ΑρχικήDaily NewsTo ποδόσφαιρο και η Boxing Day

To ποδόσφαιρο και η Boxing Day

Για όλους εκείνους που η σημερινή αγωνιστική δράση στο Αγγλικό πρωτάθλημα (η λεγομένη αγωνιστική της Boxing Day) αποτελεί μια ιδανική εορταστική απόδραση, παραθέτουμε ορισμένες απίστευτες ιστορίες βγαλμένες μέσα από την αγγλική ποδοσφαιρική παράδοση.

Bet on Alfa

Κανένας λαός στον κόσμο, δεν είναι τόσο παθιασμένος με τις παραδόσεις αλλά και το ποδόσφαιρο όσο οι Άγγλοι.

Την Boxing Day του 1860 λοιπόν, στο Sandygate Road, τα δύο αρχαιότερα ποδοσφαιρικά κλαπ του πλανήτη (Sheffield FC και Hallam FC), έπαιξαν μεταξύ τους τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα σε διασυλλογικό επίπεδο! Ο επίλογος γράφτηκε με μια νίκη 2-0 για Sheffield, που επικράτησε παρά το γεγονός ότι δεν συμπληρωνε εντεκάδα!

Είχαν προηγηθεί τρία μοναχικά χρόνια, όπου οι ποδοσφαιριστές της Shieffield, αγωνίζονταν μεταξύ τους σε στυλ διτέρματος φτιάχνοντας αντίπαλες ομάδες.  Αυτές αποτελούνταν από παίκτες με επώνυμα από τα πρώτα 13 γράμματα του αλφαβήτου κατά των Ν-Zs, ή παντρεμένοι εναντίων ανύπαντρων(!) ή ακόμα και ομάδες ανάμεσα σε όσους εξασκούσαν κάποιο επάγγελμα έναντι των υπολοίπων. Το 1860 όμως το νερό μπήκε στ’ αυλάκι…

Η παράδοση συνεχίστηκε και θεμελιώθηκε το 1888-1889, όταν η Πρέστον Νορθ Εντ νίκησε την Ντέρμπι Κάουντι 5-0, διασφαλίζοντας τον τίτλο, σε ένα πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές. Η Πρέστον αποσπάστηκε 9 βαθμούς της Άστον Βίλλα εκείνη την μέρα, με 5 αγώνες να υπολείπονται. Έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους…

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Αγγλία την ημέρα των Χριστουγέννων και την Boxing Day (από κοινού), αποτελούσαν μέρος της Χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου μέχρι το 1957, όπου καθιερώθηκε η δεύτερη ως η επικρατέστερη. Το 1963 μάλιστα διεξήχθηκαν 39 παιχνίδια για πρώτη φορά, μόνο την επομένη των Χριστουγέννων, με 157 γκολ συγκομιδή! Έκτοτε στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Αγγλία, υπάρχει πάντα αγωνιστική δράση στις 26 Δεκεμβρίου!

Μπορεί λοιπόν η Boxing Day στην Αγγλία να είχε τις ρίζες της στο κυνήγι της αλεπούς, αλλά σταδιακά οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ανέλαβαν την πρωτοκαθεδρία. Σε μια περίοδο λοιπόν, που οι συνάδελφοι τους στα πλείστα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του πλανήτη ξεκουράζονται, τα Αγγλικά γήπεδα, γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο. Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια λάτρες του αθλήματος σε κάθε γωνιά της γης, ετοιμάζονται να απολαύσουν αμφίρροπες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις!

Autoremarketing

Bet on Alfa