ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΔιαβάστε όλα όσα λέχθηκαν στην δημοσιογραιφκή διάσκεψη

Διαβάστε όλα όσα λέχθηκαν στην δημοσιογραιφκή διάσκεψη

Διαβάστε τι λέχθηκε στην σημερινή διάσκεψη τύπου που παραχώρησε η ΟΜΟΝΟΙΑ για παρουσίαση του προπονητή της ομάδας μας Τζον Κάρβερ:

Bet on Alfa

“Σας παρουσιάζουμε τον νέο μας προπονητή μιας και το timing της πρόσληψης ήταν όταν ήμασταν στην Αυστρία. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν διαφορετικός με τη φυγή του προηγούμενου προπονητή… Με τον κύριο Κάρβερ καναμε την καλύτερη επιλογή.

Τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι μια σημαντική προσωπικότητα και μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που μας προβλημάτισε ήταν η διαφορετική κουλτούρα όμως θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο να προσαμοστεί. Είμαι 100% για την επιλογή.

Είχα την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και είναι κάτι που με γεμίζει αισιοδοξία για το πως κινούμε στο χώρο του τεχνικού διευθυντή. Είναι ίσως και μια απάντηση για το πως δουλεύει ο σύλλογος για αυτό το αναφέρω δημόσια. Το βάρος της επιλογής είναι σημαντικό κομμάτι για μένα προσωπικά”.

Τζον Κάρβερ:

“Καταρχάς να πω πως είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Απολογούμαι που δεν τα είπαμε πιο νωρίς, αλλά έπρεπε να ενσωματωθώ στην Αυστρία. Είδα την Ομόνοια σαν ευκαιρία, ήξερα το Νίκο σαν παίκτη και ότι ήταν αυτός σαν παίκτης είμαι σαν προπονητής.

Αφοσιωμένος, δουλευταράς και τα δίνω όλα για το σκοπό. Θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά. Απολαμβάνω αυτό που κάνω έχω ξαναδουλέψει στο εξωτερικό στο Τορόντο και ξέρω να δουλεύω με άλλες κουλτούρες. Θέλω να συνεχίσω να μορφώνομαι.  Ήταν μια πρόκληση που ήθελα να έρθει και περίμενα. Ήμουν χρόνια βοηθός στην Αγγλία, ήμουν και πρώτος στη Νιούκασλ αλλά ήμουν σε μια φάση που ήθελα να είμαι ο μάνατζερ γιατί το απόλαυσα.

Όλο το σταφ ελπίζουμε να κτίσουμε κάτι από την αρχή, από την ακαδημία ως την πρώτη ομάδα. Θέλω να ανεβάσουμε νεαρούς Κύπριους, να φτιάξουμε το μέλλον να προοδεύσουμε με αυτούς. Πρέπει να αντιληφθούμε πως έχουμε ένα μπάτζετ συγκεκριμένο και δεν μπορούμε να δουλέψουμε εκτός αυτού. Όταν φέρνουμε παίκτες πρέπει να είναι για τους σωστούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα το απολαύσω”.

Για τους στόχους της ομάδας:

“Νομίζω αν δείτε το ματς της περασμένης εβδομάδας, θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα να παίζουμε με 2 μπροστά. Είμαι ευέλικτος αλλά θέλω να παίζω με δύο μπροστά. Ο στόχος της ομάδας γενικότερα είναι να προοδεύσει και να χτίσει. Κάποιες φορές αυτό θέλει χρόνο. Όσο προοδεύσουμε και κρατάμε το πλάνο μας θα είμαστε επιτυχημένοι”.

Ο Νίκος Νταμπίζας για τους στόχους: 

“Είναι δύο τα σκέλη. Καταρχάς υπάρχει ένα πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και θα τηρηθεί με ευλάβεια. Δεν είναι μακριά οι εποχές που το σωματείο έκανε τιτάνια προσπάθεια για να επιβιώσει. Πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ από όσα έδωσε ο Ομονοιάτης από το υστέρημα του. Έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και σε αυτό τον άξονα θα κινηθούμε.

