ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠως επηρεάζει ο τελικός του Europa την Ομόνοια

Πως επηρεάζει ο τελικός του Europa την Ομόνοια

Ο νικητής του τελικού κυπέλλου Κύπρου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (πρώτοι αγώνες 14 Ιουλίου – επαναληπτικοί 21 Ιουλίου), ενώ ο ηττημένος θα δώσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα στις 30 Ιουνίου (!) και μία εβδομάδα αργότερα τον επαναληπτικό.

Bet on Alfa

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο για Ομόνοια και Απόλλωνα να μην… χάσουν τον αγώνα της 18ης Μαΐου, αφού για τον ηττημένο η περίοδος των διακοπών θα είναι 10-15 μέρες.
Υπάρχει όμως σενάριο που θέλει τον νικητή του μεγάλου τελικού να κερδίζει ένα γύρο και να ξεκινά από τον 3ο προκριματικό. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που κατακτήσει το φετινό Γιουρόπα Λιγκ η Σεβίλη, ενώ υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να συμβεί και αν το κατακτήσει η Λίβερπουλ.

Για να κερδίσει το προνόμιο ο δικός μας κυπελλούχος, θα πρέπει (α) να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ ομάδα που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματός της (Σεβίλη και Λίβερπουλ είναι και μαθηματικά εκτός τετράδας του πρωταθλήματος) και (β) να έχουν εξασφαλισμένη θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
Με τα υφιστάμενα δεδομένα, μόνο η ισπανική ομάδα πληροί και τα δύο κριτήρια και ως εκ τούτου ενδεχόμενη κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ θα στείλει τον δικό μας κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό. Μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω πρωταθλήματος έχει και η Λίβερπουλ, φαντάζει όμως αρκετά απομακρυσμένο.

Γι’ αυτό λοιπόν, ο νικητής του τελικού κυπέλλου της 18ης Μαΐου θα έχει ένα πολύ σοβαρό λόγο να στηρίζει την Σεβίλη στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος θα ξεκινήσει λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού στο Τσίρειο.

Πηγή:Sigmalive.com

Autoremarketing

Bet on Alfa