ΑρχικήDaily NewsΞεσκονίζοντας την ΑΕΛ

Ξεσκονίζοντας την ΑΕΛ

Ένα ιδιόμορφο παιχνίδι θα έχει μπροστά της η ΟΜΟΝΟΙΑ την ερχόμενη Πέμπτη. Και αυτό γιατί λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι, συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της Τετάρτης, θα ξεκαθαρίσουν οι αγωνιστικοί στόχοι της αντίπαλης ομάδας. Θα είναι απλά ένα ματς γοήτρου για την ΑΕΛ ή θα είναι μια μάχη μέχρις εσχάτων για την είσοδο της στην εξάδα;

Bet on Alfa

Κάποιος (εύλογα) μπορεί να διερωτηθεί ‘καλά εμάς τι μας νοιάζει’; ‘Εμείς την ομάδα μας’… Εν πολλής, η άποψη είναι ορθή…

Σε προπονητικό επίπεδο όμως, σημαίνει αρκετά… Άλλο να ξέρεις ότι ο αντίπαλος καίγεται για την νίκη και άλλο ότι θα παίξει για το όνομα και την ιστορία του.

Το θέμα δεν είναι ‘φιλοσοφικό’. Είναι κυρίως αγωνιστικό. Αν δηλαδή ο Πάμπος πρέπει να κερδίσει τον αγώνα, για να μπει στην εξάδα, θα ακολουθήσει άλλη τακτική. Πιθανότατα δεν θα ταμπουρωθεί στην άμυνα ή τουλάχιστο σε κάποιο σημείο θα προσπαθήσει να κερδίσει το παιχνίδι. Από την άλλη, αν θα παίξει η ομάδα σε ένα παιχνίδι χωρίς στόχους, η διάθεση θα είναι διαφορετική. όπως και η τακτική που θα ακολουθηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες του Πάμπου Χριστοδούλου, κρίνονται κυρίως στην δύναμη και το πάθος που θα βάλουν οι ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι τους. Εκεί μας κέρδισαν και στο Τσίρειο. Φυσικά εκμεταλλεύτηκαν και τα δικά μας λάθη (δώρο Γκουλόν στο πρώτο γκολ) αλλά και τις διαιτητικές αποφάσεις (πέναλτι-δώρο Τσούκκα).

Σίγουρα ο Μιλόγιεβιτς σήμερα θα εφαρμόσει το ‘πλάνο ΑΕΛ’. Ίσως αύριο το απόγεμα να χρειαστεί να αναπροσαρμόσει κάποια πράγματα, αλλά ο χρόνος είναι πιεστικός. Όπως πιεστικός είναι και για τους τραυματίες. Μόνο όσοι είναι 100% έτοιμοι, θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Θα πρέπει να αποφασίσει λοιπόν ο προπονητής, ποιους θα εμπιστευτεί εν’ όψη της μεθαυριανής αναμέτρησης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανότατα μόνο ο Κιρμ να αλλάξει την εντεκάδα που κέρδισε το Παραλίμνι, παίρνοντας την θέση του Εζέ.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα είναι σημαντικός. Η ΑΕΛ μας κέρδισε τον πρώτο γύρο με 2-1. ευρισκόμενη σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι σήμερα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί, για να πάρουμε το τρίποντο. Έχουμε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο και παρά τις απουσίες μας, μπορούμε να πάρουμε το τρίποντο στην έδρα μας.

Autoremarketing

Bet on Alfa