Αυτό όσον αφορά τη γενικότερη κατεύθυνση γιατί δεν είναι καλό να ξεχνάμε. Ξέρουμε με τι μπορούμε να πορευτούμε. Αγωνιστικά τώρα που σας ενδιαφέρει περισσότερο, εμείς είμαστε εδώ πέρα όλοι μαζί που θέλουμε όλοι κάτι κοινό, τις επιτυχίες. Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο συγκεκριμένο πλάνο να πετύχει. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να είμαστε ανταγωνιστικοί και κάθε φορά είτε εντός είτε εκτός, ο κόσμος φεύγοντας να είναι γεμάτος.

Αυτά είπαμε τη περασμένη φορά, αυτά θα πούμε και την επόμενη. Και μια παράκληση, τα πράγματα που λέμε να βγαίνουν με το τρόπο που λέγονται. Δεν χρειάζεται να λέμε ποια είναι η ομάδα, τι πρεσβεύει, ποια η δυναμική της. Το DNA μας είναι εκεί, πρέπει να μπουν οι βάσεις για να κτίσουμε το περιβάλλον που θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που θα μας απαλλάξει από ευθύνες. Ξέρουμε τι μας αναλογεί και που θα κινηθούμε”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις:

“Να σας πω κάτι. Για να μπορέσουμε να κάνουμε αποτίμηση της πραγματικότητας πρέπει να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Η ομάδα είχε κάνει ένα σχεδιασμό με το προηγούμενο προπονητή. Δεν πετύχαμε το στόχο του κυπέλλου που θα μας έδινε χρόνο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό όπως το θέλαμε και τα περιθώρια ήταν πολύ στενά. έπρεπε να προγραμματίσουμε αποχωρήσεις, προπονητή και να συνδέσουμε το μεταγραφικό πλάνο.

Φτάσαμε σε ένα σημείο να σας πούμε ότι ο προπονητής θα είναι εδώ, αυτό που πρέπει να είναι, η ομάδα κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει στελεχωθεί για να αντεπεξέλθει στο πρώτο ματς και ότι συνεχιζόμενα και σταθερά ο σχεδιασμός εξελίσσεται με γνώμονα όλη τη χρονιά.

Δεν θα κάνουμε μεταγραφή για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ξέρουμε και τα χρονοδιαγράμματα και τις ανάγκες. Παίκτες υπάρχουν πολλοί, εμείς θέλουμε τους καλύτερους για την Ομόνοια και αυτούς θα φέρουμε.

Σας το λέω γιατί υπάρχει μια προσωποποίηση για θέσεις, για ένα συγκεκριμένο παίκτη. Θα περίμενα να με ρωτήσει ο κόσμος πως θα είναι η ομάδα, όχι πιο παίκτη θα πάρουμε. Η ομάδα είναι πιο σημαντική από το παίκτη. Το θέμα είναι να έχουμε ομάδα. Ξέρουμε που έχουμε ανάγκες, σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει, υπάρχει συνεννόηση με το συμβούλιο για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα”.

Παίκτες όπως ο Κλέιτον και Ντάρμπισαϊαρ είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια της ομάδας; 

“Είναι σημαντικό το κομμάτι που ρωτάτε. Τα συμβόλαια ήταν διαφορετικά στο παρελθόν. Εμείς εδώ θέλουμε να πείσουμε ότι έχουμε ένα πρότζεκτ, μια ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Το brand name της Ομόνοιας το ξέρουν όλοι και δεν χρειάζεται να το διαφημίσουμε. Υπάρχει ένας συνδυασμός να πείσεις ένα παίκτη από υψηλότερο επίπεδο να έρθει να παίξει σε γεμάτο γήπεδο και με ευρωπαϊκή προοπτική.

Η εσωτερική ισορροπία στην ομάδα όσον αφορά τις απολαβές, τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια και έχουν κοπεί παίκτες με υψηλότερες. Έχουμε τρία επίπεδα απολαβών. δημιουργούνται βάση βιογραφικού και πάντα μέσα στα πλαίσια. Δεν υπάρχουν δυσαναλογίες μέσα στην ομάδα. Έ να βιογραφικό όμως έχει διαφορές με άλλο. Όλοι έχουν ταβάνι και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Πάντα μπορείς να φέρεις παίκτες με μεγάλα συμβόλαια και μετά να τα βρεις μπροστά στου. Όταν δεν πεις την αλήθεια θα το βρεις μπροστά σου, θα έχεις εσωτερικά προβλήματα. Αυτά δεν μένουν κρυφά”.

