ΑρχικήDaily NewsH Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σίνισα Μιχαήλοβιτς

H Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σίνισα Μιχαήλοβιτς

Μια αλλιώτικη Χριστουγεννιάτικη ιστορία παρουσιάζουμε σήμερα… Την ιστορία του Σίνισα Μιχαήλοβιτς. Ο νυν προπονητής της Μίλαν και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία από της διακοπές των Χριστουγέννων, έκανε μια επίσκεψη-προσκύνημα στην γενέτειρα του Μπόροβο. Μια μικρή πόλη που βρέθηκε στην δίνη του πολέμου, αναγκάζοντας πολλούς από τους κατοίκους της να ξεριζωθούν από τα χώματα που τους γέννησαν.

Bet on Alfa

Μια μικρή ιστορία με διαχρονικά μηνύματα για όλους εμάς τους Κύπριους.  Για όλους όσους ξέχασαν ποιοι είμαστε αλλά και σε όσους ψάχνουν… πυξίδα για το μέλλον.

Χρόνια Πολλά, ειρηνικά, γόνιμα, δημιουργικά, με υγεία και χαρές.

(κείμενο από www,sport24.gr)

Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πόλη καταγωγής του, που την είχε εγκαταλείψει όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην ενιαία Γιουγκοσλαβία.

mixailovic 3

Εδώ και 24 χρόνια απέφευγε συστηματικά να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι (“θέλω να διατηρώ τις εικόνες των αναμνήσεών μου και όχι εκείνες μίας πόλης που έχει καταστραφεί”, δήλωνε μεταξύ άλλων) όμως τελικά ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς το πήρε απόφαση.

Ταξίδεψε στο Μπόροβο της Κροατίας, το μέρος που είχε γεννηθεί και είχε αναγκαστεί να το εγκαταλείψει το 1991 λόγω του εμφυλίου, και είχε την ευκαιρία να επαναφέρει στο μυαλό του χιλιάδες αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.

Και αυτό γιατί είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το σπίτι που μεγάλωσε, καθώς επίσης και το δημοτικό του σχολείο αλλά και το γήπεδο της FC Borovo, όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, με τα δάκρυα συγκίνησης να περισσεύουν.

mixailovic 2

Ο τεχνικός της Μίλαν συνοδευόταν από τον αδερφό του Ντρατζένα και από έναν ρεπόρτερ της εφημερίδας “Kurir”, ο οποίος έβγαλε αρκετές αποκλειστικές φωτογραφίες του Μιχάιλοβιτς στα πάτρια εδάφη του.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa