ΑρχικήDaily NewsΤο πίστεψε, το πάλεψε, το πήρε...

Το πίστεψε, το πάλεψε, το πήρε…

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το εκτός έδρας 0-0, αφήνει πλήρως ικανοποιημένη την ομάδα μας και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για πρόκριση στα playoffs του Europa League. Οι Δανοί δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο, ο Παναγή κατέβασε τα ρολά όταν χρειάστηκε ενώ από την άλλη με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να βάλουμε το γκολ που χρειαζόμασταν.

Bet on Alfa

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα και η πρόκριση πλέον θα κριθεί στο ΓΣΠ. Στο γήπεδο μας, που αναμένεται να είναι ξανά κατάμεστο και με την ζέστη στο ζενίθ, μπορούμε να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Χωρίς πολλές εκπλήξεις και με τον Φοφανά να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα (όπως προβλέψαμε), παρέταξε την ομάδα ο Καιάφας. Τερματοφύλακας και τετράδα στην άμυνα διατήρησαν τις θέσεις τους μαζί με το 0 παθητικό.  Παναγή, Ράμος δεξιά, Μαργκάσα αριστερά και Ρουνιέ με Λομπιανίτζε στο κέντρο ήταν ξανά στο βασικό σχήμα και πρωταγωνιστές στον αγώνα. Στον άξονα τον Οικονομίδη πλαισίωσε ο Μπεμπέ με τον Ασίς να επιστρέφει σε ρόλο επιτελικού. Φοφανά δεξιά, Σκέμπρι αριστερά και Σιέρινταν μπροστά αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας, με τους Δανούς να αδυνατούν να φανούν επικίνδυνοι επιθετικά. Η Ομόνοια με σαφή αμυντικό προσανατολισμό έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε στην κόντρα να δημιουργήσει καταστάσεις… Σε μια από αυτές, στο 13’ μετά από ωραία ενέργεια του Μπεμπέ, μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ασίς που σούταρε απελπιστικά άουτ. Ένα λάθος γύρισμα του Ρουνιέ στον Παναγή στο 22’ πήγε να εκμεταλλευτεί ο Πούκι , αλλά ο Παναγή πρόλαβε. Στο 40’ έγινε η μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ.. Ο  Ασίς κινήθηκε κάθετα, έδωσε στον Σιέρινταν και αυτός με την σειρά του στον Σκέμπρι. Ο Μαλτέζος κατέβασε την μπάλα ιδανικά, την έστρωσε αλλά το πλασέ του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Χρατένσκι. Στο 43′  είχαμε και την πρώτη τελική για τους Δανούς, με τον Ράμος να χάνει τον Ρουσχάμι αλλά τον Παναγή να αποκρούει με το πόδι σε κόρνερ.

Στο Β΄ ημίχρονο η Μπρόντμπι προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε τις πιο σημαντικές τις φάσεις στον αγώνα.  Στην πρώτη, έγινε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Παναγή φάνηκε να γλιστρά ο Πούκι βγήκε μόνος, αλλά ο τερματοφύλακας μας ‘τον ψώνισε’ στο πλασέ, ενώ  στην συνέχεια απέκρουσε και νέο σουτ στην εστία από τον Ελμάντερ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Μετά από  την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σιέρινταν απέκρουσε ασταθώς και ο Παναγή με νέο ρεφλέξ σταμάτησε την μπάλα στην γραμμή (σε κοντινό πλασέ του Πούκι) με τον Ρουνιέ να κάνει και αυτός μια απόκρουση αυτοθυσίας με το σώμα.

Απο εκεί και πέρα τίποτα σημαντικό για τους Δανούς με τον Σβάρτζ να έχει απλά ένα σουτ στον Παναγή στο 70′. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διαχειρήστηκε το ματς, με τον Κιρμ να αλλάζει τον Σκέμπρι στο 61′ και τον Φυλακτού τον Φοφανά στο λίγο μετά το 70′.

Με την είσοδο του Φυλακτού, ο Ασίς πέρασε αριστερό εξτρέμ και ο Κιρμ δεξιά. Ειχαμε δύο ευκαιρίες με επέλαση του Ασίς και γύρισμα στον Σιέρινταν που απεκρούστηκε σε κόρνερ και ένα σουτ του Μπεμπέ να φεύγει άουτ. Μπήκε και ο Ρουσιάς αντί του Μπεμπέ στην εκπνοή, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος.

Τα υπόλοιπα σε 7 βράδια στο ΓΣΠ. Χωρίς τον Ράμος, που συμπλήρωσε κάρτες, αλλά με τον μεγάλο πράσινο λαό να δίνει βροντερό παρόν,,,

Autoremarketing

Bet on Alfa