Αναδημοσίευση από sentragoal.philenews.com.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΖΑΡ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011-12
Τις θέσεις του ΠΑΣΠ σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο παρουσιάζουν οι New York Times σε πρόσφατο ρεπορτάζ τους.
Το γνωστό έντυπο ασχολήθηκε εκτενώς με την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο με αφορμή τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή και για τους σκοπούς του ρεπορτάζ, δημοσιογράφοι που εργάζονται για το εν λόγω ΜΜΕ, μίλησαν με τον πρόεδρο του συνδέσμου, Σπύρο Νεοφυτίδη.
Διαβάστε πιο κάτω το απόσπασμα του ρεπορτάζ που αφορά στις θέσεις του ΠΑΣΠ:
«Πρόσφατα το 2014, σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ΠΑΣΠ στην Κύπρο, το συνολικό χρέος των συλλόγων του νησιού στις κορυφαίες κατηγορίες ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ή γύρω στα 65 εκατομμύρια δολάρια. “Υπήρχαν πολλά λεφτά στο κυπριακό ποδόσφαιρο περίπου 5, 6, 7 χρόνια προηγουμένως”, είπε ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Αυτό το έλλειμμα είναι εμφανές από τον τρόπο που οι σύλλογοι χειρίζονται τους παίκτες, όπως και από τις κατηγορίες για στήσιμο αγώνων που αιωρούνται πάνω από το κυπριακό ποδόσφαιρο σαν ομίχλη.
Οι νέοι οικονομικοί κανόνες από την ΟΥΕΦΑ, έχουν διασφαλίσει ότι οι περισσότεροι μισθοί πληρώνονται, σύμφωνα με τον Νεοφυτίδη (τρία χρόνια προηγουμένως το 77% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο είπαν ότι δεν πληρώνονταν στην ώρα τους) αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά παραδείγματα περιπτώσεων κατά τις οποίες οι σύλλογοι χρησιμοποιούν αθέμιτες, αν όχι παράνομες, μεθόδους για να χειριστούν τους οικονομικούς μπελάδες.
Καταστάσεις υποκόσμου
Πριν από τρία χρόνια, ο Νεοφυτίδης θυμάται, ένας παίκτης από τη Βενεζουέλα που έπαιζε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο Σέζαρ Κάστρο (φωτό), ανέφερε ότι αντιμετώπισε στο σπίτι του δύο μυώδεις άντρες (σ.σ. σεζόν 2011-12) που τον απείλησαν με όπλα και απαίτησαν να υπογράψει ένα χαρτί με το οποίο θα τερματιζόταν το συμβόλαιό του χωρίς να απαιτεί του απλήρωτους μισθούς του (σ.σ. ήταν ένα θέμα το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Goal» και μεταξύ άλλων φιλοξενούνταν και δηλώσεις του ποδοσφαιριστή).
“Μου τηλεφώνησε αμέσως μετά, μου είπε τι έγινε και ότι δύο… γορίλες είχαν ακόμα και το παλιό του συμβόλαιο για να συγκρίνουν τις υπογραφές. Έλα τώρα, πώς είχαν το παλιό του συμβόλαιο;”, υπογράμμισε ο Νεοφυτίδης.
Τον περασμένο χρόνο, είπε ο Νεοφυτίδης, παίκτης άλλου συλλόγου, της Λεμεσού, υποστήριξε ότι είχε πανομοιότυπη εμπειρία. Είπε ότι απειλήθηκε από δύο άνδρες που του είπαν ότι θα του “φυτέψουν” ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και θα ενημερώσουν την αστυνομία αν δεν συμφωνούσε να μειώσει τον μισθό του».






