ΑρχικήDaily NewsΜπρόντμπι: επιστράτευσαν ειδικό στην 'θερμορύθμιση'!

Μπρόντμπι: επιστράτευσαν ειδικό στην ‘θερμορύθμιση’!

Τον Δανό καθηγητή Lars Nybo, επιστράτευσαν στην Μπρόντμπι, που θεωρείται πρωτοπόρος στην μελέτη της ρύθμισης της θερμοκρασίας (thermoregulation στα αγγλικά), για να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές την γνώση και την εμπειρία του, για να αντεπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν στην Κύπρο!

Bet on Alfa

Η ζέστη προβληματίζει άπαντες στο Δανέζικο στρατόπεδο. Γι’ αυτό και υιοθέτησαν εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης, όπως την χρήση γαντιών, σκούφων και φούτερ!!

Στην Δανία είναι καλοκαίρι, λέει το σχετικό άρθρο. Ωστόσο αυτό δεν συγκρίνεται με τους 40 βαθμούς Κελσίου, που θα συναντήσουν στην Λευκωσία, για τον επαναληπτικό του 3ου γύρου για το Europa League.

Ακόμα και ο προπονητής Thomas Frank έκανε δηλώσεις στο  TV2 sport website: ‘Θα πάμε στην Κύπρο να αγωνιστούμε κάτω από 40 βαθμούς κελσίου. Ο καθηγητής Lars Nybo θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι.  Αν οι ποδοσφαιριστές δεν προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να εγκλιματιστεί το σώμα τους, θα χάσουν το 25-30% από την δυνατότητα του οργανισμού τους να λειτουργεί σε υψηλή ένταση και  ίσως 15-20% της αντοχής τους!’

“Με αυτό τον τρόπο εκγύμνασης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες  στην ομάδα για να κερδίσουμε την Πέμπτη’, τόνισε ο προπονητής της Μπρόντμπι!

Πάντως η χτεσινή τους προπόνηση ήταν τόσο σκληρή που ο ποδοσφαιριστής Riza Durmisi έκανε εμετό κατά την διάρκεια της…

Autoremarketing

Bet on Alfa