21η Μαρτίου – Παγκόσμια μέρα κατα του ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη του Ρατσισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Sharpeville_massacre

Μια τέτοια μέρα γίνεται πιο έντονη η ανάγκη για εξάλειψη των Ρατσιστικών συμπεριφορών και στον αθλητισμό. Καλούμε όλους του Κύπριους φιλάθλους όποια ομάδα και να υποστηρίζουν, να απομονώσουν κάθε ρατσιστική συμπεριφορά και να γαλουχήσουν τα παιδιά μας με τα ιδιανικά της αγάπης και της αποδοχής κάθετι διαφορετικού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η προετοιμασία – Μέσα Νεγκό...
Η Μιάλμπι πήρε ισχυρό προβάδισμα
Ντιονί σε δράση…
Ολοκληρώνει την προετοιμασία της στο “Ηλίας Πούλλος” (Φωτό...