ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΚουτσοκούμνης: «Ναι, έχουμε στημένους αγώνες στην Κύπρο!» - ΤΟΥ...

Κουτσοκούμνης: «Ναι, έχουμε στημένους αγώνες στην Κύπρο!» – ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Πηγή: http://sentragoal.philenews.com/

Bet on Alfa

Δεν μας έκανε… σοφότερους η μεγάλη συνέντευξη του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο ΡΙΚ, αφού πρόεδρος της ΚΟΠ τάχθηκε ξανά στο πλευρό του Παναγή και μίλησε για στημένους αγώνες.

«Ελπίζω να έχουμε εξελίξεις. Ελπίζω η Αστυνομία θα κινηθεί επί παντός, να πάρει τις καταθέσεις για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Μιλάνε πολλοί για μη σωστό πρωτάθλημα, το οποίο πάσχει από στημένους αγώνες. Είναι καιρός να αλλάξει κάτι. Αφού είχε το θάρρος ο Μάριος Παναγή, θα είναι κάτι εξαιρετικό για το ποδόσφαιρο.

Έχουμε 17 στοιχεία και 17 φακέλους που ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ που μιλούν για στήσιμο αγώνων και για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. Οι κόκκινοι φάκελοι δίνονται στην Αστυνομία όμως δεν είχαμε απάντηση ακόμη. Αν έχουν κάποια αλήθεια, τότε κάποια πράγματα δεν είναι σωστά στο ποδόσφαιρο»

Συγχαρώ τον Μάριο Παναγή, εδώ και τρία χρόνια μαζεύει στοιχεία που αποδεικνύουν πολλά. Ενώνω τη φωνή μου με τον ΠΑ.ΣΠ, όποιος έχει στοχεία να πάει στην Αστυνομία. Ο Κυριάκος Χατζήκυριακος το έκανε ήδη. Αν ήταν εδώ ο Παναγή θα του έλεγε μπράβο, αν έχει δίκαιο για το κύκλωμα, φαντάζεστε πόσο θάρρος έχει ο μικρός για να το πει δημόσια.

Άκουσα ότι έριξε τα πυρά του σε τρία κόμματα, κανείς δεν είναι ένοχος αν δεν αποδειχθεί. Αυτό θα ταράξει τα θεμέλια του ποδοσφαίρου και κανείς δεν θα βγει από μέσα. Η δική μου εισήγηση ήταν να διορίσουμε λειτουργούς. Η Αστυνομία περιορίζεται στα ποινικά αδικήματα και ποτέ δεν θα μάθουμε αν υπήρξαν αθλητικές ευθύνες. Εισηγήθηκα αυτός ο διορισμός να γίνει από την ίδια τη Γενική Συνέλευση. Ακούστηκε η άποψη ότι είναι νωρίς και καλύτερα να περιμένουμε ακόμη λίγο».

Αν σκέφτεται την παραίτηση: Έχω ακόμη 6 μήνες θητεία, αν είχα κάποια ενοχή θα παραιτούμουν ως τώρα, Όμως, δεν νιώθω καμία ενοχή και οι προέδροι συνηγόρησαν με αυτό. Και οι δηλώσεις του Ανδρέα Σοφοκλέους μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι δεν είναι το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο χώρος έχει τις υπερβολές του και δεν είναι μόνο από προέδρους και διαιτητές είναι από όλους. Ο Κύπριος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιορ, γι’ αυτό υπάρχει μία υπερβολή. Μέχρι που κατηγορούμε ακόμη και την ΟΥΕΦΑ ότι στήνει αγώνες. Αν είναι δυνατό, αυτό είναι υπερβολή. Η αντίδραση είναι τρόπος άμυνας και η επιρρίπτει ευθύνες στους διαιτητές και στην ΚΟΠ και αυτό για εμένα είναι σεβασό. Αυτό κερδίζει τους συνεργάτες μου και τους σωματειακούς.

Ναι, βοήθησα ομάδες και στα κριτήρια. Από τη στιγμή που ομάδες είχαν υπογράψει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ναι τους βοηθήσαμε. Συνέβηκε και με μεγάλες ομάδες, ακόμη και από τη Cyta και την Primetel. Αυτό δόθηκε και στην ΟΥΕΦΑ, αφού ρώτησε για τις προκαταβολές και δώσαμε εξηγήσεις.

