ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΌρσουλιτς: "Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε για το πρωτάθλημα"

Όρσουλιτς: “Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε για το πρωτάθλημα”

Αναδημοσίευση: sportfm.com.cy

Bet on Alfa

«Προσγειώθηκε» στην Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο σε μια προσπάθεια της Ομόνοιας να ενισχύσει τα μετόπισθεν της, αλλά το γεγονός πως προερχόταν από αγωνιστική απραξία έξι μηνών προηγουμένως, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται ως βασική λύση. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, καθώς ο Μαρίν Όρσουλιτς πραγματοποίησε κανονικά προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα τη φετινή σεζόν και δείχνει πανέτοιμος να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της ομάδας με το πάντοτε επιβλητικό του στυλ και τη μεγάλη του ψυχραιμία όταν θα «καίει» η μπάλα. Ο πανύψηλος Κροάτης κεντρικός αμυντικός (έχει ύψος 1.95μ.) όσο απλός είναι στο παιχνίδι του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, άλλο τόσο είναι και εκτός από αυτό. Πράος, ευχάριστος και με καλή διάθεση μετέτρεψε τη συνέντευξή του στη SPORTDAY σε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα κουβέντα γύρω από το ποδόσφαιρο, τον ίδιο αλλά και την Ομόνοια. Δεν φοβήθηκε να μιλήσει για πρωτάθλημα, αλλά αντιθέτως φρόντισε να το τονίσει, λέγοντας πως από τη στιγμή που κανείς επέλεξε να αγωνίζεται στους «πράσινους» θα πρέπει κιόλας να προσπαθεί να πετύχει τον διαχρονικό στόχο της ομάδας που είναι η κατάκτηση του τίτλου. Ο ίδιος πάντως δείχνει αποφασισμένος μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να το πετύχουν και να ανατρέψουν παράλληλα το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Όλα αυτά, για να πάρετε απλά μια μικρή «γεύση» των όσων θα ακολουθήσουν, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Όρσουλιτς στην Κύπρο.

Τι θεωρείς πως έφταιξε ακριβώς και ήρθε ο αποκλεισμός από την Μπεϊτάρ;
«Είμαι ποδοσφαιριστής, δεν μπορώ να κρίνω ακριβώς τι ήταν αυτό που έφταιξε, ωστόσο αυτό που ξέρω είναι πως όπως όλοι στην ομάδα είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Γνωρίζω επίσης πως προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά όπως φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό. Πιστεύω θα βρούμε τον δρόμο μας όμως και θα πετύχουμε τον στόχο μας παρά τον αποκλεισμό».

Εσύ είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκες με την Ομόνοια στην Ευρώπη;
«Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου και την παρουσία μου να σου πω την αλήθεια, προτιμώ να μιλάτε εσείς οι δημοσιογράφοι γι’ αυτό».

Θεωρείς πως υπήρξαν και άλλοι λόγοι πέρα από την ατυχία και την αδικία που έφεραν τον αποκλεισμό, με το σκεπτικό πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομόνοια γνωρίζει πρόωρα τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη;
«Πιστεύω πως παίξαμε καλά, ιδίως στο Ισραήλ αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες σε αντίθεση με την Μπεϊτάρ που σκόραρε στη δική της. Εγώ λέω πως είμαστε καλύτερη ομάδα και θα μπορούσαμε να περάσουμε, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είχαμε σύνολο τρία δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, δεν περνάει πάντοτε ο καλύτερος».

Ο αποκλεισμός, σε συνδυασμό με τον χαμένο τελικό στο κύπελλο πως σας επηρεάζει εσάς τους ποδοσφαιριστές; Σας γεμίζει με περισσότερο άγχος;
«Για να είμαι ειλικρινής μετά από τον χαμένο τελικό αλλά και τον αποκλεισμό δεν ένιωθα καθόλου καλά και ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως βλέποντας την απογοήτευση στα πρόσωπα των οπαδών μας. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει τίτλους, κάθε χαμένος τίτλος είναι αποτυχία. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως ακόμα και με αυτά τα δεδομένα είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω σε αυτό το νέο πρότζεκτ, στο οποίο βλέπω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Αν και δεν είχες θέση βασικού την περασμένη σεζόν, εντούτοις φαίνεται πως φέτος κερδίζεις τη θέση σου στην ενδεκάδα. Τι άλλαξε από πέρσι σε σχέση με φέτος;
«Αυτό που άλλαξε είναι πως όταν ήρθα τον Ιανουάριο προερχόμουν από αγωνιστική απραξία καθώς για έξι μήνες προπονούμουν ατομικά ενώ τώρα έκανα προετοιμασία. Επίσης η έλευση του νέου προπονητή και η εμπιστοσύνη που μου δείχνει με βοηθάει να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Έγιναν πάρα πολλές αλλαγές στην ομάδα, ωστόσο εσύ ήσουν ένας από τους ποδοσφαιριστές που απέμειναν. Πως βλέπεις τα πράγματα, μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει κάποιο τίτλο με αυτά τα δεδομένα;
«Πιστεύω πως αυτή τη χρονιά όλα είναι πιο επαγγελματικά στις προπονήσεις. Διασκεδάζουμε και απολαμβάνουμε περισσότερο τις προπονήσεις, χωρίς βεβαίως να ξεφεύγουμε από τα επιτρεπτά όρια. Ναι μεν έγιναν πολλές αλλαγές αλλά ήταν καλές αλλαγές, από τις οποίες ο κόσμος να περιμένει πως θα έχουν θετικό αντίκτυπο. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής γνωρίζουν τι κάνουν».

