ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣτα... ποσοστά του Ούτοπου η αξιοπιστία της ΚΟΠ

Στα… ποσοστά του Ούτοπου η αξιοπιστία της ΚΟΠ

Αναδημοσίευση από Sentragoal

Bet on Alfa

Πρώτον: Μαγκιά του Χάρη Λοϊζίδη που μπαίνει μπροστά και εκπροσωπεί την ΚΟΠ σε μία περίοδο που κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να πουν ότι είναι αξιωματούχοι της. Εδώ που τα λέμε, πάλι καλά που βρέθηκε κι αυτός για να εκπροσωπήσει την ομοσπονδία στον χορό των διαιτητών.

Ο πρόεδρος, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, προτίμησε -σοφά κατά την άποψή μου- να μην πάει στην εκδήλωση, ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Κούμας είναι άφαντος από την πρώτη ημέρα των αποκαλύψεων Παναγή, ο 2ος αντιπρόεδρος Νικ Νικολάου δεν είμαι βέβαιος ότι θα αναλάμβανε μία τέτοια αποστολή, αφού εκτός των άλλων είναι εντελώς διαφορετικά τα καθήκοντά του, ενώ ο 3ος αντιπρόεδρος, Φώτης Φωτίου, έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Ποιος μένει; Ο 1ος αντιπρόεδρος, Χάρης Λοϊζίδης…

Δεύτερον: Οι τελευταίες εξελίξεις -και καταγγελίες- δεν έχουν «ακουμπήσει» καθόλου τον Χάρη, οπόταν δεν έχει να δώσει «προσωπικές» εξηγήσεις σε κανέναν. Καβάλα στ’ άλογο πήγε στον χορό των διαιτητών. Κι η εμφάνισή του έχει και σημειολογική αξία.

Τρίτον: Αυτήν την περίοδο, η αξιοπιστία της ΚΟΠ και του ποδόσφαιρου στην κοινή γνώμη είναι κοντά στα… ποσοστά του Ούτοπου στις προεδρικές εκλογές. Έχω την αίσθηση ότι ο Χάρης Λοϊζίδης προσπάθησε να βελτιώσει κάπως την εικόνα του ποδοσφαίρου (και της ΚΟΠ). Κι επειδή έχει και μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, ακολούθησε τη δοκιμασμένη συνταγή των πολιτικών. Εδώ και 54 χρόνια, από την ημέρα που έχουμε Κράτος, όταν οι πολιτικοί «στριμώχνονται», επικαλούνται τον «πόλεμο» που γίνεται εις βάρος τους.

Τι θα έλεγε, ρε παιδιά, ο Χάρης σε μία τέτοια εκδήλωση; Μόνο ότι «ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι μέσα από την εκπαίδευση να μειώσει τα λάθη των διαιτητών». Κι ότι «η προσπάθειά μας είναι δεδομένη, θα δώσουμε στη διαιτησία όλα τα εχέγγυα για να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της». Θα γελούσε ο κόσμος… Φυσιολογικά, λοιπόν, το τράβηξε λίγο παραπάνω. Πολλοί «ξίνισαν», για την αναφορά του σχετικά με τους «εκλεκτούς φίλους των Μέσων Ενημέρωσης οι οποίοι εργοδοτούνται στα Μέσα που εργοδοτούνται λόγω και της ύπαρξης του δύσμοιρου του ποδοσφαίρου κι έχουν δουλειά από το ποδόσφαιρο, δυστυχώς δεν το προστατεύουν όσο πρέπει».

Δεν μπορώ να ξέρω τι είδους προστασία θέλει για το ποδόσφαιρο ο Χάρης Λοϊζίδης, αλλά ένα δίκαιο το έχει. Κάποιοι από το σινάφι μας -κι εγώ πρώτος αν θέλετε- δεν έχουμε προστατεύσει το ποδόσφαιρο όσο θα έπρεπε. Κι ας μην ενοχλούμαστε.

Είναι ποτέ δυνατόν να γίνονται όλα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρό μας και οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» να περιμένουν τον Παναγή και τον κάθε Παναγή για να τα βγάλουν στη φόρα; Είναι ποτέ δυνατόν, τα σωματεία μας και το ποδόσφαιρό μας να οδηγούνται στον μαρασμό και τον γκρεμό των οικονομικών προβλημάτων και οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» να βαρούμε παλαμάκια; Είναι ποτέ δυνατόν το ποδόσφαιρό μας να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως είναι τα στημένα, η βία στα γήπεδα, τα στοιχήματα, η διαιτησία, τα ρατσιστικά συνθήματα, η απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, τα οικονομικά συμφέροντα, η εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο και οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» να έχουμε πρώτο θέμα τις ενοχλήσεις του Ντε Βινσέντι, τους πόνους στο γόνατο του Γιακοβένκο και τις… αϋπνίες του Κωστάκη του Καϊάφα;

Δεν ξέρω ποιους εννοεί ο Χάρης Λοϊζίδης ότι «πολεμούν» το ποδόσφαιρο, αλλά μία τέτοια συμπεριφορά, όπως καταγράφηκε πιο πάνω, αν μη άλλο είναι… αιτία πολέμου. Γι’ αυτό σας λέω, ίσως να τον παρεξηγήσαμε τον Χάρη. Και περισσότερο απ’ όλους μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Αντώνης Μακρίδης, ο οποίος του τα έχωσε αγρίως.

Κατά τα άλλα, κάποιες μικρές επισημάνσεις:

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» -χωρίς να βάζω το χέρι στο ευαγγέλιο- δεν στήνουν αγώνες.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν έχουν ομφάλιο λώρο με τη διαιτησία.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν παίρνουν τηλέφωνο τους διαιτητές πριν τους αγώνες.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν καρατομούν διαιτητές επειδή δεν δούλεψε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας σε αγώνα της πρεμιέρας.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν παίρνουν εντολές να στείλουν διαιτητές στη Β’ Κατηγορία.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν επιτρέπουν σε συμπολίτη μας που έχει καταδικαστεί από Δικαστήριο για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο να είναι «μεγάλος και τρανός» διαιτητής.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν απειλούν διαιτητές: «Εννά σε φάσην»!

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν κλείνουν τα μάτια σε εγκληματικά λάθη της διαιτησίας.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν πιέζουν τον αρχιδιαιτητή, ο οποίος είναι τόσο αγχωμένος που δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν στέλνουν διαιτητές να σφυρίξουν αγώνες συγκεκριμένης ομάδας για να τη σώσουν ή να τη στείλουν στη Β’ κατηγορία.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν έχουν παραλάβει «κόκκινους» και «κίτρινους» φακέλους που έχουν αραχνιάσει στα γραφεία της ΚΟΠ και της Αστυνομίας.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν διοργανώνουν δήθεν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε γραφεία παραγόντων της ΚΟΠ με διαιτητές και κομματάρχες.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν προσλαμβάνουν τις ξαδέλφες τους στην ΚΟΠ.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν τηλεφωνούν σε παράγοντες από την Τετάρτη για να τους ενημερώσουν ότι θα σφυρίξουν στην ομάδα τους.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν παρουσιάζουν επιλεκτικές φάσεις στα σεμινάρια.

Οι «εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ» δεν έχουν τα πορίσματα των ερευνώντων λειτουργών στα συρτάρια.

By BOMBER

Autoremarketing

Bet on Alfa