Αποδέχομαι όλα τα λάθη που μου καταλογίζονται. Από τη στιγμή που πιστεύετε ότι κάνω λάθη, το αποδέχομαι. Ναι κάνω την αυτοκριτική μου κανεί στο χώρο δεν είναι αλάνθαστος. Κάθε χρόνο πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι.

Σας κατηγορούν ότι υποστηρίζετε κάποιες ομάδες: Δεν έχω κρύψει πια είναι η ομάδα μου, δεν το έκρυψα ποτέ. Με κατηγόρησε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά αν πήγαινα θα είχα πρόβλημα. Έκαναν και διαδηλώσεις εναντίον μου. Αυτά είναι θέματα γνώμης, τα οποία στηρίζω όποτε τα βρίσκω μπροστά μου.

Τι πρέπει να αλλάξει: Να αλλάξει η προσέγγιση μας προς το ποδόσφαιρο μας, θα πρέπει να το αγαπήσουμε. Θα πρέπει, χωρίς να ζητώ οποιοδήποτε εύγε γιατί δεν μου αξίζει, αλλά εδώ και 6 χρόνια το ποδόσφαιρο μας προσφέρει συγκινήσεις. Όταν προκρίθηκε η Ανόρθωση για πρώτη φορά στους ομίλους κλαίγαμε. Τώρα το έχουμε συνηθίσει.

Πόσοι Κύπριοι αγωνίζονται στις ομάδες μας; (Ρωτάει ο Κουτσοκούμνης) και συνεχίζει: Εμείς πρέπει να βγάλουμε το πρωτάθλημα με 60 Κύπριους διαιτητές, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες που έχουν. Δεν είναι εύκολο να τους βελτιώσουμε όπως γίνεται στη Γερμανία. Αυτούς τους διαιτητές έχουμε και από τους μικρούς που δοκίμασε να βγάλει πάνω ο Ρέικβαρτ κάποιοι απέτυχαν.

Νομίζω ο Ρέικβαρτ έκανε έργο και το κυριότερο κομμάτι αφορούσε στην προκατάληψη που όλοι είχαν για τον διορισμό διαιτητών. Επειδή έμεινε 3 χρόνια άρχισε να ενδυναμώνει η πίστη ότι του επιβάλλουν ποιους να ορίζει. Εγώ δεν το δέχομαι, γιατί ξέρω πως δουλεύει. Του δίνουμε 100.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά δίνουμε και σε ορφανά παιδιά.

Πέστε μου ποιος Κύπριος μπορεί να αναλάβει αυτή τη θέση και να αντέξει πάνω από 3-4 μήνες; Πολλές χώρες (Ρωσσία, Ελλάδα) έχουν αποφασίσει να έχουν. Κοιτάξτε πόσο άντεξε ο κ. Κωνσταντίνου και πόσες συνεδρίες κάναμε για τις επιλογές του Κωνσταντίνου, κανείς δεν αντέχει πολλούς μήνες.

Ο κ. Παναγή έχει τις ευχές όλων μας, αλλά πως μπορούμε κάποιους που δεν πείθονται. Βλέπω διαιτησίες, τις οποίες χαρακτηρίζω εξαιρετικές. Βλέπετε όμως παράγοντες να καταδικάζουν για μία κίτρινη και έν φάουλ. Κάτω από τη συνεχή αμφισβήτηση κανείς δεν μπορεί να δουλέψει.

Θα έκανε τις ίδιες δηλώσεις ο φίλτατος Ανδρέας Σοφοκλέους αν οι παίχτες του έβαζαν το πέναλτι στο 94; Με καλεί να παρέμβω, αλλιώς να πάω στο σπίτι μου. Η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων, δεν είναι θέμα φίμωσης, αφού ο κάθε πρόεδρος είναι ειδικός στις μετεγγραφές, στους προπονητές, στους διαιτητές, σε όλα. Ο καθένας βλέπει με τη δική του οπτική γωνία τα πράγματα και είναι δύσκολο να το αλλάξουμε αυτό.

Μίλησα το πρωί με τον κ. Σοφοκλέους και συζητήσαμε τις δηλώσεις του. Του είπα ότι είχε ένα πεναλτάρα που δεν του δόθηκε, από την άλλη του δόθηκε ένα διπλό. Όταν εκνευριστεί λέει κάποια παραπάνω πράγματα. Δεν μου είπε για παραίτηση, αποφασίσαμε να βρεθούμε αρχές Ιανουαρίου για να συζητήσουμε κάποια πράγματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο.

