ΑρχικήDaily News"Αδήλωτες" διαιτησίες εντόπισε ο Γεν. Ελεγκτής...

“Αδήλωτες” διαιτησίες εντόπισε ο Γεν. Ελεγκτής…

Απανωτές παραβιάσεις της νομοθεσίας για φορολόγηση των εισοδημάτων διαιτητών φαίνεται να εντόπισε ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του για το 2014 . Στο διάστημα μεταξύ 2007-2014, διαιτητές που έκαναν αγώνες σε Κύπρο και εξωτερικό δεν δήλωναν τα εισοδήματα τους  με αποτέλεσμα να μην καταβάλουν τον ανάλογο φόρο. Μάλιστα τονίζεται πως στο διάστημα μεταξύ 2013-2014 , 42 διαιτητές και βοηθοί διαιτητές είχαν εισοδήματα πέραν του 1.4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ!

Bet on Alfa

Στην έκθεση δεν γίνεται ονομαστική υπόδειξη των διαιτητών, όμως παρατίθεται η οικονομική τους κατάσταση, βάση της οποίας φωτογραφίζονται συγκεκριμένοι ρεφ. Αξίζει να αναφέρουμε αυτούσια κομμάτια της έκθεσης που “καίνε”:

-“Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση Διαιτητή, ο οποίος φαίνεται να μην έχει υποβάλει στο Τμήμα δηλώσεις εισοδήματος, ενώ με βάση πληροφορίες από τον Έφορο Εταιρειών, την περίοδο 2002 – 2005 διετέλεσε μέτοχος και Διευθυντής εταιρείας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Επίσης από τον Ιούλιο του 2014 είναι Διευθυντής και Γραμματέας άλλης εταιρείας ενώ φαίνεται να είναι και ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης (εστιατορίου) στην Ελλάδα. Ο εν λόγω Διαιτητής είναι ιδιοκτήτης τριών οχημάτων εκ των οποίων τα 2 θεωρούνται πολυτελείας.

14 συγκεκριμένοι Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές, οι οποίοι κατατάσσονται στην κατηγορία Elite της διαιτησίας, σύμφωνα με στοιχεία που εντόπισε η Υπηρεσία μας, διαιτήτευσαν από 84 – 171 αγώνες (έκαστος πλην ενός) στην Κύπρο και στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν στο Τμήμα εισοδήματα από διαιτησία.

Άλλη περίπτωση αφορά σε Διαιτητή ο οποίος σε συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος που υπέβαλε στο Τμήμα δήλωσε εισοδήματα από διαιτησία για τα έτη 2006 – 2012 τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ορθά ή/και πλήρη. Με βάση τις συμπληρωματικές του δηλώσεις για την περίοδο 2006 – 2012 τα εισοδήματά του ανέρχονται σε €49.536 αντί €58.365 που αναγράφονται στην κάρτα διαιτητή ΚΟΠ.

Εντοπίστηκαν Διαιτητές που σταμάτησαν να διαιτητεύουν και οι οποίοι δεν δήλωναν τα εισοδήματα από διαιτησία, ενώ φαίνεται ότι Διαιτητές που σταματούν τη διαιτησία συνεχίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ως Παρατηρητές Διαιτησίας σε αγώνες ποδοσφαίρου εξακολουθώντας να μην δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση αυτές οι πράξεις σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης όμως παράλληλα εγείρονται και σοβαρά ζητήματα για το πως λειτουργεί το όλο σύστημα με τους διαιτητές

Autoremarketing

Bet on Alfa