ΑρχικήDaily NewsΣτο όνομα της ενότητας!

Στο όνομα της ενότητας!

Ενότητα! Μια απλή λέξη με τεράστιο περιεχόμενο… Μια λέξη ουσιώδης και παραγωγική. Το omonoia24,από την πρώτη ημέρα της ύπαρξης του, πρόταξε αυτή την λέξη σύνθημα ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την επόμενη ημέρα στην ομάδα μας.

Bet on Alfa

Σε όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθήσαμε σωρεία εξελίξεων… Διοίκηση, φίλαθλοι, Ομονοιάτες επώνυμοι και ανώνυμοι, πρωταγωνίστησαν σε ένα σήριαλ δηλώσεων, ανακοινώσεων, ‘ποσταρισμάτων’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλών άλλων ενεργειών, που έριξαν ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο της διάσπασης και της διχόνοιας.

Την ίδια στιγμή που ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό κατεστημένο έχει διαμορφώσει μια ολόκληρη στρατηγική για να μονιμοποιήσει το Αποέλ στην θέση του αιώνιου πρωταθλητή, εμείς συνεχίσαμε να χτίζουμε τείχη μεταξύ μας…

Τον τελευταίο μήνα, βλέπουμε συνεχώς να πυκνώνουν οι φωνές της λογικής και της συστράτευσης. Αυτό το γεγονός δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Προσοχή όμως!

Δεν μπορούμε να παίζουμε επικοινωνιακά παιχνίδια στο στις πλάτες του Ομονοιάτικου κόσμου. Αν όλοι όσοι φιλοδοξούν να διοικήσουν το σωματείο, μπορούν να συνασπιστούν πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα και μια ξεκάθαρη γραμμή, αυτά είναι πολύ καλά νέα!

Θα είναι όμως καταστροφικό, εάν στο όνομα μιας πλασματικής ενότητας, θα κληθούμε να ψηφίσουμε ένα κοινό συνδυασμό, ο οποίος δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Εάν θα πάμε σε σχήματα του παρελθόντος, όπου τα πάντα ‘ήταν στον αέρα’, και οι αψιμαχίες σε διοικητικό επίπεδο, καθημερινό φαινόμενο.

Τα γεγονότα, όπως διαμορφώνονται, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η πλευρά της νυν Διοίκησης, κρατά ακόμα τα χαρτιά της κλειστά, (περιμένοντας πιθανότατα την κατάληξη στον τελικό κυπέλλου) ενώ και από τον συνδυασμό ‘Εμπρός Ομόνοια’ δεν έχουμε ουσιαστικά νέα.

Από την άλλη (και αυτό είναι το πιο ουσιαστικό), στον τομέα της ενδοοικογενειακής συζήτησης για την επόμενη μέρα στο σωματείο, δεν παρατηρείται ουσιαστικός διάλογος. Από την μια έχουμε μια σειρά από γενικόλογες διακηρύξεις του στυλ εκσυγχρονισμός, επαγγελματισμός και καινοτομίες. Από την άλλη έχουμε την απόρριψη (σε στυλ ανάθεμα) ολοκληρωμένων ιδεών που κατατίθενται χωρίς να συζητηθούν καν.

Το κλίμα που υπάρχει στο σωματείο, η εσωστρέφεια που παρατηρείται, αλλά και τα ‘δύσκολα οικονομικά’, έχουν ήδη αποθαρρύνει αρκετούς επιφανείς ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, από το να ασχοληθούν με τα διοικητικά.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο σωματείο, κανένας δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Το βέβαιο είναι, ότι δεν πατούμε σε στέρεο έδαφος. Και ούτε αναμένουμε ότι στην επόμενη Γενική (εκλογική) Συνέλευση, μπορούν να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός. Ενόσω η κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, παραμένει μετέωρη, κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να ισχυριστεί ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο…

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της. Αλλά η αλλαγή αυτή πρέπει να είναι ουσιαστική. Να έχει συγκεκριμένη δομή, στέρεες βάσεις και σαφή προσανατολισμό! Και όλο αυτό, πρέπει να προκύψει μέσα από ένα σωστά δομημένο, εσωτερικό διάλογο. Αυτό αποτελεί και την πιο μεγάλη υποχρέωση, της νέας Διοίκησης, όποια και αν είναι αυτή.

Όταν επιτέλους μάθουμε να συζητούμε, χωρίς ταμπελλώματα, φανατισμό, αλληλοκατηγορίες και απειλές, σεβόμενοι την κάθε άποψη που κατατίθεται στο τραπέζι, τότε μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Μέχρι τότε, ας μείνουμε με τις ευχές! Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Autoremarketing

Bet on Alfa