Bet on Alfa
ΑρχικήDaily NewsΧρειάζεται σωστή διαχείρηση

Χρειάζεται σωστή διαχείρηση

Οι αποχωρήσεις Σερτζίνιο και Ακουϊσταπάτσε σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος. Και μαζί με αυτές του Στεπάνοφ και Γκρικαλασβίλι σε συνδυασμό με τον παραγκωνισμό του Σκαραμοτσίνο δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά δεδομένα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ανισορροπία στο ρόστερ όπως έχει αυτό διαμορφωθεί είναι αρκετά μεγάλη. Πλέον μείναμε χωρίς κεντρικούς αμυντικούς με αμφίβολη προοπτική για το τι πάστα ποδοσφαιριστών μπορούμε να προσεγγίσουμε στο εγγύς μέλλον.

Bet on Alfa

Προφανώς κάποιες αποφάσεις σε διοικητικό επίπεδο ήταν τουλάχιστο προβληματικές. Η πρώτη αφορά την πολιτική της ανοικτής πόρτας και του γνωστού σλόγκαν ‘σε όποιο δεν αρέσει, μπορεί να φύγει’. Δεν μπορείς να διαχειριστείς τόσο σοβαρά προβλήματα, με μια προσέγγιση αυτού του είδους. Στην ουσία με τον τρόπο αυτό το μόνο που πετυχαίνεις είναι να σπρώχνεις τους ποιοτικούς σου ποδοσφαιριστές στην πόρτα εξόδου. Δεν βλέπουν μέλλον και προοπτική, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε με την γνωστή απόφαση για περιθωριοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών, πριν το παιχνίδι με την Σαλαμίνα. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δούλεψε θετικά, αλλά σε ένα ευρύτερο ορίζοντα, δυσκόλεψε περισσότερο την κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές μιλούν μεταξύ τους, πόσον μάλλον όταν διέρχονται τέτοιων καταστάσεων. ¨Οταν βλέπεις τον μέχρι πρότινως συνάδελφο σου να προπονείται μόνος και να καλείται να βρεί ομάδα, χωρίς ουσιαστικό λόγο τουλάχστον θα προβληματιστείς…

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα, ήταν ότι το βάρος για την περιθωριοποίηση  των ποδοσφαιριστών έπεσε ολόκληρο στους ώμους του προπονητή. Τέτοιες αποφάσεις διαμορφώνουν τις σχέσεις προπονητή-ποδοσφαιριστών. Και όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα με το να επιρρίπτεις  συνεχώς την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα, δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Οι ποδοσφαιριστές εκτός για τον κόσμο και την φανέλα αγωνίζονται και για τον προπονητή τους. Είναι ο μέντορας τους, ο άνθρωπος που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί. Ο κλονισμός αυτής της σχέσης οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα. Και δυστυχώς για μας, ο μόνος ποδοσφαιριστής που δεν έχει αμφισβητηθεί φέτος είναι ο Μίκαελ Ποτέ. Όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα και ο Νούνο Ασίς που παραμένει με διαφορά ο πιο ποιοτικός μας ποδοσφαιριστής, μπήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αυτό το λούκι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως χειρίστηκε αυτά τα θέματα ο Καιάφας. Το γεγονός ότι δεν μπορέσε να μεταπίσει κάποιους ποδοσφαιριστές ίσως λέει κάτι ίσως και τίποτε. Όμως σίγουρα οι συνθήκες που επικρατούν στο Ηλίας Πούλλος τον δυσκολεύουν αφάνταστα και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται λοιπόν, μια ουσιαστική αλλαγή πλεύσης στο κομμάτι αυτό. Διοίκηση και προπονητής σε συνεργασία, πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους εναπομείνοντες ποδοσφαιριστές. Και ως μια μεγάλη οικογένεια να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή προς όφελος του σωματείου. Να τους κάνουν να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Η σεζόν είναι μεγάλη και δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλεια ποδοσφαιριστών… Από την άλλη πρέπει να δουν κα το θέμα ενίσχυσης της ομάδας και με πιο τρόπο θα γίνει αυτή.

Εκτός και αν έχουν παρθεί αποφάσεις, τις οποίες εμείς αγνοούμε και θα μάθουμε στην πορεία..

ΥΓ. Ο πιο ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο έχει ζητηθεί η οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, είναι το σχέδιο 2+1, για τα διαρκείας. Η προθεσμία ανανέωσης ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου (με το σωματείο να τονίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης και με δόσεις σε μεταγενέστερο στάδιο, αρκεί η πρώτη να είναι εντός χρονοδιαγράμματος). Θα ήταν καλό να αξιολογηθεί άμεσα η πορεία του σχεδίου. Αν λειτουργεί καλώς.. Αν όχι, οφείλουμε άμεσα να έχουμε έτοιμο και ένα Plan Β. Ο χρόνος τρέχει και αυτό είναι εις βάρος μας.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa