατάταξης της UEFA.
Απευθείας στα play-offs του Champions League προκρίνονται πέντε ομάδες, μια από κάθε χώρα από τις πρώτες πέντε στην κατάταξη της UEFA.
Οι Πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται από τη 15η μέχρι την 45η θέση της κατάταξης της UEFA (η Κύπρος βρίσκεται στη 18η θέση), αρχίζουν τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Europa League
Όσον αφορά το Europa League, η Κυπελλούχος Κύπρου θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από το δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης στις 16 και 23 Ιουλίου (τα τελευταία χρoνια ο κυπελλούχος μας χρόνια ξεκινούσε από τα play-offs)  ενώ, οι άλλοι δύο εκπρόσωποι μας στη διοργάνωση θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Οι αγώνες του πρώτου προκριματικού γύρου θα γίνουν στις 2 και 9 Ιουλίου 2015.
Η UEFA έχει προχωρήσει στις ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με το Europa League, οι οποίες επηρεάζουν όλες τις χώρες:
-Αυξάνονται από 6 σε 16 οι ομάδες που θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Europa League. Πρόκειται για τους Κυπελλούχους των 12 πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA και ακόμη μια ομάδα από τις τέσσερις πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA.
-Καμιά χώρα δεν θα έχει πέραν των τριών ομάδων στο Europa League. Ως εκ τούτου, οι χώρες που βάσει της κατάταξης τους δικαιούνταν μέχρι τώρα να εκπροσωπηθούν με τέσσερις ομάδες, χάνουν από μια θέση.
-Καμιά ομάδα δεν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τα play-offs του Europa League. Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν 25 ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και οι 15 ομάδες που θα αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
-Ο αριθμός των ομάδων που θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League αυξάνεται από 78 σε 104.
-Ο αριθμός των ομάδων που θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League μειώνεται από 42 σε 14.

Autoremarketing

Bet on Alfa