ΑρχικήDaily NewsΈργο Μιλόγιεβιτς η τριάρα

Έργο Μιλόγιεβιτς η τριάρα

Το ντέρμπι κρίθηκε νωρίς. Δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα ακόμα στην επανάληψη ήταν καθοριστικά για το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα μας και την Ανόρθωση.

Bet on Alfa

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, καθάρισε το πρώτο παιχνίδι των playoff με σχετική ευκολία και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν ουσιαστική, κυριάρχησε στο γήπεδο, περιόρισε την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου και θα μπορούσε να έφευγε με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Σκεφτείτε απλά ότι είχε πεντακάθαρο ακυρωθέν γκολ, απόκρουση σουτ πριν η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος και δύο τουλάχιστον άλλες κλασσικές ευκαιρίες (δις με Ράμος). Στον αντίποδα, η Ανόρθωση, πέρα από κάποια μακρινά σουτ, είχε μια κλασσική ευκαιρία με Μαντζορό στο τέλος του ημιχρόνου, που εξουδετέρωσε ο Παναγή.

Τι άλλαξε λοιπόν, ώστε η ομάδα να παρουσιάσει αυτή την εικόνα, μετά την ήττα από το Αποέλ;

Όχι πολλά… Η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πλείστα παιχνίδια, περιόρισε τα αμυντικά λάθη. Είχε καλή αμυντική λειτουργία και αύξησε την ευστοχία της στην επίθεση. Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικό ότι ο Μιλόγιεβιτς κατάφερε να βελτιώσει ατομικά τον κάθε ποδοσφαιριστή. Και να πάρει πολύ περισσότερα από τον καθένα!

ano badi

Ο Μιλόγιεβιτς δεν είναι μάγος. Όμως προσέγγισε την ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ πραγματικότητα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες. Γιατί απλούστατα και πολύ εύκολα, θα μπορούσε να βγάλει στην επιφάνεια, την τεράστια ανομοιομορφία που υπήρχε στο ρόστερ, με την έλλειψη κεντρικών αμυντικών, πλάγιων αμυντικών και σέντερ φορ. Αντίθετα, προσπάθησε να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε από κάθε ποδοσφαιριστή που είχε στο δυναμικό της η ομάδα, χωρίς περιττά λόγια.

ano shieri

Σίγουρα η επανάκαμψη κάποιων ποδοσφαιριστών όπως ο Κιρμ, ο Σιέρινταν και ο Φλορέσκου, ήταν καθοριστική. Ταυτόχρονα ανέβηκε ο Μπατιμπαγκά, ενώ ο Μπεμπέ χτες έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα είχε πλάνο και ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Ο Μιλόγιεβιτς ξέρει ότι με Ρομαρίκ και Ρουνιέ δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι από τα πίσω… Προσπαθεί λοιπόν να κερδίσει την μπάλα στο κέντρο και να αρχίζει τις επιθέσεις από τον άξονα. Θέλει όμως παίκτες μαχητές και δημιουργικούς. Ο Φλορέσκου θα βοηθήσει αρκετά με τα τρεξίματα αλλά και  το κράτημα της μπάλας. Ο Μαργκάσα, (για τον οποίο ο προπονητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα), είναι ακόμα ένα βασικό γρανάζι στον άξονα. Και με τον Μπεμπέ ή τον Ασίς σε ρόλο επιτελικού, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να γίνει ακόμα πιο ποιοτική και δημιουργική.

ano ramos

Όπως λοιπόν κάναμε κριτική στον προπονητή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ντέρμπι με το Αποέλ, οφείλουμε σήμερα να του αποδώσουμε τα εύσημα. Γιατί αντιμετώπισε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, με πολλές φωνές διαμαρτυρίας, ‘αποχές’, απειλές με τρόπο ιδανικό. Και ας είχε να αντιμετωπίσει ένα αγωνιστικό Γολγοθά, με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και ένα βουνό τραυματισμούς.  Σε τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος (μετά το στραπάτσο από το ΑΠΟΕΛ), η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το 4χ3 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα 9 σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας. Δεδομένο ότι ο πήχης είναι ψηλά. Όμως όπως φάνηκε και χτες στο γήπεδο, έχουμε την ποιότητα να πάρουμε το ζητούμενο, υλοποιώντας τους αγωνιστικούς μας στόχους. Δεν εφησυχάζουμε, ούτε πανηγυρίζουμε. Βλέπουμε ήδη το επόμενο παιχνίδι! Και σ’ αυτό ελπίσουμε να δείξουμε εκτός από τα πιο πάνω και αντοχές τόσο στην εχθρική ατμόσφαιρα στην κερκίδα, όσο και στις διαιτητικές αποφάσεις στο γήπεδο. Το σίγουρα είναι ότι πλέον είμαστε πολύ πιο υποψιασμένοι αλλά και πολύ πιο έτοιμοι για το ντέρμπι αιωνίων, παρά πριν ένα περίπου μήνα.

Autoremarketing

Bet on Alfa