ΑρχικήDaily NewsΚάρβερ: Το πρώτο μεγάλο ρίσκο του Νταμπίζα

Κάρβερ: Το πρώτο μεγάλο ρίσκο του Νταμπίζα

Στο άκουσμα του ονόματος του νέου προπονητή της ομάδας μας, η πρώτη αντίδραση, είναι… Ποιος είναι αυτός;

Bet on Alfa

Η δεύτερη αντίδραση είναι να ‘γκουγκλάρεις’ το όνομα του στο ίντερνετ κατά τις συνήθειες τις εποχής, να δεις τι θα ανακαλύψεις! Από την Wikipedia, στα αγγλικά sites… Και εκεί θα βρεις αρνητικά ρεκόρ, αρνητικούς συντελεστές νικών-ηττών, αποβολές από τους πάγκους. Μέχρι και άρθρο βρήκαμε που χαρακτήριζε τον Κάρβερ ως ‘χιμπατζή, που οδηγώντας ένα διθέσιο λεωφορείο, κατάφερε τελικά και έσωσε την Νιούκαστλ,!

Και πάλι, οι αντιδράσεις μουδιασμένες. Τουλάχιστον προσωπικά, μετά τα όσα διάβασα για τον Κλάβερ, ο Ελευθερόπουλος μοιάζει με Αντσελότι και ο Μιλόγιεβιτς με Γκουαρδίολα!

Τεράστιο το ρίσκο του Νταμπίζα. Με ένα προπονητή που δεν έκανε μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο, που η παρουσία του στην Νιούκαστλ ήταν αποτυχημένη, που δεν έχει ιδέα από Ευρωπαϊκό (πόσον μάλλον Κυπριακό Ποδόσφαιρο).

Υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη του νομίσματος. Το ότι δηλαδή ο Νταμπίζας τον γνωρίζει προσωπικά. Τo ότι δούλεψε στην Premier League, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Το ότι θήτευσε κοντά σε μεγάλους προπονητές. Το ότι δούλεψε με σπουδαίους ποδοσφαιριστές… Μούσα Σισσοκό, Παπίς Σισέ, Γιοαν Γκουφράν, Αγιόζε Πέρεζ…

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του πριν μερικές ημέρες, ευχήθηκε ο Ράφα Μπενίτεθ να καταφέρει να επαναφέρει του χρόνου την Νιούκαστλ στην Premier League, αφού ο κόσμος της ομάδας τον πιστεύει (σημ. η Νιούκαστλ φέτος υποβαθμίστηκε, παρά την παρουσία του Ισπανού προπονητή στον πάγκο, από ένα σημείο και μετά). Στήριξη που και ο ίδιος δεν απολάμβανε, στην περσινή του παρουσία στην ομάδα.

Αυτό που πρέπει να ξέρει ο Κάρβερ, είναι ότι και στο ΓΣΠ ο κόσμος είναι απαιτητικός… Και αν η ομάδα όχι μόνο δεν παίρνει αποτελέσματα, αλλά και δεν παίζει και καλό ποδόσφαιρο, βράσε ρύζι!

Σε κάθε περίπτωση θα πάρει και αυτός τον χρόνο του στον πάγκο της ομάδας. Με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να είναι αυτά που καθόρισαν την τύχη των τελευταίων προπονητών της ομάδας μας (εκτός του Μιλόγιεβιτς).  Ελπίζουμε η επιλογή του Νταμπίζα να δικαιωθεί… Αλλιώς, το βάρος της ευθύνης θα είναι τεράστιο…

Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε ότι τα ρίσκα, είτε με Τεχνικό Διευθυντή, είτε χωρίς, είναι τεράστια. Και όπως είχαμε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει, το ερώτημα είναι αν έχουμε την υπομονή να τα αντέξουμε;

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα μοντέλα… Το πως εφαρμόζονται είναι το ζητούμενο αλλά και το αποτέλεσμα τους, στο τέλος της ημέρας. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ, μάθαμε να μιλούμε πάντα με συνθήματα και ποτέ με ουσία… Στην πράξη είναι που πρέπει να στηριχθεί ο Τεχνικός Διευθυντής και όχι στα όμορφα λόγια που ακολούθησαν την πρόσληψη του… Τώρα αν θα πετύχει ή όχι στο έργο του, αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Autoremarketing

Bet on Alfa