ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚαι όμως υπάρχει τρίτος δρόμος.

Και όμως υπάρχει τρίτος δρόμος.

 

Ο Αντώνης Τζιωνής έχει να διαχειριστεί μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί το επόμενο διάστημα.

Bet on Alfa

Από τη μια θα είναι επικεφαλής ενός συνδυασμού ατόμων που δεν επέλεξε ο ίδιος. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν είχε τη δυνατότητα να διαλέξει έστω 1 ή 2 συνεργάτες.

Από την άλλη, θα έχει να διαχειριστεί και πριν και μετά τις εκλογές, την αμφισβήτηση από τους οργανωμένους οπαδούς και την Θύρα 9 οι οποίοι διαμαρτύρονται για «στημένες εκλογές» και «διορισμένους» και ετοιμάζονται για διαδηλώσεις.

Επίσης θα έχει  απέναντι του το συνδυασμό ΕΟ που θα κατεβεί στις εκλογές με πλήρη συνδυασμό με σοβαρές πιθανότητες να εκλέξει άτομα στο νέο Δ.Σ.

Σε τέτοια περίπτωση, το νέο Δ.Σ. δεν θα είναι ομοιογενές, δεν θα έχει κοινό πρόγραμμα και πιθανόν να αναλώνεται σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις.

Επομένως ένα ερώτημα που τίθεται είναι εάν υπάρχουν περιθώρια για κάποιους χειρισμούς που να μεταβάλουν τη κατάσταση και να οδηγήσουν το σωματείο σε πορεία ενότητας και σύνθεσης όλων των τάσεων.

Έχουμε εκφράσει την άποψη σε πολλές περιπτώσεις ότι το διοικητικό μοντέλο του σωματείου είναι πεπαλαιωμένο. Έγινε για άλλες εποχές και για άλλες ανάγκες. Ένα από τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι ότι το σωματείο δεν έχει τους μηχανισμούς αυτό-ανανέωσης. Για παράδειγμα εάν γίνει μία καταστατική αλλαγή και μπει όριο συνεχόμενων θητειών για κάθε μέλος του ΔΣ π.χ. 3 συνεχόμενες θητείες, τότε αυτόματα τα μέλη του ΔΣ θα ανανεώνονται αναγκαστικά κάθε κάποια χρονική περίοδο. Αυτό σήμερα δεν είναι δυνατόν.

Το νυν Δ.Σ. συστάθηκε αρχικά ως μία κίνησης σωτηρίας του σωματείου «των παλιών προέδρων». Σε αυτό συμμετέχουν 3 πρώην πρόεδροι του σωματείου και ο Άγης Ιακωβίδης που είχε χρηματίσει ως προεδρεύων. Αυτοί πλαισιώθηκαν κατά κύριο λόγο από μέλη του ΔΣ της περιόδου 2012-2014. Συμμετέχουν επίσης βετεράνοι όπως ο Νίκος Χαραλάμπους ο οποίος επίσης άσκησε καθήκοντα προεδρεύοντος.

Το νυν Δ.Σ. παρά τα σφάλματα του, πέτυχε, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να δώσει φιλί ζωής στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να την κρατήσει στην ζωή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του και παρά την τακτική σκληρή κριτική που έχουμε ασκήσει στο νυν Δ.Σ.,  δεν μπορούμε παρά να παραδεκτούμε και να αναγνωρίσουμε αυτό το γεγονός. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί.

Ο πρόεδρος Σεραφείμ για δικούς του λόγους αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσει. Για να το πράξει, σίγουρα αισθάνθηκε ότι τα πράγματα έχουν μπει σε πορεία σταθερότητας. Υπό αυτό το πρίσμα ίσως έφτασε η ώρα να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι πρώην πρόεδροι αλλά και άλλοι βετεράνοι όπως ο Νίκος Χαραλάμπους.

Ας μη θεωρηθεί αυτό ως υπόδειξη ή ως προσβολή προς τους αγαπητούς φίλους . Αντιθέτως. Η προσφορά, η αφοσίωση και αγάπη προς το σωματείο ανθρώπων όπως ο Λάκης Πολυκάρπου, ο Πανίκος Νεοφύτου και ο Νίκος Χαραλάμπους είναι αδιαμφισβήτητη και ο σεβασμός μας προς τα πρόσωπα τους δεδομένος.

Όμως τέτοια ζητήματα δεν τα αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά αλλά με ψυχρή λογική και με βάση τα δεδομένα που αντιμετωπίζουμε.

Τυχόν απόφαση τους να παραδώσουν την σκυτάλη θα δημιουργήσει σοβαρά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, μια τέτοια κίνηση θα δώσει το σύνθημα της ανανέωσης , ουσιαστικής και ηλικιακής. Θα τύχει επίσης θετικής υποδοχής από τον κόσμο και θα δείξει ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούμε να λαμβάνουμε εκείνες τις αποφάσεις που χρειάζεται για δώσουμε ελπίδα και προοπτική.

Δεύτερον, θα δώσει στον Αντώνη Τζιωνή ακόμα 3 κενές θέσεις στο συνδυασμό.

Σε τέτοια περίπτωση θα μπορεί να κάνει κάποιους χειρισμούς και να δώσει το προσωπικό του στίγμα. Να βάλει τη σφραγίδα του.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να ζητήσει συνεργασία με τον ΕΟ ούτως ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές και η αντιπαράθεση εάν και εφόσον συμφωνήσουν σε κάποιες βασικές θέσεις. Ή θα μπορούσε να εμβολιάσει το ΔΣ με άτομα ευρύτερης αποδοχής τα οποία ο ίδιος κρίνει ότι θα βοηθήσουν στο έργο του σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο Αντώνης Τζιωνής είναι ένα πρόσωπο χωρίς «βεβαρημένο» παρελθόν. Βρίσκεται σε μία ηλικία που έχει συσσωρεύσει εμπειρίες, έχει ενέργεια και χρόνο να αφιερώσει στο σωματείο.

Συνεπώς το χρέος όλων μας είναι να σκεφτούμε πως θα διευκολύνουμε τη προσπάθεια του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το τελευταίο που χρειάζεται είναι συγκρούσεις και αντιπαράθεση. Αντίθετα, σε αυτή τη συγκυρία η ενότητα, η σύνθεση και η συνεργασία θα είναι ό,τι καλύτερο για το σωματείο μας. Το Δ.Σ. θα στρέψει τη προσοχή του στα πραγματικά προβλήματα και όχι να αναλώνεται σε ενδοσωματειακές συγκρούσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το κύριο επιχείρημα μας είναι ότι πρέπει να δοθεί στον Αντώνη Τζιωνή ως εν δυνάμει πρόεδρο, η δυνατότητα να κάνει κάποιους χειρισμούς. Αυτή τη στιγμή δεν την έχει.

Επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν υποδεικνύουμε σε κανένα τι να πράξει και ο σεβασμός στα πρόσωπα όλων είναι δεδομένος. Όποια και να είναι η κατάληξη, εμείς δεν αμφισβητούμε τα αγνά αισθήματα κανενός για το σωματείο μας.

Autoremarketing

Bet on Alfa