Για το κεφάλαιο Ασίς:

“Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί δημόσια όπως και ο σύλλογος για να είναι υπεύθυνος. Ο Νούνο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, αλλά με σεβασμό επάντι στην ιστορία του συλλόγου και με δεδομένο πως η Ομόνοια είναι πάνω από όλα, εξηγήσαμε στην ανακοίνωση μας πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαδικασία από δω και μπρος”

Για τον Βυντρα:

“Καθημερινά υπάρχουν 4-5 ονόματα στη δημοσιότητα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε κάτι. Ξέρουμε ποιοι μας ενδιαφέρουν και ποιους θέλουμε να φέρουμε. Όταν τους αποκτήσουμε θα το μάθει και ο κόσμος και εσείς. Κινούμαστε με μια συγκεκριμένη κατεύθυνση”

Κάρβερ για Ευρώπη:

“Είναι σημαντικό να μην βλέπουμε μακριά για Ευρώπη αλλά το επόμενο παιχνίδι.. Θα είναι δύσκολο ματς.. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης έχουμε στο μυαλό μας”.

Για το Euro:

“Είναι απογοητευτικό για την Αγγλία καταρχάς. Είδαμε καλό ποδόσφαιρο, πολλά γκολ. Αν έπαιζα στοίχημα θα έβαζα τα λεφτά μου στη Γαλλία”. 

Για τα προηγούμενα χρόνια όπου η Ομόνοια δυσκολευόταν να διαχειριστεί τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό:

“Αυτά που αναφέρατε είναι το παρελθόν και είμαστε εδώ για το παρόν και το μέλλον. Η δουλειά μου είναι να έχω έτοιμο το σταφ και τους παίκτες να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Είμαστε δυνατοί σε νοοτροπία και μπορούμε να διαχειριστούμε και την απογοήτευση. Καλύτερα είναι να την αποφύγουμε μέσω αποτελεσμάτων, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε είναι δουλειά μας να παρουσιάσουμε μια ομάδα έτοιμη με την αρχή της χρονιάς”.

Με τον Οικονομίδη τι έγινε;

“Είχαμε μια κουβέντα με το Γιώργο πριν τελειώσει η χρονιά. Κάναμε μια αποτίμηση της πραγματικότητας. Ήξερα ότι έγινε πρόταση ανανέωσης από το σύλλογο την οποία αρνήθηκε. Τελειώνοντας τη χρονιά και μετά την έλευση του Κάρβερ, συζητήσαμε το μέλλον του Γιώργου.

Στην πρώτη κουβέντα είχαμε μια αμοιβαία θέση. Ξαναζήτησε μια συνάντηση στη συνέχεια πριν ξεκινήσει η προετοιμασία και μου εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει εκτός  Ομόνοιας για λόγους που αυτός ήξερε καλύτερα. Μπήκαμε σε μια διαδικασία ανανέωσης που εγώ του εξήγησα πως δεν μπορούμε να μπαίνουμε συνεχώς σε αυτά. ΄

Ήταν άκυρο και το timing και του είπα πως με την έλευση του νέου προπονητή όλοι ξεκινάνε από το μηδέν και του είπα εδώ θα είμαστε να σε ανταμείψουμε. Είπε ΟΚ αλλά δυο μέρες μετά μου εξέφρασε ξανά την επιθυμία να φύγει. Η ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο σε κανένα, του εξηγήσαμε ότι έχει μια α αξία στο χρηματιστήριο και πρέπει να φέρει λεφτά για να φύγει.

Τα έφερε, έφυγε και εδώ είμαστε για να εξηγήσουμε πως είχε η κατάσταση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να έχουμε παίκτες στο σωματείο παίκτες που δεν θέλουν να είναι εδώ. Όποιος θέλει να φύγει όμως πρέπει να φέρνει πρόταση. Η μεταγραφή του Μπλάτι Τουρέ, έγινε με τη φυγή Οικονομίδη στo μυαλό αφού εξέφρασε την επιθυμία εδώ και μέρες”.

Autoremarketing

Bet on Alfa