ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣεραφείμ: "Πρέπει να γίνει κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου"...

Σεραφείμ: “Πρέπει να γίνει κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου” (Δηλώσεις στον SuperSportFM)

Για τις θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα όσα συμβαίνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο μίλησε στον SuperSportFM ο πρόεδρος της ομάδας μας, Δώρος Σεραφείμ.

“Η άποψη μας είναι ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι όλο αυτό μας θίγει όλους, είναι προσβλητικό, όμως από την άλλη είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν. Το ότι υπάρχει παρασκήνιο είναι δεδομένο, τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια. Είναι περισσότερο από ότι μπορεί να υπολόγιζε κάποιος. Για να καταθέτει κάποιος πέντε μέρες συνέχεια και να βγαίνουν συνέχεια πράγματα σημαίνει ότι κάτι υπάρχει. Αυτό το κάτι πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω”,  είπε αρχικά ο κ. Σεραφείμ και πρόσθεσε:

Bet on Alfa

“Εγώ θα μιλήσω για το σωματείο μας. Πιστεύουμε ότι η αντίδραση μας και στην ανακοίνωση και στην γενική συνέλευση υπήρξε. Εμείς είπαμε ότι πρέπει να εξυγιανθούν όλα τα σώματα, από την διοίκηση της ΚΟΠ, από τις διοικήσεις των επιτροπών διαιτησίας, συνδέσμου διαιτητών και όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ελέγχουν. Πρέπει να διωχθούν όλοι. Έπρεπε να γίνει πριν 7-8 χρόνια, δεν έγινε και πήγαμε πολύ πίσω. Άνθρωποι πήραν πόστα και είναι εκεί και δημιουργούν όλες αυτές στις καταστάσεις. Μπορούν να συνέλθουν στα σωματείο, να κάτσουν και να βρουν ποιοι είναι για να τους παραιτήσουμε. Αυτή η άποψη εκφράστηκε στην συνέλευση και η απάντηση ήταν ότι στις αρχές του Ιανουαρίου θα γίνει γενική συνέλευση στην οποία θα τα πούμε όλα για να δώσουμε τις λύσεις για όλα”.

Η παραίτηση της ηγεσίας της ΚΟΠ θα διευκολύνει την όλη κατάσταση;

“Σίγουρα ότι γίνεται προς το καλύτερο διευκολύνει. Ο κάθε ένας εκείνο που αισθάνεται το κάνει. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι πολύ θα χαιρόμουν να μην είναι από τους κόλπους της ΚΟΠ που γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτό γιατί θα πρέπει να γίνει εξυγίανση από έξω. Δυστυχώς τα πράγματα είναι εσωτερικά. Εμείς αισθανόμαστε ότι είμαστε σωστοί, δεν κάνουμε πίσω και είμαστε ένα από τα σωματεία που έχουμε αδικηθεί περισσότερο από όλους. Όλοι φωνάζουν αλλά την τελευταία στιγμή ανέχονται πράγματα. Πρέπει να γίνει κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι εξωγενείς παράγοντες πρέπει να αφήσουν το ποδόσφαιρο να λειτουργήσει μόνο του. Πρέπει να μείνουν εκτός και στα προσωπικά συμφέροντα. Έχω δει ότι και άλλα σωματεία το λένε αυτό. Πρέπει να το δούμε στην πράξη. Τον κάθε ένα από εμάς θα κρίνει ο κόσμος. Εμείς κάνουμε αυτοκριτική και διορθώνουμε τα λάθη μας. Υπάρχει εκλογική συνέλευση τον επόμενο χρόνο και δεν θα απέρριπτα το γεγονός να γίνει νωρίτερα. Να σταματήσουν κάποιοι που είτε κομματικά, είτε άλλως πως να επηρεάζουν τα πράγματα. Αυτοί που κάνουν τις παρεμβάσεις είναι αυτοί που κατέχουν την πλειοψηφία στην ΚΟΠ. Η προκατάληψη φεύγει όταν οι διάφοροι που επηρεάσουν τα παιχνίδια λειτουργούν επί ίσοις όροις παντού. Αυτό δεν γίνεται και η προκατάληψη μεγαλώνει. Έγινε μια σοβαρότατη καταγγελία. Εμείς προσέξαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ποδοσφαιρικού και μη όσο και τα ΜΜΕ έχουν τοποθετηθεί υπέρ των θέσεων του κ. Παναγή. Δεν είναι τυχαίο αυτό το πράγμα χωρίς να βγουν αποφάσεις και συμπεράσματα. Ο κ. Παναγή έχει κερδίσει τον κόσμο γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχει παρασκήνιο. Εμείς ανεξάρτητα από το τι λέει ο κ. Παναγή και τι λέει ο κόσμος πρέπει να κάτσουμε και να δούμε τις δικές μας ευθύνες. Τα είπα αυτά στην συνέλευση”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ…

“Τα όσα αναφέρει ο προπονητής αυτή είναι η πραγματικότητα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο μετά τα γνωστά με την παραλαβή ενός καταχρεωμένου σωματείου και με έλλειψη ρευστότητα., Το οικονομικό παίζει σοβαρότατο ρόλο. Ότι κατέλειπα παραλάβαμε μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα και στον προπονητή και στην λειτουργία της ομάδας γενικότερα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο δεμένη πιο δυνατή. Θα προστεθεί ο Σκέμπρι, ο Λεάντρο που επίσης μας έλειψε, θα φύγουν κάποιοι που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και η ομάδα θα πάει καλά. Θα είναι καλύτερη από την α΄ γύρο. Προσθήκη ενός στόπερ είναι το πρώτο μέλημα. Ελπίζω να δώσουμε την λύση που χρειάζεται. Το οικονομικό παίζει σπουδαίο ρόλο. Θα δούμε πους στεκόμαστε και ανάλογα θα προχωρήσουμε”.

Τι γίνεται με τις επαφές με την ομάδα επιχειρηματιών;

“Όταν είχαμε συζητήσεις με την ομάδα αυτή τα βρήκαμε στους στόχους και ξεκαθαρίσαμε πως θα βοηθηθούμε. Χρειάζεται 1-2 μήνες όπως μας είπαν να γίνουν οι επαφές και θα συναντηθούμε σύντομα. Εκείνο που μας λέχθηκε είναι ότι πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορεί να προχωρήσεις”.

Autoremarketing

Bet on Alfa