ΑρχικήDaily NewsTo έκανε ντέρμπι ο Χρίστος Χρίστου

To έκανε ντέρμπι ο Χρίστος Χρίστου

Όλοι όσοι μηδένισαν ολοκληρωτικά την προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την ΑΕΛ, την προηγούμενη αγωνιστική, σήμερα πήραν απαντήσεις… Γιατί είναι πλεόν αντιληπτό, ότι η δουλειά του Μιλόγιεβιτς άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο.

Bet on Alfa

Η ομάδα μας έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπως και στο Τσίρειο. Οι γραμμές είχαν συνοχή, η μπάλα κυκλοφόρησε ικανοποιητικά και επιπρόσθετα, ήταν εύστοχη. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ (στο πρώτο ημίχρονο πάντα), αν και μέτρησε μόνο το πρώτο.

Ο Μιλόγιεβιτς παρά την υποστελέχωση της αμυντικής γραμμής δεν δίστασε να πάρει ρίσκα. Τον Λομπιανίτζε στην κερκίδα, συνόδεψε ο Γκουλόν από τον πάγκο. Επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ μας (από την αρχή της βδομάδας) ότι η αγωνιστική παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών με την ΑΕΛ θα τιμωρηθεί, ο προπονητής τους έθεσε εκτός εντεκάδας. Την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ράμος με τον Ρουνιέ (παρά το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος) να επιστέφει στην αμυντική τετράδα, με τους Ρομαρίκ, Χαφέζ και Παναγή στο τέρμα. Ο Σέρβος δεν άλλαξε την ομάδα μεσοεπιθετικά με τους Μαργκάσα, Οικονομίδη, Ασίς (στον άξονα) και τους Μπατιμπαγκά, Κιρμ και Σκέμπρι (στην επίθεση) να διατηρούν την θέση τους.

Παρά το μουδιασμένο της ξεκίνημα, η ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά την πάροδο των πρώτων πέντε λεπτών, πήρε τα ηνία του αγώνα.  Ευτύχησε δε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, αφού στο 12’ ο Ασίς βρήκε τον Κιρμ μόνο στην μεγάλη περιοχή με εξαιρετική μπαλιά και ο Σλοβένος αφού γύρισε το κορμί του προς το τέρμα, με ξερό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μιχαήλ.  Στο 27’ η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, με τους Σκέμπρι και Ασίς να κρύβουν την μπάλα, αλλά τον βοηθό διαιτητή Χρίστου ακυρώνει το γκολ του Μαλτέζου. Ουσιαστικά υπόδειξε τον Ασίς οφ-σάιτ πριν την ασίστ στον Σκέμπρι. Αν πραγματικά η ΚΟΠ, θέλει να αλλάξει πράγματα στην διαιτησία, ο Χρίστου πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση του, γιατί ήταν σε ιδανική θέση για να πάρει την σωστή απόφαση…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιλόγιεβιτς, επέλεξε να κερδίσει τακτικά το παιχνίδι, δίνοντας περισσότερο χώρο στην Σαλαμίνα να κυκλοφορήσει μπάλα στην περιοχή της και κλείνοντας τους χώρους στο δικό μας μισό. Προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις, αλλά ο νεαρός Μιχαήλ πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις. Πρώτα στο 60’ σε εξ’ επαφής πλασέ του Κιρμ (μετά από ωραία ενέργεια του Μπατιμπαγκά από δεξιά και έπειτα στο 76’, σε κοντινή κεφαλιά του Σκέμπρι. Στην αντίπερα όχθη, η Σαλαμίνα βρήκε σημαντική ευκαιρία με τον (ιδιαίτερα δραστήριο) Πεδρίτο, μετά από μια πολύ επιπόλαια μπαλιά του Ρουνιέ, στο 51’.

Ο Μιλόγιεβιτς έκανε μαζεμένες τις αλλαγές του στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο. Στο 75’ αντικατέστησε τον Χαφές (που είχε κράμπες) με τον Φυλακτού (περνώντας αριστερό μπακ τον Μαργκάσα). Στο 82’ο Σιέρινταν πήρε την θέση του Μπατιμπαγκά για να χάσει λίγο αργότερα μια πολύ καλή ευκαιρία σουτάροντας ψηλά άουτ από πλάγια αριστερά. Στο 92’ ο Μακρίεφ, έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Σαλαμίνας για ισοφάριση, με το σουτ του (μετά από αδράνεια της άμυνας) να περνά λίγο άουτ. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε ένα λεπτό αργότερα. Ο Ρουσιάς (που μόλις είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Σκέμπρι) κράτησε ωραία την μπάλα, παρά την πίεση του Κούσουλου, και σούταρε για να αποκρούσει ασταθώς ο Μιχαήλ, αλλά ο Ασίς, το τέλειωσε! Έστρωσε την μπάλα με το στήθος και πλάσαρε ιδανικά στην δεξιά κάτω γωνία. Παρά τα 38 του χρονάκια, είχε το σθένος και την δύναμη να τελειώσει την φάση ιδανικά και να πετύχει το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Ο Μιλόγιεβιτς είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος, από την εκτός έδρας νίκη. Πρώτα γιατί πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, από μια ομάδα που ήταν πάνω από την ΟΜΟΝΟΙΑ βαθμολογικά. Δεύτερο γιατί η ομάδα (ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο) απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και τρίτο (και ίσως πιο σημαντικό), γιατί η δουλειά του τον τελευταίο μήνα, άρχισε να αποδίδει καρπούς. Παράλληλα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ομάδα θα κινηθεί μεταγραφικά για ένα παίκτη σε κάθε γραμμή, ώστε να βελτιώσει της αδυναμίες του ρόστερ.

Κορυφαίος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για ακόμα ένα παιχνίδι ο αειθαλής Νούνο Ασίς, με τον Μαργκάσα και τον Μπατιμπαγκά να τον ακολουθούν σε απόδοση.

Ο Ρομαρίκ, συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και θα χάσει τον αγώνα με τον Εθνικό, το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ.

Συμπερασματικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε μια βελτιωμένη εικόνα στο Αμμόχωστος. Έδειξε δυνατότητες και προποπτική. Γιατί με δύο συνεχόμενες νίκες επί Εθνικού και Δόξας, θα πάει με άλλο αέρα στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Autoremarketing

Bet on Alfa