ΑρχικήDaily NewsΤα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι...

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι…

Πολύ λίγοι κατάλαβαν σε γενικές γραμμές, την χρησιμότητα της χτεσινής δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσαν οι κκ. Τζιωνής και Νταμπίζας. Και μιλώντας σε ένα γενικότερο πλαίσιο με άλλους δημοσιογράφους μετά το πέρας της χτεσινής διάσκεψης, οι εντυπώσεις που απεκόμισαν ήταν μάλλον αρνητικές παρά θετικές. Τα ίδια μέσες άκρες ισχύουν και με το ότι επακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Bet on Alfa

Φυσικά το επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν οι δηλώσεις και οι αναλύσεις του Έλληνα Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας μας. Ο Νίκος Νταμπίζας επιχείρησε να πείσει τους παρευρισκόμενους αλλά και τον κόσμο της ομάδας μας κατ’ επέκταση,  ότι σε γενικές γραμμές, όλα βαίνουν καλώς και βάση προγράμματος. Το πρότζεκτ ΟΜΟΝΟΙΑ κατά τον Νταμπίζα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και χρειάζεται απλά υπομονή για να βγουν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα.

Στην παρούσα φάση, θεωρούμε ότι δεν περιέχει οποιαδήποτε ουσία, η άσκηση κριτικής στα λεχθέντα της χτεσινής διάσκεψης. Η γενική εικόνα και οι κατευθυντήριες γραμμές των δηλώσεων Νταμπίζα, έχουν καταγραφεί τόσο στο χαρτί όσο και σε εικόνα. Η ουσία είναι οι διακηρύξεις αυτές να δικαιωθούν στο γήπεδο και όχι στις αίθουσες διασκέψεων. 

Θυμίζουμε απλά στους κ. Νταμπίζα και Τζιωνή ότι είχε δοθεί ακόμα μια (μακρά σε διάρκεια) διάσκεψη τύπου στις 20 Μαίου 2016. Τότε φυσικά ο φίλτατος Αντώνης Τζιωνής δεν είχε ακόμα αναλάβει τα ηνία της προεδρίας του σωματείου. Ούτε ο Τζον Κάρβερ την τεχνική ηγεσία του σωματείου. Στις δηλώσεις αυτές ανατρέξαμε χτες… Με ευκολία διαπιστώσαμε ότι άλλα ειπώθηκαν χτες και άλλα πριν δύο μήνες. Όποιος θέλει και το θεωρεί σκόπιμο, ας κάνει την δική του έρευνα…

press-conference-xtes

Εμείς απλά επισημαίνουμε ότι ο Νταμπίζας τότε (πριν τον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα δηλαδή) είχε δηλώσει ότι “…έχει γίνει προετοιμασία και για το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή να αρχίσουν νωρίς οι υποχρεώσεις”. Ή ακόμα ότι “το «ξερίζωμα» μιας ομάδας εμπεριέχει κινδύνους”.

Σχετικά με την ετοιμότητα της ομάδας ως το πρώτο παιχνίδι ο Νταμπίζας είχε δηλώσει τότε: Θα είναι ικανοποιητικά έτοιμη. Στο απόλυτο δεν θα είμαστε, είναι αδύνατο σε αυτό το μικρό χρονικό περιθώριο να είναι έτοιμος όλος ο σχεδιασμός. Θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε το βαθμό ετοιμότητας”. 

Γιατί τα λέμε τώρα όλα αυτά; Για να τονίσουμε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που χρειάζεται είναι πάρα πολύ δουλειά και όχι μεγάλα λόγια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι φανερά ανέτοιμη αγωνιστικά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αποκτήσει ξανά ομοιογένεια, να γίνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Και αυτό δεν μπορεί να το αποτυπώσουν τα στατιστικά του επαναληπτικού αγώνα  με την Μπεϊτάρ, ούτε οι δηλώσεις του οποιουδήποτε αξιωματούχου της ομάδας. Επαναλαμβάνουμε φορτικά… Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εκεί θα πρέπει η ΟΜΟΝΟΙΑ να δώσει απαντήσεις, ώστε η ψυχολογία του κόσμου να αλλάξει και η δυναμική της ομάδας, να πάρει την ανιούσα!

Επί της ουσίας και καταληκτικά. Έχουμε ένα μήνα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Νταμπίζας και Κάρβερ οφείλουν να αξιοποιήσουν την στήριξη που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο πρόεδρος και το ΔΣ, αλλά και ο κόσμος της ομάδας, για να παρουσιάσουν ένα σαφώς βελτιωμένο σύνολο.

Κανένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν βιάζεται να κρίνει κανένα. Για την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

ΥΓ1: Άλλο κριτική, άλλο ισοπέδωση και μοιρολατρία. Στο κάτω κάτω απλά αποτυπώνουμε την υποκειμενική μας άποψη με βάση τις εμπειρίες τόσων χρόνων δίπλα στην ομάδα. Όταν γράφαμε δηλαδή (από την πρώτη στιγμή) ότι θα πάρει χρόνο στον Κάρβερ για να κατανοήσει τι εστί Κυπριακό ποδόσφαιρο και ΟΜΟΝΟΙΑ, ήμασταν πολύ μακρυά από την πραγματικότητα;

ΥΓ2: Θα μπούμε στον πειρασμό να αγγίξουμε μόνο το θέμα Ρουνιέ. Γιατί ο Κροάτης είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο (με ρήτρα αποδέσμευσης) τρεις μήνες πριν την πρόσληψη Νταμπίζα. Ποιος δηλαδή είχε την ευθύνη να μην μείνει η ομάδα γυμνή αμυντικά, μετά και την απόφαση του Νταμπίζα να θέσει τον και Ρομαρίκ εκτός πλάνων; Και αν πραγματικά θέλαμε τόσο πολύ να μείνει ο Ιβάν Ρουνιέ στην ομάδα και να στηρίξει το νεό προτζεκτ, δεν αποτελεί αποτυχία το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να τον μεταπείσουμε;

Autoremarketing

Bet on Alfa