ΑρχικήDaily NewsΗ άποψη μου για τον Μιλόγεβιτς! Του Παύλου Καδή

Η άποψη μου για τον Μιλόγεβιτς! Του Παύλου Καδή

Σε όλες τις δημόσιες του εμφανίσεις η άποψη μου αυτή γινόταν όλο και πιο ισχυρή, πιο έντονη.

Bet on Alfa

Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι ούτε ένας τυχαίος προπονητής. Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς κερδίζει με την δουλειά και την συνολική του παρουσία εκτίμηση και σεβασμό.

Και αφού μιλήσαμε για την πρώτη του εμφάνιση και γενικότερα για την δημόσια εικόνα του, αρχίζουμε με μία πτυχή του σύγχρονου προπονητή που αποτελεί απαραίτητο συστατικό επιτυχίας. Η επικοινωνία! Κεφάλαιο διδασκαλίας και εξέτασης στα κορυφαία προπονητικά διπλώματα UEFA Α και UEFA Pro. Ο άνθρωπος το έχει. Έχει την προσωπικότητα, το στιλ και το «λέγειν», όχι μάλιστα στην δική του γλώσσα αλλά στην Ελληνική!  Η έκφραση στο πρόσωπο, η ηρεμία, η ετοιμότητα, η αυθεντικότητα, οι έξυπνες ατάκες, ο σεβασμός στον συνομιλητή ή στον αντίπαλο. Τα έχει αυτά ο Σέρβος της Ομόνοιας…..

Τώρα θα μου πείτε: «φέρε έναν ηθοποιό και κάνε τον προπονητή. Θα είναι πολύ επικοινωνιακός»…. Και θα έχετε δίκαιο…. Η επικοινωνία, προσθέτω, είναι μέρος του πακέτου…. Περνάμε και στα πιο ουσιώδη…. Τι άλλαξε ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς από την πρώτη μέρα που πήγε στο Ηλίας Πούλλος;

Η εικόνα της Ομόνοιας είναι σταθερά βελτιώσιμη. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μην είναι τόσο επιθετική όσο σε ορισμένους αγώνες στην προ Μιλόγιεβιτς εποχή, αλλά είναι ομάδα με προσανατολισμό και αγωνιστική φιλοσοφία στο γήπεδο. Σού δίνει την εντύπωση ότι ξέρει τι ζητεί και πώς να το πετύχει. Ο Σέρβος ήρθε στην Κύπρο έτοιμος! Διαβασμένος για την ομάδα και την ιστορία της, προσαρμόστηκε νωρίς και επέλεξε να λύσει τα σοβαρότερα, κατά την άποψη του, προβλήματα που είχε η Ομόνοια την εποχή που την ανέλαβε, κόντρα στο «ρεύμα» που απαιτούσε εδώ και τώρα επιθετικό. Ενίσχυσε λοιπόν την αμυντική και την μεσαία γραμμή με τα νέα πρόσωπα και δούλεψε πολύ, είναι βέβαιο, στην βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς ολόκληρης της ομάδας. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και προσωπικά δεν τα μετρώ με τις νίκες ή τις ισοπαλίες ή τις ήττες αλλά με την σταθερά βελτιώσιμη εικόνα που βγάζει τακτικά η Ομόνοια. Είναι μία ομάδα με «σφικτή» άμυνα πια, που βγαίνει λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν φορές μπροστά, αλλά που βγαίνει με πρόγραμμα και με οργάνωση.

Πιστώνω επίσης τον Μιλόγιεβιτς για μία προσωπική του επιτυχία. Βασικοί παίκτες της Ομόνοιας έχουν ανεβάσει την ατομική τους απόδοση. Ρομαρίκ, Ρούνιε, Ράμος, Μπεμπέ, Σιέρινταν, αποτελούν ορισμένα παραδείγματα για του λόγου το αληθές.

Ο ευγενικός αυτός Κύριος λοιπόν, φαίνεται ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του στα θέματα πειθαρχίας. Είναι γι αυτό λοιπόν που ο Λομπιανίτζε δεν άντεξε παρά μόνο λίγες μέρες μετά την έλευση του Σέρβου στο Ηλίας Πούλλος.  Είχε παραφερθεί στον προπονητή του στον αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (ήμασταν παρόντες με τον συνάδελφο Χρίστο Ανδρονίκου με τη Cytavision) και παρά το γεγονός ότι τον χρειαζόταν σε κάποια παιχνίδια στη συνέχεια η ομάδα λόγω των πολλών απουσιών και των αμυντικών προβλημάτων, ο «πειθαρχημένος» και «πεισματάρης» Σέρβος δεν τον χρησιμοποίησε αλλά του έδειξε την πόρτα της εξόδου.  Ο Γκουλόν επίσης, που πάλευε για μήνες με τα κιλά του και δεν μπόρεσε ποτέ να τα χάσει δεν συνέχισε να αποτελεί μέρος της ομάδας. Φέρεται και αυτός να υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν αποχαιρετήσει το Ηλίας Πούλλος. Ούτε κι αυτός αγωνίστηκε μετά την απόφαση του προπονητή να φύγει…..

Μαθαίνω επίσης ότι είναι πολύ οργανωμένος στη δουλειά και ότι έχει άψογη συνεργασία με τους συνεργάτες του. Ότι ήξερε τα πάντα για όλους στο Ηλίας Πούλλος ερχόμενος στην Ομόνοια και ότι συνειδητή επιλογή του, για παράδειγμα, ήταν να κρατήσει τον Άκη Ιωακείμ στο team του, για να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο από τα σπλάχνα της ομάδας που να γνωρίζει την νοοτροπία της. Δεν μπορώ δε να διανοηθώ ότι ο «μεγάλος»  Κριστόφ Βαζέχα θα πήγαινε να δουλέψει με έναν προπονητή που δεν είχε προσωπικότητα και δυνατότητα να διακριθεί.

Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι ο Μιλόγιεβιτς θα πετύχει στην Ομόνοια όσο και αν οι οιωνοί είναι καλοί. Στο ποδόσφαιρο είναι αδύνατον να προβλέψεις τα πάντα. Ο προπονητής χρειάζεται και λίγη τύχη, τις συγκυρίες με το μέρος του, τον χρόνο να παρουσιάσει έργο. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι ο Σέρβος Βλάνταν Μιλόγιεβιτς είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και έξυπνος και ευέλικτος προπονητής. Ο χρόνος θα δείξει αν η Ομόνοια βρήκε το Σέρβο της…..

Πηγή

Autoremarketing

Bet on Alfa