Είναι με κάποια νότα προβληματισμού που η Αστυνομία έκανε σήμερα έφοδο στα γραφεία της ΚΟΠ και μάζεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κάποια αρχεία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι υπάλληλοι είναι άψογοι και θα πάω αύριο να τους δω. Όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε μετεγγραφές και δεν μπορεί να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο αν δεν επιστραφούν τα κομπιούτερ. Καλώ την Αστυνομία να τους επιστρέψει το συντομότερο, αν είναι δυνατό από την 1η του νέου έτους.

Αν δέχονται πιέσεις οι διαιτητές: Κανείς διαιτητής εδώ και 20 χρόνια να μου μιλήσει για πίεση ή να μου πει ότι τον προσέγγισε ο τάδε. Δεν έχω τίποτε στα χέρια μου και ο Παναγή δεν είπε ότι τον πήρε κάποιος τηλέφωνο. Δεν άκουσα να πει ότι τον πήρε ο τάδε παράγοντας και του είπε να χαρίσει. Υπάρχουν διαιτητές που εμπιστεύομαι ότι δεν είναι ευάλωτοι. Είμαστε επηρεασμένοι από την προ-προηγούμενη αγωνιστική, γιατί δεν πήγε τίποτα σωστά.

Ο Παναγή δεν κήρυξε πόλεμο στο ποδόσφαιρο ή στην ΚΟΠ, δεν είμαι στο αντίθετο χαράκωμα από τον κ. Παναγή. Το περίεργο στα social media είναι ότι είμαστε υπέρ του Παναγή και εναντίον της ΚΟΠ, αλλά η ΚΟΠ δεν είναι εναντίον του κ. Παναγή. Οι δύο μας πρέπει να είμαστε στο ίδιο χαράκωμα όχι εναντίον. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα πρόεδρος μπορεί να σταθεί μπροστά πό 18 ποδοσφαιριστές και να τους πει ότι σήμερα πρέπει να χάσουμε.

Δεν είναι κάθε μέρα που βάζουν βόμβες σε διαιτητές στο εξωτερικό. Μέχρι και ο Πλατινί με πήρε τηλέφωνο. Ο κ. Τράττος είχε τη συνήθεια να παίρνει όλους τους διαιτητές πριν από τον αγώνα για να τους πει καλή επιτυχία. Εμψυχώνουμε τους διαιτητές, γιατί μέχρι να φτάσει στο γήπεδο νιώθει μεγάλη πίεση.

Για τους στημένους αγώνες: Από τη στιγμή που είχαμε 17 φακέλους από την ΟΥΕΦΑ με πιθανότητα να είναι στημένοι, τότε ναι πρέπει να έχουμε στημένα. Αν μερικοί από αυτούς είναι στημένο, τότε ναι έχουμε. Δεν θα το έλεγα πριν από 4-5 χρόνια. Πάντα γίνονται στον τελευταίο όμιλο, αυτός παίρνει τους περισσότερους φακέλους.

Για τον Κούμα: Ασχολείται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αρκετών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όχι με το κυπριακό. Πρέπει να μπει σε αυτή την επιχείριση το συζητήσαμε και δεν το θεώρησα μεμπτό.

Οι μεγαλύτεροι δυσφημιστές είμαστε εμείς και γι’ αυτό δεν έχουμε σωτηρία. Όλοι οι πρόεδροι των σωματείων ήταν υπέρ μου σήμερα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργήσει ομαδικά. Ο κάθε ένας έχει με τον άλλο διαφορές και άνοιξαν το στόμα τους κάποιοι και κατηγόρησαν άλλους προέδρους. Αυτά πρέπει να βγουν έξω και να κάτσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε.

Επιτρέπεται η φιλία μεταξύ των παραγόντων και των διαιτητών; Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το αποδεχόμαστε. Στην καφετερία δεν στήνεις αγώνες. Στο τέλος θα πόυμε ότι οι διαιτητές δεν πρέπει να έχουν σχέση με κανένα. Τα πάντα που κάνουμε στην Κύπρο παρεξηγούνται.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, τόνισε: Έχω επισκεφτεί την Παλαιστίνη και το Ισραήλ για να συζητήσουμε. Έχω παραδώσει την αναφορά μου προς την Εκτελεστική Επιτροπή στη ΦΙΦΑ και σπάνια καλούν κάποιον και είναι τιμή μου που με κάλεσαν για να αναλύσω την έκθεση. Τα προβλήματα μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης είναι περισσότερα από το να παίξουν απλά ποδόσφαιρο.

Autoremarketing

Bet on Alfa