ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΆγνωστες πτυχές του ανθρώπου Νούνο Ασσίς, του Χριστόφορου Χριστοφή

Άγνωστες πτυχές του ανθρώπου Νούνο Ασσίς, του Χριστόφορου Χριστοφή

Ο «μάγος», όπως πολλοί τον αποκαλούν, ήρθε στο νησί μας το καλοκαίρι του 2012 κατόπιν εισήγησηςτου Νεοφύτου Λάρκου.

Bet on Alfa

Θυμάμαι ότι ο τότε προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επέμενε φορτικά στην απόκτηση του Νούνο λέγοντας ότι θα πρόσθετε χαρακτήρα, επίπεδο και εμπειρία στην ομάδα μας.

Στα γραφεία του σωματείου στην Καρπενησίου ήρθε πρώτη φορά ένα βράδυ,  μαζί με τον Μπρούνο Αγκουιάρ για να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Μπρούνο του είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα, τον κόσμο, το κλίμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την Κύπρο.

Έτσι ο Νούνο υπέγραψε τα συμβόλαια χωρίς ερωτήσεις ή απορίες. Φαινόνταν αποφασισμένος, χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του.

Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις διαφάνηκε ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με επαγγελματική νοοτροπία που θα πρόσθετε αξία στην ομάδα μας.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τον Νούνο Ασσίς.

Η ποδοσφαιρική αναγέννηση του Δημήτρη Χριστοφή για παράδειγμα την περίοδο 2012-2013 οφείλεται εν πολλοίς στον Ασσίς αφού ο Χριστοφή βρήκε στο πρόσωπο του ένα μέντορα που τον βοήθησε να κάνει το επιπρόσθετο βήμα στη καριέρα του.

Θα σταθώ σε ένα περιστατικό, όμως, που δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου Νούνο Ασσίς που μου αφηγήθηκε από πρώτο χέρι άτομο που έζησε τα γεγονότα.

Την περίοδο 2013 -2014 συγγενικό μέλος οικογένειας ενός εργαζόμενου στην ομάδα μας, αντιμετώπιζε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που έχριζε άμεσης ιατρικής θεραπείας στο εξωτερικό. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει θεραπεία στο εξωτερικό και τι κόστος συνεπάγεται. Από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν ήταν ο Νούνο Ασσίς και ο Αντράντε.

Η συμπαράσταση του Νούνο ήταν συγκινητική. Όχι μόνο στήριζε ψυχολογικά αλλά προσφέρθηκε να συνεισφέρει και οικονομικά χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή εξασφαλίσεις αλλά μόνο στη βάση της φιλία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους. Μάλιστα όταν η οικογένεια ήταν στο εξωτερικό ο Νούνο επικοινωνούσε καθημερινά για να μάθει νέα και να προσφέρει τη στήριξη του. Όλα αυτά σε μία περίοδο που και ο ίδιος ήταν για μήνες απλήρωτος και η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερα της.

Αναφέρω τα πιο πάνω για να καταδείξω ότι δεν είναι αρκετό σε μία ομάδα να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές που σιωπούν και δεν διαμαρτύρονται. Θέλεις και ανθρώπους από καλή πάστα, που να έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα και να μπορούν να επηρεάσουν και τους υπόλοιπους προς το καλύτερο.

Αυτός ο παίχτης θα μας ανεβάσει επίπεδο”  έλεγε o  Νεόφυτος Λάρκου.

Και είχε δίκαιο. Αυτός είναι ο Νούνο Ασσίς.

Χριστόφορος Χριστοφή

Autoremarketing

Bet on Alfa