ΑρχικήDaily NewsΕπιστρέφει ο Πάπουτσος με υποψηφιότητα για τον Σύνδεσμο διαιτητών

Επιστρέφει ο Πάπουτσος με υποψηφιότητα για τον Σύνδεσμο διαιτητών

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από το σύνδεσμο διαιτητών, ο Γιώργος Πάπουτσος, διεκδικεί θέση στο δ.σ. του συνδέσμου για την επαρχία Λευκωσίας ενόψει και της συνέλευσης της ερχόμενης Τετάρτης. Ο κ. Πάπουτσος μίλησε στον Super Sport FM, για τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει θέση, τη σχέση με τους διαιτητές και τον πρόεδρο του συνδέσμου, αλλά και για τη διαιτησία μας γενικότερα.

Bet on Alfa

Για το τι τον ώθησε για να επιστρέψει στα συνδικαλιστικά του συνδέσμου…

«Εδώ και τέσσερα χρόνια, υπήρξε μια ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή μου κατάσταση. Το ενδιαφέρον όμως δεν έπαψε να υφίσταται για τα γεγονότα του συνδέσμου. Ήμουν σε όλες τις δραστηριότητες του συνδέσμου και είχα πλήρη ενημέρωση για το τι γινόταν στο χώρο. Ήμουν συμπαραστάτης στους καλούς φίλους. Υπήρχε το ενδιαφέρον και υπάρχει και η φιλία και η σχέση. Μετά από παρότρυνση φίλων αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα. Δεν με ενδιαφέρει η θέση από την οποία θα προσφέρω. Θέλω από απλό μέλος να προσφέρω στη συνέχιση του δύσκολου έργου στο σύνδεσμο διαιτητών».

Για το λόγο που διεκδικεί την προεδρία…

«Δεν ήθελα να φανεί ότι υπάρχει διάσπαση με την τη δική μου κάθοδο. Η προσφορά μου μπορεί να γίνει από απλό μέλος ή από οποιοδήποτε άλλο αξίωμα. Δεν διεκδικώ δάφνες ή αξίωμα. Θέλω να πάρει ο σύνδεσμος τη δική εμπειρία. Από τότε που αποχώρησα από το σύνδεσμο, δεν έχω καμία αρμοδιότητα στο σύνδεσμο, αλλά ούτε και στην ομοσπονδία. Δεν έχω καμία οργανική θέση»

Αν τον ενδιαφέρει να προσφέρει και από άλλη θέση…  

«Πέρασα από όλη την ιεραρχία του συνδέσμου. Αυτό εναπόκειται στην εκάστοτε διοίκηση του συνδέσμου. Αν μου ζητηθεί να προσφέρω, ποτέ δεν θα πω όχι. Τον αγάπησα και τον υπηρέτησα σωστά και ανιδιοτελώς χωρίς να πάρω οποιοδήποτε όφελος. Άλλωστε, όλα τα σώματα είναι στελεχωμένα και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αν και εφόσον αποδέχονται την επαναφορά μου, καλώς. Αν όχι, θα παρακολουθώ και θα στηρίζω το χώρο της διαιτησίας εκ του μακρώθεν».

Αν είδε κάτι να πάει στραβά όλα αυτά τα χρόνια…

«Γίνεται αρκετά καλή δουλειά. Η προσφορά όλων είναι αφιλοκερδώς. Οι εν ενεργεία διαιτητές έχουν πιο λίγο χρόνο σε σχέση με μας που δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα. Η παρουσία κάποιων πεπειραμένων θα δώσει δυναμική στο σύνδεσμο. Πάντα οφείλουμε να λέμε τον καλό λόγο για τους προηγούμενους, όμως χρειάζεται η προσθήκη από έμπειρα στελέχη για να διεκπεραιώνεται καλύτερα το έργο της διαιτησίας».

Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του συνδέσμου Μιχάλη Αργυρού, ο οποίος θα είναι στην προεδρία μέχρι το 2019…  

«Είναι άριστη όπως και με τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου από τη Λευκωσία μέχρι την Πάφο. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Υπάρχει τριβή και αγάπη με τους παλιούς διαιτητές. Υπάρχει συμπάθεια και αγάπη, γιατί όπως μου τη δείχνουν τη δίνω και εγώ απλόχερα. Υπάρχει αρκετά καλή χημεία στο χώρο της διαιτησίας με τους νέους διαιτητές. Υπάρχει ποιότητα και καλή θέληση για να είναι όσο το δυνατό καλύτεροι στα καθήκοντα τους. Μια κυπριακή διαιτησία, χωρίς παρεμβάσεις είναι κόσμημα για το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τη φετινή παρουσία των διαιτητών…  

«Για δύο μήνες υπήρχε πρόβλημα. Όμως οι διαιτητές το αποδέχτηκαν μέσω του προέδρου. Με την αυτοκριτική που έκαναν ολοκλήρωσαν τα πρωταθλήματα, με μελανό στοιχείο την παρουσία ξένου διαιτητή στον τελικό. Είχαμε μεστές και ικανοποιητικές διαιτησίες. Ποτέ δεν κρίνεις στιγμιαία ένα διαιτητή. Κρίνεις στο σύνολο την απόδοση των διαιτητών. Αν είναι κακός ένας διαιτητής για δύο μήνες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το συγκεκριμένο διάστημα, ήταν όλοι οι  διαιτητές κακοί. Μπορεί να υπήρχαν υποκειμενικοί λόγοι που δεν γνωρίζαμε. Έγιναν αρκετές τροποποιήσεις αυτή τη χρονιά. Ήταν για παράδειγμα η αλλαγή στον κανονισμό με το θέμα για το χέρι μέσα στην περιοχή».

Για το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μας είναι σε επαγγελματικές βάσεις και έτσι υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους διαιτητές…

«Στόχος είναι να μην γίνονται τα λάθη που είδαμε στη διμηνία στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως. Πάντα τον Κύπριο τον κρίνουμε αυστηρά. Ο Κύπριος διαιτητής είναι ερασιτέχνης. Μπορεί να έχει σημαντικές αποζημιώσεις, όμως λειτουργούμε ερασιτεχνικά.  Θέλουμε να βελτιωθούμε και θεωρώ ότι η διαιτησία έχει μέλλον. Υπάρχουν ικανοί νέοι διαιτητές που θα ακολουθήσουν τους παλιούς διαιτητές».

Αν θα είναι στη νέα διοίκηση του συνδέσμου…

«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει εκτίμηση προς το  πρόσωπο μου και εύχομαι να είμαι στο σύνδεσμο».

Autoremarketing

Bet on Alfa