ΑρχικήDaily NewsΝούνο Ασίς: Ένας καλλιτέχνης του ποδοσφαίρου!

Νούνο Ασίς: Ένας καλλιτέχνης του ποδοσφαίρου!

Τα 38 του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο Nuno Assis Lopes de Almeida, κατά κόσμο απλά Νούνο Ασίς…

Bet on Alfa

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, γεννήθηκε στην Λούσα, μια περιοχή στο κέντρο της Πορτογαλίας με ένα πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τις 17 χιλιάδες κατοίκους. Ο μικρός στο μπόι Ασίς, του 1.68, αναδείχθηκε μέσα από την πορεία του στην ομάδα ως μια από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Νούνο αγωνίστηκε κύρια σε Πορτογαλικές ομάδες, έχοντας ως ‘πατρικό σπίτι’ την Vitória Guimarães, με την οποία αγωνίστηκε σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχοντας συνολικά 182 συμμετοχές. Δεσπόζουσα θέση στην ποδοσφαιρική του καριέρα, είχε η παρουσία του στην Μπενφίκα, για 3 χρόνια με 56 συνολικά συμμετοχές.

Πέρα από άλλες μικρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην χώρα του, στην αρχή της καριέρας του, ο Ασίς αγωνίστηκε στο εξωτερικό (πέρα από την ΟΜΟΝΟΙΑ) για λογαριασμό της Al-Ittihad. ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.

Η σχέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Νούνο Ασίς, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012. Ο Νεόφυτος Λάρκου έψαχνε τότε με μανία ένα καλό επιτελικό μέσο, μετά το ναυάγιο απόκτησης του τότε ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Diego León. Όταν διαπίστωσε την ποδοσφαιρική αξία του Ασίς, έκανε τα πάντα για να τον φέρει στην ομάδα. Εκμεταλλευόμενος την αδελφική φιλία του Νούνο με τον Μπρούνο Αγκουιάρ, του άσκησε απίστευτη πίεση και μετά από ένα σήριαλ που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα, κατάφερε να τον ντύσει στα πράσινα. 

Πολύ λίγοι φίλοι της ομάδας. κατάλαβαν με την πρώτη την ποδοσφαιρική του αξία. Είχε προϋπάρξει και η περίοδος των παχέων αγελάδων, με πάμπολλους ποδοσφαιριστές να έρχονται στο τριφύλλι και λίγους να αποδίδουν στο μάξιμουμ. Ο Λάρκου, πίστευε ότι ο Ασίς θα γινόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ηγέτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μάλλον, ούτε ο ίδιος όμως, δεν θα πίστευε ότι στα 38 του θα ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής, όπως όταν πάτησε το γρασίδι του Ηλίας Πούλλος, για πρώτη φορά.

Καλοκαίρι του 2014. Ο Νούνο Ασίς τίθεται εκτός πλάνων… Η προχωρημένη του ηλικία, κρίνεται ανασταλτικός παράγοντας, για την συνέχιση της συνεργασίας ΟΜΟΝΟΙΑΣ-Ασίς. Όντας έτοιμος να υπογράψει στην Νέα Σαλαμίνα και μετά που προηγήθηκαν επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις επί του θέματος, ο Ασίς κάνει το μεγάλο βήμα…

Κτυπά την πόρτα του προεδρικού γραφείου και δηλώνει ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπογράφει νέο συμβόλαιο με πολύ χαμηλές αποδοχές, διακανονίζει τα οφειλόμενα, βάζει φόρμες και παπούτσια και πάει στο Ηλίας Πούλλος…

Το στοίχημα του ήταν μοναδικό… Γιατί δεν έπρεπε να αποδείξει σε όλους όσους τον αμφισβήτησαν την αξία του… Έπρεπε να νικήσει και τον χρόνο, σε μια μάχη οπού κανένας τελικά δεν βγαίνει νικητής…  Στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για την ΟΜΟΝΟΙΑ (2014-15) ο Ασίς, αναδεικνύεται καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα και αυτό μάλλον τα λέει όλα!

Αρκετούς μήνες μετά, ο Νούνο πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος. Μαζί του και όσοι τον πίστεψαν. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι περήφανος για τον αρχηγό του. Και το πιο σημαντικό… Συνεχίζει να έχει απαιτήσεις από αυτόν…  Να ηγηθεί της προσπάθειας και την φετινή χρονιά… Και βλέπουμε…

Είτε σου αρέσει, είτε τον αντιπαθείς, είτε είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, είτε οπαδός άλλης ομάδας, ένα πράγμα μπορείς να πεις για τον Νούνο Ασίς… Ότι αποτελεί ένα προικισμένο ποδοσφαιριστή. ένα λάτρη του ποδοσφαίρου, ένα εραστή της μπάλας…

Δεν ξέρουμε ποιος ούριος άνεμος τον έφερε στο νησί μας, αλλά τον ευχαριστούμε!

Feliz aniversário Νούνο Ασίς… Νά’ σαι πάντα καλά… Και ελπίζουμε να μας χαρίσεις και άλλες μαγικές στιγμές… Τις έχουμε ανάγκη όσο ποτέ!

Autoremarketing

Bet on Alfa