ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΝούνο Ασίς: Μία ωδή για την «επέτειο» του ...

Νούνο Ασίς: Μία ωδή για την «επέτειο» του  

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ(http://sentragoal.philenews.com/)

Bet on Alfa

Γυρίζουμε τον χρόνο τρία χρόνια πίσω. Τέτοια ημέρα, 3 Ιουλίου 2012, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ένας μικροκαμωμένος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, εν ονόματι Νούνο Ασίς, με το μαλλί… τίνγκα στο ζελέ, συνοδευόμενος από τον ατζέντη του βγαίνει από την πύλη των αφίξεων.

Με ύφος «ακόμη δεν κατάλαβα που ήρθα», κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων που τον περίμεναν πως και πως για μία ατάκα του.

Ο ίδιος, συνεπής στο ραντεβού του, δεν το αρνήθηκε και στις πρώτες του δηλώσεις, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα αγωνιστώ στην Ομόνοια. Μιλήσαμε με τον Νεόφυτο Λάρκου, που διαπίστωσα πως είναι φανταστικός άνθρωπος, 2-3 φορές και του είχα πει ότι ήταν δύσκολο να έρθω, γιατί είχα ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα μου».

Και πριν προλάβει να ολοκληρώσει, ένα πράσινο κασκόλ τυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό του. «Τελικά τα κανόνισα και είμαι εδώ. Ο Μπρούνο (Αγκουιάρ), ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος μού είπε τα καλύτερα, τόσο για την ομάδα όσο και για τον φανταστικό κόσμο της», οι τελευταίες του λέξεις. Βλέπετε, η απόκτηση του είχε γίνει σίριαλ, αφού ο τότε προπονητής του ήθελε πολύ να τον ντύσει στα πράσινα. Τελικά, μετά από έντονες προσπάθειες και τεράστια υπομονή τα κατάφερε με συμβόλαιο (αρχικά) 1+1 χρόνο.

«Η Ομόνοια ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου επιτελικού μέσου, Νούνο Ασίς. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Τελευταίος ποδοσφαιρικός του σταθμός ήταν η Γκιμαράες, ενώ προηγουμένως αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μπενφίκα, Ζιλ Βιθέντε και Αλβέρκα. Επίσης, μετρά συμμετοχές και με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο Νούνο Ασίς θα ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας μας», η ανακοίνωση που εξέδωσε τότε ο σύλλογος.

Επιστροφή στο παρόν. Σήμερα, 3 Ιουλίου 2015, τρία χρόνια ακριβώς μετά από εκείνη την ημέρα και ο Πορτογάλος «μαέστρος» είναι ακόμη εδώ! Έχει εξελιχθεί σε φυσικό ηγέτη της Ομόνοιας, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, φοράει εδώ και καιρό το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και παρά το γεγονός πως βαδίζει στα 38 χρόνια βγάζει… με άνεση 90λεπτο (χθες για του λόγου το αληθές).

Με αυτόν στο γήπεδο οι πράσινοι είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Ο ίδιος βαρέθηκε να ακούει και να διαβάζει διθυράμβους για την αφεντιά του, όμως είναι από τους ελάχιστους που το αξίζουν, και με το παραπάνω.

Έχει δεχθεί μειώσεις και μειώσεις στις απολαβές του, γνώρισε πολλές χαρές και άλλες τόσες πίκρες, αλλά δεν ξενέρωσε. Γουστάρει πολύ αυτό που κάνει και θα το συνεχίσει μέχρι να τον βαστούν τα πόδια του.

Και κλείνουμε με την είδηση. Τρία χρόνια, λοιπόν, από εκείνη την ημέρα, ο Νούνο Ασίς είναι αυτή τη στιγμή μαζί με τους Αντώνη Γιωργαλλίδη και Ρενάτο Μαργκάσα οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές του ρόστερ που ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές με το τριφύλλι στο στήθος.

Με τη διαφορά πως ο Νούνο το έκανε (από τις 25 Απριλίου στο ματς με την ΑΕΚ) σε διάστημα μόλις τριών χρόνων! Το 2012-2013 αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος, 5 κυπέλλου, 2 στην Ευρώπη, 1 στο Σούπερ Καπ, το 2013-2014 σε 28 πρωταθλήματος, 3 κυπέλλου και 2 στην Ευρώπη, τη σεζόν 2014-2015 σε 26 στο πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο και 5 στην Ευρώπη, ενώ φέτος μετράει ήδη μία συμμετοχή. Σύνολο: 104 συμμετοχές και 12 γκολ.

 ΠΗΓΗ

 

Autoremarketing

Bet on Alfa