ΑρχικήDaily NewsΠήρε το τρίποντο, πλησίασε ακόμα περισσότερο

Πήρε το τρίποντο, πλησίασε ακόμα περισσότερο

Το χτεσινό παιχνίδι στο Παραλίμνι, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ούτε θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας. Λίγο ο πολύ δυνατός άνεμος, λίγο η αδυναμία της τοπικής ομάδας να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρό, επηρέασαν την ροή του αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ανώτερη ομάδα στο γήπεδο και επιβλήθηκε δίκαια και με σχετική άνεση. Αυτό όμως που μας άρεσε περισσότερο ήταν η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο, η σοβαρότητα της ομάδας και η πίστη στην νίκη.

Bet on Alfa

Σε ένα τέτοιο γήπεδο και με τόσες μαζεμένες απουσίες, δεν θα μπορούσες να ζητήσεις κάτι περισσότερο. Το πλάνο του Μιλόγιεβιτς, ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του αγώνα. Ήξερε ότι το Παραλίμνι χωρίς τον Μπούντιμιρ (το τόνισε και στις δηλώσεις του), θα είχε δυσκολίες να απειλήσει επιθετικά, παίζοντας με ψηλές μπαλιές οι οποίες ήταν βούτυρό στο ψωμί του Ιβάν Ρουνιέ. Ουσιαστικά η Ένωση ήταν επικίνδυνη μόνο στα στημένα, ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο, με τον δυνατό άνεμο υπέρ της. Σε μία από αυτές πέτυχε και το μοναδικό της τέρμα, μειώνοντας σε 2-1.

Στον αντίποδα όμως η ομάδα μας ήταν πολύ παραγωγική. Σε οκτώ τελικές προσπάθειες πέτυχε τέσσερα γκολ, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Σκόραρε από στημένο (Ρουνιέ), σκόραρε από τον άξονα με τον Μπατιμπαγκά να κάνει σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα (στο δεύτερο και τρίτο γκολ της ομάδας μας) και από τα άκρα (με τον Κιρμ). Γενικά ήταν μια μέρα που τα πάντα κύλησαν ομαλά για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Ζίγκι Μπατιμπαγκά ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά επιθετικά. Είχε φρεσκάδα και καθαρό μυαλό, ταχύτητα και διεισδυτικότητα. Το δεύτερο γκολ ήταν καθαρά προσωπική υπόθεση, ενώ στο τρίτο, ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση, με τον Σιέρινταν να σκοράρει από κοντά, παίρνοντας το ριμπάουντ. Πολύ καλά τα πήγε και ο Ρουνιέ, που ήταν κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Μιλόγιεβιτς έκανε μια γρήγορη σχετικά αλλαγή (Κιρμ) και άφησε τις δύο για το τέλος. Ο Σλοβένος που αντικατάστησε τον Εζέ, έκανε ένα πολύ καλό ημίωρο, αφού είχε αυτοπεποίθηση, κράτησε μπάλα και πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ ντριμπλάροντας και τον τερματοφύλακα. Ρουσιάς και Κασμί, ήταν οι άλλες δύο αλλαγές του προπονητή.

Πλέον με την απόσταση από την τέταρτη θέση να έχει ήδη μειωθεί στους τρεις βαθμούς και τον Απόλλωνα να δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα στην Λάρνακα απέναντι στην ΑΕΚ, η προσοχή εστιάζεται στον αγώνα με την ΑΕΛ την ερχόμενη Πέμπτη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να μπει με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα playoff, αν πάρει το τρίποντο σε αυτόν τον αγώνα. Σίγουρα οι τραυματισμοί αποτελούν ένα μεγάλο ζήτημα (χτες προστέθηκε και ο Ράμος στην λίστα των αμφίβολων για τον αγώνα), αλλά ο στόχος για την ομάδα δεν μεταβάλλεται, οποιοιδήποτε και αν αγωνιστούν.

Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Ο πήχης θα ψηλώσει επικίνδυνα και οι αντίπαλοι μας δεν θα έχουν καμία σχέση με τον χτεσινό. Όμως οφείλουμε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα και να κάνουμε σούμα τον Μάη. Ο Μιλόγιεβιτς δεν κρύφτηκε χτες στις δηλώσεις του. Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλεία και βελτίωση είπε, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο.

Μένει να το δείξουμε αυτό και στο γήπεδο.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa