ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤο «κανόνι» σε θέση μάχης!

Το «κανόνι» σε θέση μάχης!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ/Sentragoal

Bet on Alfa

Οι αρχικές εκτιμήσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου που τραυματίστηκε, έλεγαν πως θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα δύο μηνών και είναι ορατό το ενδεχόμενο να χάσει ακόμη και το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός (κάταγμα στα πλευρά) του Μίκαελ Ποτέ ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ομόνοια. Τα γκολ του πολύτιμα, όσο κανενός άλλου, η προσφορά του ανεκτίμητη και η ηγετική του παρουσία στο γήπεδο ικανή να παρασύρει τους συμπαίχτες του.

Ο 30χρονος επιθετικός «έσπασε» τα ρολόγια μόλις ένα μήνα αργότερα και σχεδόν από το πουθενά πήρε χρόνο συμμετοχής (ως αλλαγή για ένα δεκάλεπτο) με τον ΑΠΟΕΛ.

Το ίδιο έκανε και την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Ανόρθωση, όμως ήταν φανερό πως οι δύο συμμετοχές του ήταν περισσότερο για να αρχίσει σιγά-σιγά να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του και όχι γιατί οι πράσινοι χρειάστηκαν αμάν-αμάν τα γκολ του.

Τα 25 συνολικά λεπτά που έτρεξε στο γήπεδο ήταν πολύτιμα, όμως η διακοπή, λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, καταλυτική.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έχει στη διάθεσή του δύο εβδομάδες για να ανεβάσει το επίπεδό του ακόμη περισσότερο, να ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα και φυσικά για να αναρρώσει τελείως.

Το… χαλαρό δίτερμα με αντίπαλο τους παλαιμάχους στο «Ηλίας Πούλλος» βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το χθεσινό κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» ήταν το πιο δυνατό τεστ για τον Ποτέ. Ο Κώστας Καϊάφας του έδωσε φανέλα βασικού, αυτός πρόσθεσε ακόμη 71 λεπτά στο ενεργητικό του, ενώ έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Γκουλόν.

Πλέον, δεν τίθεται θέμα. Το πρώτο «κανόνι» της Ομόνοιας βρίσκεται ξανά στη διάθεση του προπονητή του, στην πιο κατάλληλη στιγμή. Στο πρωτάθλημα απέμειναν ακόμη επτά ντέρμπι, ενώ στο κύπελλο η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τον «αιώνιο» αντίπαλο στα ημιτελικά.

Μπορεί, λοιπόν, ο Ρομπέρτο Γκαρθία να… γέμισε τα παπούτσια του Ποτέ όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, όμως η εκτελεστική δεινότητα του δεύτερου είναι σαφώς πιο αναγκαία.

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa