ΑρχικήDaily NewsΔεν μπορεί να βρει ησυχία...

Δεν μπορεί να βρει ησυχία…

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα όσα άσχετα με το αγωνιστικό λαμβάνουν χώρα, συχνά πυκνά καθορίζουν και την ‘πράσινη επικαιρότητα’…

Bet on Alfa

Είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερο άρθρο, ότι αλίμονο αν κάποιοι επιχειρήσουν να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές μέσα από την ΟΜΟΝΟΙΑ

Δυστυχώς αυτός ο φαύλος κύκλος αντιπαραθέσεων δεν έχει σταματημό… Μετά λοιπόν την πορεία στα γραφεία του ΑΚΕΛ από την ΘΥΡΑ 9, την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, τις δηλώσεις Άντρου Κυπριανού, ήρθε η σειρά του Νίκου Κατσουρίδη να σηκώσει το γάντι… Ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, μετά την συνέντευξη του στον ΄Ρεπόρτερ’ έκανε δηλώσεις σε ότι αφορά την πράσινη επικαιρότητα και στον Φιλελεύθερο (σχετικό απόσπασμα πιο κάτω).

Να δούμε μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα… Το ερώτημα είναι πως μπορείς να απαιτείς από την βάση του σωματείου να παραμένει ενωμένη και να βάλει προτεραιότητα την πορεία ανάκαμψης, όταν υπάρχουν αυτού του είδους οι τριβές, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Δεν μοιράζουμε ευθύνες. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο. Αλλά, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ, γνωρίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε, ότι η κάλυψη που παίρνουν οι δηλώσεις αυτές από τα ΜΜΕ, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτά (τα ΜΜΕ δηλαδή) αυξάνουν εισοδήματα, την ίδια στιγμή που η εσωστρέφεια και οι αντιπαραθέσεις, στις τάξεις των οπαδών μας μεγαλώνει…

Βάζουμε τελεία, με την ελπίδα, αυτός ο αντιπαραγωγικός διάλογος θα σταματήσει άμεσα…Έμπειροι και ικανοί πολιτικοί είναι, μπορούν να το λήξουν άμεσα.

Πιο κάτω το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων Νίκου Κατσουρίδη στον Φιλελεύθερο:

Την προσφορά στην Ομόνοια δεν τη συνδέω με αξίωμα
Δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει αξίωμα στην Ομόνοια, ξεκαθάρισε ο Νίκος Κατσουρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Ανδρούλα Ταραμουντά για τον «Φιλελεύθερο».
Σε ερώτηση εάν τον ενδιαφέρει η προεδρία του σωματείου, ενόψει και των εκλογών τον προσεχή Μάιο αφού πρώτα του επισημάνθηκε η αγάπη του γα την Ομόνοια, είπε αρχικά: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να επιτελέσει ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην κάθε κοινωνία και από αυτό απορρέει και η αγάπη μου πρώτα για το άθλημα και μετά για την ομάδα μου, η οποία πρεσβεύει ιστορικά αλλά και σήμερα πράγματα τόσο για τον αθλητισμό όσο και την κοινωνία με τα οποία ταυτίζομαι. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαϊκό, άθλημα των μαζών, και αυτό αποτελεί την ειδοποιό διαφορά του ποδοσφαίρου με πολλά άλλα αθλήματα. Δυστυχώς, έχει κυριαρχηθεί πλέον από συμφέροντα και αξίες ξένες προς το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες».
Ακολούθως, ο Νίκος Κατσουρίδης αναφέρθηκε στην σχέση του με την Ομόνοια. «Η σχέση μου με την Ομόνοια, όπως πολύ ορθά λέτε, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όντας μικρό παιδί και σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Την ακολουθώ από τα 4 μου χρόνια. Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα στο γήπεδο να παρακολουθώ και να στηρίζω την ομάδα μου. Και όντως είναι μια σχέση αγάπης και έγνοιας. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε χρονική συγκυρία, με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η ομάδα μου σε όλα τα επίπεδα: αγωνιστικά, οικονομικά, κ.τ.λ.», είπε και συνέχισε: «Με ενδιαφέρει η Ομόνοια να επανέλθει στη θέση που της αξίζει. Σταθερή πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και με επιτυχή παρουσία στην Ευρώπη. Με ενδιαφέρει να παραμείνει το δημοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου, εκσυγχρονισμένο οργανωτικά, χωρίς να απολέσει τη λαϊκή του βάση, και υγιές οικονομικά. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ως μέλος του σωματείου και ως οπαδός της ομάδας. Στο παρελθόν έχω βοηθήσει πολλές φορές την ομάδα και τον κόσμο της με πολλούς τρόπους χωρίς να είμαι στο Συμβούλιο οπόταν την προσφορά στην ομάδα μου δεν τη συνδέω με εκλογή σε κανένα αξίωμα. Και τώρα, όποτε και αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω όσο μπορώ».
Καταλήγοντας, ανέφερε: «Η ομάδα έχει ένα συμβούλιο που επιτελεί σημαντική δουλειά, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της οικονομικής εξυγίανσης. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Τώρα, αν υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για το πώς επιτελεί τα καθήκοντά του ένα δοσμένο Δ.Σ., το θεωρώ φυσιολογικό, φτάνει αυτό να γίνεται μέσα σε σωστά πλαίσια».

