ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜιχάλης Αργυρού: «Παραδειγματική τιμωρία σε όλους»

Μιχάλης Αργυρού: «Παραδειγματική τιμωρία σε όλους»

Στις καταγγελίες του Μάριου Παναγή στάθηκε περισσότερο στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Μιχάλης Αργυρού, στη Χριστουγενιάτικη γιορτή του ΣΔΚ.

Bet on Alfa

Ο Αργυρού τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες να πληρώσουν το αντίτιμο όσοι εμπλέκονται, είτε είναι διαιτητές, είτε παράγοντες, είτε ποδοσφαιριστές.

Ανέφερε ακόμη για τους διαιτητές ότι με συνεχή επιμόρφωση μπορούν να βελτιωθούν και ότι ο Σύνδεσμος θα σταθεί δίπλα τους.

Αναλυτικά η ομιλία του Μιχάλη Αργυρού:

«Τις τελευταίες μέρες το ποδόσφαιρο διανύει δύσκολες στιγμές. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στις καταγγελίες μέλους μας που αναστάτωσαν όχι μόνο τις οικογένειες των διαιτητών αλλά και την κυπριακή κοινωνία. Από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι οι ανακριτές να ολοκληρώσουν τον έργο τους.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυπριακή δικαιοσύνη. Αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες να πληρώσουν το αντίτιμο όσοι εμπλέκονται, είτε είναι διαιτητές, είτε παράγοντες, είτε ποδοσφαιριστές. Παραδειγματική τιμωρία σε όλους αυτούς που με τις πράξεις τους διασύρουν το πιο συναρπαστικό άθλημα.

Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού η οποία καλλιεργεί την επιδίωξη της νίκης, η ανοχή, η υπόθαλψη του αθλητισμού, η ημιμάθεια σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση της παντογνωσίας καθώς και η μη αποδοχή της ήττας έχουν δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες. Η εύκολη λύση είναι ο ανυπεράσπιστος διαιτητής. Αυτός είναι ανυπεράσπιστος και μπορεί να κλονιστεί γιατί είναι άνθρωπος, γιατί είναι αυτός που υφίσταται τις περισσότερες φορές ένα πολύπλευρο σφυροκόπημα για να φοβηθεί και να διαταραχθεί η ψυχολογία του.

Εμείς ως διαιτητές έχουμε κάνει λάθη που έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Δεν εθελοτυφλούμε. Τα λάθη μας δημιούργησαν ένταση και εξόργισαν και μεγάλωσαν την κακοπιστία του κόσμου. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε και να τα εξαλείψουμε. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στον τόπο μας τα λάθη. Όπου υπάρχει ποδόσφαιρο υπάρχει και λάθος.

Απλά ο διαιτητής δεν μπορεί να μετατοπίσει το δικό του λάθος. Με συνεχή επιμόρφωση μπορούμε να βελτιωθούμε. Μέριμνα μας είναι να είμαστε δίπλα από τους διαιτητές και με την εκπαιδευτική διαδικασία να παρέμβουμε στον άνθρωπο διαιτητή. Να είναι σε μια διαρκή γνωστική ετοιμότητα των κανονισμών και εφαρμογή τους με την καλύτερη ψυχολογία σεβόμενος το προϊόν που υπηρετεί, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και τον ίδιο του τον εαυτό».

Autoremarketing

Bet on Alfa