ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΝΑΙ μεν ομάδα που να κερδίζει και τις διαιτησίες,...

ΝΑΙ μεν ομάδα που να κερδίζει και τις διαιτησίες, αλλά…

Η 20η αγωνιστική ολοκληρωθηκε χθες και η βαθμολογία στα υψηλά στρώματα έχει αρκετές ανακατατάξεις.

Bet on Alfa

Αυτή η αγωνιστική σημαδεύτηκε επίσης από τις κακές διαιτησίες σε όλους σχεδόν τους αγώνες, όπου σε πολλά σημεία καθόριζαν και την εξέλιξη των αγώνων.

Ο κ.Κουτσοκούμνης προψές ανάρτησε στον λογαριασμό του στο FB : «Εβδομάδα σοβαρών αποφάσεων. Αυτό το αστείο θα τελειώσει σύντομα».

Σαφώς και μας αφορά το τι θα πράξει για να διορθώσει και καλά τα κακώς έχοντα της διαιτησίας. ΟΜΩΣ γνωρίζοντας ότι λειτουργεί ως απόλυτος άρχοντας, ότι και να κάνει δεν θα επιλύσει το πρόβλημα γιατί απλούστατα αποτελεί μέρος του προβλήματος!

Έχει αποδείξει στο παρελθόν, πως λειτουργεί σπασμωδικά και περισσότερο επικοινωνιακά, κάνοντας “πατσαρίσματα” χωρίς ουσιαστικά να τον ενδιαφέρει και πολύ η οριστική και ουσιαστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον χώρο της Διαιτησίας. Άσε που φέρει και τεράστια ευθύνη για το σημερινό μας κατάντημα. Προφανώς και το κριτήριο για την επιλογή των διαιτητών διαχρονικά, δεν ήταν οι ικανότητες τους, αλλά το κατά πόσο θα ήταν κάτω από την επιρροή του για ‘ειδικές αποστολές’. Και ιδού… καταλήξαμε στο σημείο, οι περισσότεροι Κύπριοι διαιτητές σήμερα να είναι τόσο αδύναμοι…

Είναι και το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί διεκδικητές  του τίτλου και πως το παρασκήνιο είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να υπάρξει  μία “καθαρή γραμμή” από τον “Βασιλιά”, που έχει και αυτός τις προτιμήσεις του.

Ποιος ο ρόλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι από τις πιο λαβωμένες ομάδες διαχρονικά, από κακές διαιτησίες. Αμέτρητες είναι οι φορές που η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε ΟΧΙ μόνο ανίκανους διαιτητές, αλλά και διαιτητές σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Σε αυτό το σημείο του φετινού πρωταθλήματος και με την κατάσταση αυτή που δημιουργείται στην ΚΟΠ, ο κάθε Ομονοιάτης δικαιούται να ανησυχεί… Γιατί, συνήθως χρονικά, αυτό είναι το σημείο που αρχίζει την δράση του το παρασκήνιο… Και συνήθως οι παρεμβάσεις του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ποτέ δεν είναι τυχαίες…

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει την ποιότητα για να κερδίζει τις κακές διαιτησίες. Συμφωνούμε με την προσέγγιση και στόχο που έβαλε η διοίκηση (να επικεντρωθούμε δηλαδή, στο να φτιάξουμε μία τέτοια ομάδα, που κάτω από οποιεσδήποτε διαιτητικές συνθήκες να μπορεί να κερδίζει), αλλά αυτός ο στόχος την δεδομένη στιγμή είναι μαξιμαλιστικός. Έστω και αν υπάρχει η πεποίθηση, πως ο προπονητής που έχουμε, μπορεί να μας φτιάξει μία τέτοια ομάδα, στο μέλλον…

Υπάρχει όμως και ένα ΑΛΛΑ… Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το μεγαλύτερο σωματείο της Κύπρου και σε όγκο φιλάθλων αλλά και σε ιστορία. Η κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι τραγική ενώ τα τελευταία γεγονότα, με τις αλλοπρόσαλλες διαιτησίες  αποτελούν ακόμα ένα πισωγύρισμα. Η διαχρονική προσέγγιση αυτών των προβλημάτων, από τον πρόεδρο της ΚΟΠ. είναι που μας ανησυχεί περισσότερο… Θεωρούμε λοιπόν ότι ως σωματείο, έχουμε ευθύνη και χρέος να αναλάβουμε δράση για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο μόνος τρόπος να βρεθεί οριστική λύση είναι εμείς ως ΟΜΟΝΟΙΑ να μπούμε μπροστάρηδες για την αλλαγή.

Εφόσον είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο οικονομικά με τα κριτήρια και τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες μας, τότε ως ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούμε να αναλάβουμε δράση και προς αυτή την κατεύθυνση εξυγίανσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου και να δώσουμε στο άθλημα την αίγλη που είχε ανέκαθεν, εκσυγχρονίζοντας το.

Η επιλογή της φωτογραφίας του άρθρου δεν είναι τυχαία.  Η ευθύνη του κάθε σωματείου στα όσα συμβαίνουν εξαρτάται από το βάρος και την ιστορία που κουβαλά. Και η ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα. Μέχρι σήμερα ακόμη πολλές ομάδες βλέπουν τους αγώνες κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως το κύριο τους έσοδο λόγο του κόσμου που θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους. Αυτό τον κόσμο, οι διαιτητές, η ΚΟΠ και όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να τον σέβονται.    

Autoremarketing

Bet on Alfa