ΑρχικήDaily NewsTo 'αυτογκόλ' του Γκουλόν και το δώρο του Τσούκκα

To ‘αυτογκόλ’ του Γκουλόν και το δώρο του Τσούκκα

Μια ήττα στο Τσίρειο, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε και μια μέτρια σε γενικές γραμμές παρουσία, έβαλε αλάτι στις πληγές της ήδη τραυματισμένης ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας χωρίς να έχει μια ιδιαίτερα καλή παρουσία, πατούσε καλύτερα από τον αντίπαλο, κατάφερε μέσα από τις δικές τις αδυναμίες αλλά και των διαιτητικών αποφάσεων να απολέσει άλλους τρεις βαθμούς.

Bet on Alfa

Για το παιχνίδι δεν μπορούμε να γράψουμε αρκετά. Ήταν ένας μέτριος αγώνας, με μεγάλη νευρικότητα και πολλά αβίαστα λάθη και από τις δύο μεριές. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε νωθρά στον αγώνα, αλλά σταδιακά με σωστό τακτικά παιχνίδι και χάρις στο μυαλωμένο παιχνίδι του Ασίς η ομάδα άρχισε να γίνεται απειλητική. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 16′ με τον Κιρμ να ελίσσεται και να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, να σουτάρει όμως στο σώμα του Ντεγκρά. Πήρε το ριμπάουντ, έκανε ένα άστοχο σουτ, το οποίο κατέληξε στον Σκέμπρι που από κοντά και με εξουδετερωμένο τον Ντεγκρά, πλάσαρε στο δοκάρι. Στην συνέχεια, η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να επιτεθεί, αλλά η ελλιπής βοήθεια των αμυντικών μπακ στους πλάγιους επιθετικούς και τα πολλά νεύρα που άρχισαν να παρατηρούνται στον αγώνα έβγαλαν την ομάδα εκτός ρυθμού. Παρόλα αυτά στο 44′ χάθηκε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Οικονομίδη να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Σκέμπρι να αστοχεί πλασάροντας ψηλά άουτ προ κενής εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεκίνησε καλά. Η άμυνα (ιδιαίτερα οι Ρομαρίκ και Γκουλόν) κυκλοφορούσε την μπάλα πολύ αργά και οι κεντρώοι δεν ζητούσαν την μπάλα… Παρόλα αυτά ούτε η ΑΕΛ, δεν ήταν επικίνδυνη, ούτε ιδιαίτερα απειλητική. Ήταν περίπου φανερό ότι αυτός που θα έβαζε πρώτα γκολ θα κέρδιζε τον αγώνα. Το αίνιγμα αυτό φρόντισε να λύσει ο Έρολντ Γκουλόν με μια επιπόλαια ενέργεια στο 60′. Σε μια ακίνδυνη φάση, παρακράτησε την μπάλα στην περιοχή και αφού έκανε έξοδο ο Παναγή την σούταρε άτσαλα στο σώμα του Σαρδινέρο με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα της ομάδας μας. Το γκολ αυτό, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε καταρράκωσε πλήρως το ηθικό της ομάδας. Και σαν αν μην έφτανε αυτό ήρθε και το ανύπαρκτο πέναλτι του Τσούκκα στο 75′ για να δέσει το γλυκό. Ο Μπεμπέ (είχε μπει αλλαγή στην θέση του Οικονομίδη) έκανε καθαρό τάκλιν στην μπάλα για το κόρνερ και ο Τσούκκας, έδωσε πέναλτι! Μια φάση καθαρή, την οποίο ο διαιτητής εκτίμησε εντελώς λανθασμένα. Το εκτέλεσε ο Σέμα για να γράψει το 2-0.

Ο Μιλόγιεβιτς προσπάθησε να κάνει την ΟΜΟΝΟΙΑ πιο επιθετική βάζοντας στον αγώνα Σιέρινταν και Ρουσιά (αντί Μπατιμπαγκά και Μαργκάσα), με αποτέλεσμα ο Ιρλανδός στο 86′ να μειώσει σε 2-1 μετά από κόρνερ του Χαφέζ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούσε να κερδίσει πέναλτι όταν σε κεφαλιά του Σέρινταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Αϊρόσα, όμως σε αυτή την περίπτωση ο Τσούκκας εκτίμησε την φάση διαφορετικά.

Ο Μιλόγιεβιτς, στις δηλώσεις του, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του. Άλλωστε ήταν ευδιάκριτο, ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν απλά προβληματική, αλλά η τετράδα στην άμυνα πελαγοδρομούσε. Ο Λομπιανίτζε ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ οι Γκουλόν και Ρομαρίκ, αργοί,  επιρρεπής στα λάθη αλλά και στην κακή κυκλοφορία της μπάλας με ‘γιόμες’ στο πουθενά. Ούτε ο Χαφέζ έκανε καλό παιχνίδι με τον Παναγή να κάνει την χειρότερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σκέμπρι επιθετικά ήταν μοιραίος, αφού αν ευστοχούσε στις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκε το πρώτο ημίχρονο, πιθανότατα η κατάληξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.

Για πρώτη φορά, ο Σέρβος τεχνικός, μίλησε ξεκάθαρα για την αναγκαιότητα μεταγραφικής ενίσχυσης. Είναι δεδομένο. ότι απόρροια της κακού προγραμματισμού, η ομάδα είναι υποστελεχωμένη, με την ανυπαρξία κεντρικών αμυντικών να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Εκεί εστιάζει την προσοχή του πλέον το προπονητικό τιμ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πριν η χρονιά πάει εντελώς στράφι …

 

Autoremarketing

Bet on Alfa