ΑρχικήDaily NewsΝτέρμπι τακτικής, καθαρού μυαλού και θέλησης

Ντέρμπι τακτικής, καθαρού μυαλού και θέλησης

Στα ντέρμπι συχνά-πυκνά οι μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν τον νικητή. Μία λάθος άμυνα, μια ατομική προσπάθεια, μια αδράνεια, ένα εύστοχο σουτ, ένα ‘φάλτσο’ σφύριγμα…

Bet on Alfa

Από την στιγμή, που όλοι οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο έργο τους, ευκαιρίες για γκολ δεν θα υπάρξουν αρκετές. Αυτό είναι δεδομένο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μέχρι τώρα, τέσσερα ντέρμπι στο 0-0. Στον αγώνα του πρώτου γύρου όμως με την ΑΕΚ είχαμε τρία γκολ (χάσαμε με 2-1).

Η τακτική θα έχει την δική της σημασία στο ντέρμπι. Και να μας επιτρέψετέ να επισημάνουμε, ότι πάντα αγωνιζόμενος απέναντι στον πρωτοπόρο, έχεις την δυνατότητα να αναπτύξεις εναλλακτικά σενάρια. Είναι η ΑΕΚ που καίγεται για την νίκη, με την διαφορά της από τον δεύτερο να έχει ήδη μειωθεί στους δύο βαθμούς. Είναι η ΑΕΚ που πρέπει να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα μας. Είναι η ΑΕΚ που πρέπει να διαχειριστεί την πίεση.

Το πρόβλημα για τον Μιλόγιεβιτς είναι ότι έχει ξεμείνει από επιλογές. Ο τραυματισμός του Σιέρινταν και η τιμωρία του Ασίς από τον Νικολαΐδη, έχουν περιορίσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ που έχει στην διάθεση του. Δεδομένες επίσης οι απουσίες Μαργκάσα Κιρμ και μάλλον του Ρουσιά. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, να είναι σε θέση ο Καρλίτος να αγωνιστεί, για να μην πάμε σε … αλχημείες.

Η τακτική λοιπόν που θα επιλέξει ο προπονητής μας θα είναι καθοριστική. Θα παίξει το παιχνίδι στα ίσα ή θα επιλέξει να δώσει χώρο στην ΑΕΚ, χτυπώντας στην αντεπίθεση; Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι υπομονής, καθαρού μυαλού, θέλησης και αποφασιστικότητας.

Για τον καταρτισμό της ενδεκάδας τα διλήμματα είναι αρκετά. Με δεδομένη την επιστροφή Παναγή στο τέρμα, θα έχουμε Καρλίτος δεξιά, Ρουνιέ και Όρσουλιτς στην άμυνα και Χαφέζ αριστερά. Θεωρούμε ότι θα προτιμηθεί ο έτερος Κροάτης από τον Ρομαρίκ, αφού φαίνεται ότι τα παράπονα του coach από τον Ιβοριανό είναι πάρα πολλά. Φυσικά, δεν αποκλείεται να γίνει και το αντίθετο, αλλά μάλλον ο Όρσουλιτς αργά η γρήγορα, θα πάρει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας.

Στον άξονα τα διλήμματα είναι αρκετά. Ο Μπεμπέ μάλλον θα είναι στην θέση του Ασίς. Ο Φυλακτού θα είναι ο δεύτερος μέσος. Ο Φλορέσκου είχε ένα μικρό μυϊκό τραυματισμό μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Πάφο και δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Πάντως με τον Οικονομίδη να είναι πολύ πίσω από τον καλό του εαυτό, ο Ρουμάνος έχει ένα μικρό προβάδισμα. Οι απουσίες των Ασίς και Μαργκάσα, αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο του Μιλόγιεβιτς. Του αφαιρούν την δυνατότητα να κάνει δημιουργική την ομάδα του στον άξονα και μάλλον καθορίζουν και την τακτική που θα ακολουθήσει. Γιατί με Φυλακτού-Οικονομίδη ή Φλορέσκου, το λογικό είναι να αμυνθείς και όχι να επιτεθείς.

Η τριπλέτα στην επίθεση είναι λίγο πολύ δεδομένη. Σκέμπρι κορυφή, Μπατιμπαγκά και Ράμος στα άκρα… Εκτός αν πάλι ο Καρλίτος δεν πάρει το ‘πράσινο φως’ από το ιατρικό τιμ. Με αυτό το σενάριο ο Μιλόγιεβιτς θα πρέπει να σκάψει πολύ βαθιά στο ρόστερ, αφού μάλλον ο Ραμός θα καλύψει και πάλι την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Αν ήταν τουλάχιστο πιο έτοιμος ο Χριστοφή… Αλλά αυτό είναι περισσότερο ευχολόγιο παρά ουσία!

Σε κάθε περίπτωση, οι απουσίες είναι δεδομένες και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να μεταβληθεί. Ο Μιλόγιεβιτς είναι λάτρης της τακτικής. Αν οι ποδοσφαιριστές του εφαρμόσουν το πλάνο του στην εντέλεια, το τρίποντο δεν θα είναι έκπληξη αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Αν αυτό δεν συμβεί, έχουμε απέναντι μας ένα πολύ ικανό, αντίπαλο, πρώτο στην βαθμολογία και αυτό μιλά από μόνο του…

Autoremarketing

Bet on Alfa