ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣAφιέρωμα: Το πρώτο Κύπελλο το 1965... κόντρα στον Απόλλωνα!...

Aφιέρωμα: Το πρώτο Κύπελλο το 1965… κόντρα στον Απόλλωνα! (video)

«Συγκλόνισε και συνήρπασε ο προχθεσινός τελικός του Κυπέλλου Κύπρου μεταξύ Ομονοίας και Απόλλωνα (5-1). Οι θεαταί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά (περίπου 14 χιλιάδες), εισπράξεις απίθανες για τις σημερινές συνθήκες (περίπου 600 λίρες) και ατμόσφαιρα επιβλητική και αντάξια σε έναν τελικόν κυπέλλου. Αποφασιστική ήτο και η συνδρομή των τριών Λιβανέζων διαιτητών. Άριστοι και στα 90 λεπτά, διηύθυναν με καλοδοσμένη επιδεικτικότητα τον αγώνα, χάρις στην εξαίρετη διορατικότητα τους και στο πηγαίο ταλέντο τους. Αλάθητοι ψυχολόγοι της Μεσανατολιτικής νοοτροπίας, εχρησιμοποίησαν την σφυρίκτρα και τις σημαίες τους εντελώς ανασταλτικά, εμοίρασαν επιβλητικά την δικαιοσύνη και αφώπλισαν εντυπωσιακά την προκατειλημμένη νευρικότητα των 22 διαγωνιζομένων», έγραφε ο «Φιλελεύθερος» στις 6 Ιουλίου του 1965, δύο μέρες μετά την πρώτη κατάκτηση του κυπέλλου από την Ομόνοια.

Bet on Alfa

Ξένοι διαιτητές;;;

b_20110516_1965i

Τον αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ και ξεκίνησε στις 4:30 μ.μ. διεύθυνε ο Λιβανέζος διαιτητής, Ατέφ Σινάν, με βοηθούς τους Ζόσεφ Αμπού Μουράν και Ιμπραχίμ Σάμπρα, οι οποίοι ήρθαν την προηγουμένη του τελικού αεροπορικώς από τη γειτονική χώρα, μετά από διευθέτηση της ΚΟΠ!

«Αλάθητοι ψυχολόγοι της Μεσανατολιτικής νοοτροπίας, εχρησιμοποίησαν την σφυρίκτρα και τις σημαίες τους εντελώς ανασταλτικά», έγραψε το 1965 ο Φιλελεύθερος για τους Λιβανέζους διαιτητές του τελικού”

b_20110516_1965ii

Το ασιχτίρ του Κρυστάλλη
Ο Κόκος Χριστοφόρου της Ομόνοιας ή «κάπτεν», όπως τον αποκαλούν, είπε για τον τελικό του 1965: «Οι φίλαθλοι γέμισαν το ΓΣΠ, τις γύρω πολυκατοικίες και κάθονταν και στους τοίχους. Σκόραρα τρία γκολ σε εκείνο το παιχνίδι, όμως ο Αργύρης της ‘‘Αθλητικής’’ έγραψε πως πέτυχα μόνο ένα και αυτό έμεινε στην ιστορία. Πέτυχε ένα γκολ ο Κούκος, ένα ο Μελής και τρία εγώ. Λίγες μέρες πριν παίζαμε με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του κυπέλλου σε ένα ματς όπου είχαμε πολλούς τραυματίες. Στον Απόλλωνα είδαν εκείνο το παιχνίδι και όταν την ημέρα του τελικού κατάλαβαν πως θα παίζαμε πλήρεις, ήρθε κοντά μου ο Πανίκος Κρυστάλλης και μου είπε: ‘‘ασιχτίρ, λογαριάζαμε ότι θα κατεβαίνατε με άλλη ενδεκάδα’’».

Τελικός Κυπέλλου με έντονο πολιτικό χρώμα!

Ένας τελικός με μεγάλο αναβρασμό τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ο Ελευθεριάδης δήλωσε πως: “έρχονταν αυτοκίνητα γεμάτα κόσμο με μεγάλα πανό που έγραφαν Απόλλωνας εναντίων ΑΚΕΛ…” 

Τόσο για του παίκτες όσο και για τον κόσμο, εκείνος ο τελικός είχε μετατραπεί σε μάχη κατά του φασισμού – εθνικισμού. Οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θηρία ανήμερα. Παρακαλούσαν να μην τελειώσει ποτέ ο αγώνας και να διασύρουν τον Απόλλωνα που στο πρόσωπό του έβλεπαν τον εχθρό του Λαού…  Και το έκαναν…

Σκηνή από τον πανηγυρισμό με την λήξη του αγώνα:

1965_large_omonoia_542011218

Autoremarketing

Bet on Alfa