ΑρχικήUncategorizedΤρεις λόγοι για το... τρίποντο

Τρεις λόγοι για το… τρίποντο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ/Sentragoal

Bet on Alfa

Ο τρόπος που η Ομόνοια ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, την περασμένη εβδομάδα, ενόχλησε περισσότερο και από το τελικό σκορ, το οποίο της μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου.

Μία άχρωμη, άοσμη και άψυχη ομάδα που έχασε χωρίς να προβάλει αντίσταση και χάλασε ό,τι με κόπο έχτισε από τα Χριστούγεννα και έπειτα. Οι πράσινοι το άφησαν πίσω τους και αφού ξεκουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά έβαλαν στην ακίδα τους το επόμενο ντέρμπι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

«Έβλεπες στα πρόσωπά τους το πικρό συναίσθημα από την ήττα, την εμφάνιση και την έκταση του σκορ στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Τους έχει ενοχλήσει και έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους. Το μοναδικό φάρμακο είναι η δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε εκεί που πρέπει, να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε το Σάββατο. Να δείξουμε ότι αυτό που έγινε την περασμένη Τετάρτη ήταν απλώς μια άσχημη εμφάνιση», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου, δείγμα του κλίματος που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο «τριφύλλι».

Και η αλήθεια είναι πως ενδεχόμενη επιτυχία απέναντι στους κυανόλευκους θα λειτουργήσει πολύ ευεργετικά για την ομάδα του Κώστα Καϊάφα, που ακόμη έχει στόχο στο πρωτάθλημα, που είναι η 3η θέση και η έξοδος στην Ευρώπη. Τρεις σημαντικοί λόγοι, πέραν από τον προφανή που είναι οι τρεις βαθμοί, για τους οποίους θα κυνηγήσει με μανία το… τρίποντο.

Πρώτο, είναι το γόητρο που προσφέρει η νίκη σε τέτοια παιχνίδια. Ο Απόλλων νίκησε φέτος δύο φορές (3-0 και 2-1) και οι πράσινοι θέλουν η τρίτη απόπειρα να είναι και φαρμακερή. Η έδρα, ο κόσμος τους και οι δύο περσινές επιτυχίες (2-1 για το κύπελλο και 2-1 για το πρωτάθλημα) είναι τα βασικά τους ατού για επίτευξη του στόχου.

Δεύτερο, με τους τρεις βαθμούς θα μειώσουν (αρχικά) τη διαφορά τους από την κορυφή στο -3, ενώ αν η ΑΕΚ ηττηθεί από την Ανόρθωση θα ανέβουν μία θέση στη βαθμολογία. Ακόμη, πιθανή νίκη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και φυσικά θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για κατάληψη της 3ης θέσης.

Τρίτο, μία επιτυχία επί του Απόλλωνα θα επουλώσει για τα καλά τις πληγές που άνοιξε η ήττα από τον «αιώνιο» και οι ποδοσφαιριστές θα αποδείξουν πως αποτελεί μία κακή παρένθεση. Άλλωστε, ο φετινός απολογισμός (7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες) στα ντέρμπι δεν είναι ο καλύτερος για την Ομόνοια και ενδεχόμενη επιτυχία επί ενός διεκδικητή του τίτλου θα έχει σαφώς θετική επίδραση.

Η προετοιμασία για το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα συνεχίστηκε χθες. Ατομικό πρόγραμμα και φυσιοθεραπεία ακολούθησε ο Ρούμπιο, που θα είναι σίγουρα απών, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μία καλή ευκαιρία για να πάρουν ανάσες, ενώ δόθηκε το περιθώριο στον Μίκαελ Ποτέ να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ετοιμότητάς του.

Autoremarketing

Bet on Alfa