ΑρχικήDaily NewsΤo google map και το Κυπριακό ποδόσφαιρο

Τo google map και το Κυπριακό ποδόσφαιρο

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ Λάρνακας κ. Άντρου Καραπατάκη. Σίγουρα οι Ομονοιάτες μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από όλους την αγανάκτηση και τον θυμό που νοιώθουν οι της ΑΕΚ, για τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται η διαιτησία.

Bet on Alfa

Το φρούτο με τους δέκα ποδοσφαιριστές δεν είναι καινούργιο. Θυμάστε όταν φώναζε η ΟΜΟΝΟΙΑ για τις αποβολές στα αιώνια ντέρμπι; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον Ντικουμάνα, τον Εσπασαντίν, τον Μπουθόν, τον Αλωνεύτη (!) τον Μάργκασα; Ή την κόκκινη του Εφραίμ από τον Χρίστο Ηλία στην Δερύνεια….

Μπορεί κανένας φίλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να φανταστεί τον Καρλάο για παράδειγμα, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για παρόμοιο φάουλ, όπως αυτό που έγινε από τον Καταλά στον Σκέμπρι; Γελοία πράγματα… Δεν θα σφυριζόταν καν φάουλ, άσε που μπορεί να τιμωρούσε ο διαιτητής τον Σκέμπρι για θέατρο!

Ακούσαμε πολλούς να λένε και να γράφουν ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ άργησε μερικές εβδομάδες να κάνει αυτή την κίνηση. Διαφωνούμε πλήρως! Η ΑΕΚ, όπως και η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν θέση στα ψηλά δώματα, υπόγραψαν την ‘καταδίκη τους’ με την επανεκλογή της παρούσας ηγεσίας στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι διαβεβαιώσεις πήραν οι φίλοι της ΑΕΚ… Αλλά μάλλον, τους πήρε αρκετό καιρό να καταλάβουν το αυτονόητο… Ότι δηλαδή το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Κύπρου, ευνοεί και θα ευνοεί πάντα μία και μόνο συγκεκριμένη ομάδα… Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά τρικ και κουβέντες κενού περιεχομένου.

Διαβάσαμε πριν μερικές εβδομάδες τον πρόεδρο τις ΑΕΚ  να δηλώνει ότι ο λόγος που δεν αποδίδουν οι διαιτητές είναι επειδή ‘τους επελλάναμεν’… Προφανώς δεν είχε δει τα σύννεφα να συσσωρεύονται πάνω από το νέο ΓΣΖ! Προφανώς δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας όταν μιλούσε για αλλοίωση της βαθμολογίας στα πάνω δώματα. Ούτε πήρε στα σοβαρά τις δηλώσεις καταγγελίες του Πρόδρομου Πετρίδη. Ένα μήνα μετά, οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και η βαθμολογία πήρε την μορφή που οι άρχοντες του ποδοσφαίρου μας επιθυμούν.

Το πρόβλημα αγαπητέ κύριε Καραπατάκη μου δεν είναι η ΑΕΚ… Γιατί στην θέση που βρίσκεστε σήμερα, βρέθηκε και η ΟΜΟΝΟΙΑ. Βρέθηκε και η ΑΕΛ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο παρελθόν. Και πιστέψτε με, άλλες ομάδες πλήρωσαν πολύ βαρύτερο τίμημα από την ομάδα σας. Και τιμωρήθηκαν με πολύ πιο ευφάνταστο τρόπο από αυτόν με τον οποίο τιμωρηθήκατε εσείς. Απλά θυμηθείτε τι έπαθε η ΑΕΛ στο Τσίρειο, με τον Μασιά διαιτητή και τον περίφημο τραυματισμό του Κακά στο κεφάλι.

Το θέμα είναι ότι αν τα μεγάλα Κυπριακά σωματεία, δεν πρωτοστατήσουν, ενώνοντας δυνάμεις, να έλθει η αλλαγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν θα πάμε παρακάτω. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα… Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα αξιόπιστο και τίμιο μαραθώνιο, με τον καλύτερο να μπορεί να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.

Μέχρι τότε, θα παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα τείχη που φτιάξαμε γύρω από τους εαυτούς μας… Ο Σεραφείμ θα λέει τα δικά του, ο Κίρζης θα μιλά για τα περσινά, ο Σοφοκλέους για τα προπέρσινα και ο Πουλλαίδης για τις δικές του αδικίες. Με τον ίδιο τρόπο που ο Άντρος Καραπατάκης, θυμήθηκε το περσινό πέναλτι στο ΓΣΠ και το google map…

ΥΓ: Η κάθοδος ξένων διαιτητών από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, αποτελεί την μόνη διέξοδο να δούμε ποδόσφαιρο στα play off. Αν όχι, απλά θα αρκεστούμε ξανά στο κουκλοθέατρο!

Autoremarketing

Bet on Alfa