ΡΕΤΡΟ-Ξιούρουππας: «Οι παίκτες της Ομόνοιας δεν πουλιούνται» (video)

30 Μαΐου 1993. Η Ομόνοια κερδίζει στο κατάμεστο Μακάρειο στάδιο τον Απόλλωνα με 2-0 και κατακτά το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.
Το πρωτάθλημα της περιόδου 1992-93 ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι τίτλου μεταξύ Ομόνοιας-Απόλλωνα. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 57 βαθμούς, έναντι 56 των «πρασίνων».
Η Ομόνοια με την συμπαράσταση του κόσμου της επιβλήθηκε 2-0 χάρη σε τέρματα των Ευαγόρα (12’) και Χυσάνθου (56’) και έτσι επέστρεψε στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου έπειτα από τέσσερα χρόνια «ξηρασίας».
Το τέλος του αγώνα ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί με τη δήλωση του Πανίκου Ξιούροππα ότι οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας δεν πουλιούνται (δείτε το βίντεο που ακολουθεί) να μένει στην ιστορία.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Ομόνοια: Χαρίτου, Γ. Καλοθέου, Χρυσάνθου, Κωνσταντίνου, Πέτσας, Μαλέκκος (83’ Κάντηλος), Σ. Ανδρέου, Γ. Σαββίδης, Ευαγόρας, Τούτιτς (88’ Γιατρού), Ξιούρουππας.Απόλλων: Νικολάου, Αντρελλής, Πίττας, Δ. Ιωάννου, Σ. Σοφοκλέους (46’ Π. Χριστοφή), Γιαγκουδάκης, Γ. Ιωσηφίδης, Σπόλιαριτς, Τσέποβιτς, Τσολάκης, Μ. Χαραλάμπους (69’ Χρ. Χριστοφή).
[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/QEyWyHJDiRA”]
ΠΗΓΗ: reporter cy

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου στο Γ.Σ.Π
LIVE: ΟΜΟΝΟΙΑ – KAIRAT ALMATY | Champions League
Να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ και να...
Άσχημο ντεμπούτο για Νεγκό – Αποβολή στο 34ο...