«Κυνήγι φαντασμάτων, το διαψεύδω»

Φημολογίες αστήρικτες, που εξυπηρετούν άλλους στόχους, αλλά και κυνήγι φαντασμάτων που δεν θα ήθελε ποτέ να αποτελέσει μέρος αυτού του φαινομένου, ήταν η απάντηση του Νίκου Κατσουρίδη σε όσους τον είδαν υποκινητή των κινητοποιήσεων της Θύρας 9 κατά του ΑΚΕΛ, όντας πρόσωπο αγαπητό στους οργανωμένους οπαδούς.
Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο», ο Νίκος Κατσουρίδης κλήθηκε να τοποθετηθεί.
«Κατ΄αρχάς, θεωρώ ότι έχω διαχρονικά πάρα πολύ καλή σχέση ως μέλος του Σωματείου κατά κανόνα με τις εκάστοτε διοικήσεις αλλά και το σύνολο των οπαδών της Ομόνοιας, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής μου αγάπης και στήριξης προς την ομάδα. Προσπαθώ πάντα να βοηθώ χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετώ την κάθε απόφαση ή ενέργεια ενός ή άλλου συνόλου», είπε ο Νίκος Κατσουρίδης.
Συνεχίζοντας, είπε: «Στην προσωπική μου διαδρομή, έχω ακούσει τόσα πολλά που αν έπρεπε να διαψεύδω κάθε φορά το τι λέγεται -τις πλείστες φορές με κακή πρόθεση- δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Η κυπριακή κοινωνία αλλά και η πολιτική φαίνεται ότι έχουν ανάγκη από ένα κυνήγι φαντασμάτων πολλές φορές και, προσωπικά, δεν θα ήθελα ποτέ να αποτελέσω μέρος αυτού του φαινομένου. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Φημολογίες αστήρικτες, που θεωρώ ότι εξυπηρετούν άλλους στόχους».
Καταλήγοντας, έριξε το γάντι σ’ αυτούς που τον είδαν υποκινητή των κινητοποιήσεων της Θύρας 9 κατά του ΑΚΕΛ: «Μερικοί εξ αυτών που διακινούν αυτό το ψεύδος ίσως φέρουν και προσωπική ευθύνη για το πώς η Θύρα έφτασε στο σημείο που οι ίδιοι κατηγορούν ότι έφτασε, χωρίς να κρίνω τη μια ή την άλλη άποψη».

Autoremarketing

Bet on Alfa