Έχεις ήδη πάρει μια γεύση από τη δυναμική των ομάδων του Κυπριακού πρωταθλήματος. Τι άποψη έχεις και τι να περιμένουμε από την Ομόνοια τη φετινή σεζόν;
«Πιστεύω το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ είναι πολύ καλές ομάδες και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η Ανόρθωση πάντα θα είναι εκεί, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω και πολύ καλά τι δουλειά γίνεται φέτος στην ομάδα τους. Όσο για εμάς, θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι στόχοι που έθεσε για φέτος ο σύλλογος είναι γνωστοί. Θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και επιπλέον με την αγωνιστικότητά μας και την απόδοσή μας, να κάνουμε τον κόσμο μας να φεύγει από το γήπεδο ικανοποιημένος και περήφανος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Εάν πετύχουμε αυτό τον στόχο, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν».

Πόσο εφικτό είναι όμως να κατακτήσει η Ομόνοια το πρωτάθλημα;
«Αν δεν ήταν εφικτό και δεν το πίστευα πως θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε εγώ δεν θα ήμουν εδώ. Άλλωστε η Ομόνοια δεν είναι φτιαγμένη για να κυνηγάει τρίτη και τέταρτη θέση, αλλά για να κατακτάει πρωταθλήματα και γενικά τίτλους».

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος μας; Είναι αυτό που περίμενες όταν έπαιρνες την απόφαση να έρθεις να αγωνιστείς;
«Θεωρώ πως πρόκειται για ένα καλό πρωτάθλημα και απολαμβάνω να αγωνίζομαι σε αυτό. Το γεγονός πως είμαι στη μεγαλύτερη ομάδα του Κυπριακού πρωταθλήματος το κάνει ακόμα καλύτερο».

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας που σου έκαναν εντύπωση;
«Ο Νούνο Ασίς είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής. Τι να πεις περισσότερο; Ο Νούνο είναι ο Νούνο και αυτό είναι αρκετό από μόνο του. Υπάρχουν γενικά πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν και κάνουν τη διαφορά. Ιδίως στην Ομόνοια. Πως γίνεται άλλωστε να μην είσαι καλός ποδοσφαιριστής και να έρθεις να αγωνιστείς στην Ομόνοια;»

Ως αμυντικός ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση και γιατί;
«Αδιαμφισβήτητα ο Σέρχιο Ράμος. Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται, το γεγονός πως δουλεύει για την ομάδα αλλά και οι ηγετικές του ικανότητες. Δεν έχει ταβάνι στους στόχους του και αυτό φαίνεται από την παρουσία του στο αγωνιστικό χώρο».

Τι θεωρείς ως το δυνατό σου σημείο και τι είναι αυτό που πιστεύεις πως χρειάζεται βελτίωση;
«Θεωρώ πως η συγκέντρωση είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται να δουλέψω κάπως περισσότερο, γιατί πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ποδοσφαιριστής, πέρα βεβαίως από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Όσο για το δυνατό μου σημείο και πάλι προτιμώ να αφήσω εσάς τους δημοσιογράφους να επιλέξετε ποιο είναι αυτό».

Οι δικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες για το μέλλον ποιοι είναι;
«Από τη στιγμή που βρίσκομαι στην Ομόνοια στόχος είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Χρειάζεται να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ώστε να αποκτήσουμε την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό του κόσμου που θα μας σπρώξει στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Παράλληλα, θέλω σαφώς να έχω την υγεία μου για να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Η απόφαση σου να γίνεις ποδοσφαιριστής πως ήρθε, τι προηγήθηκε;
«Εκτός από μένα ήταν και ο πατέρας μου επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από μικρό παιδί όλα γύριζαν γύρω από το ποδόσφαιρο, τα πάντα, οπότε δεν μπόρεσα ούτε εγώ να ξεφύγω από αυτό».

Ποια θεωρείς ως την κορυφαία και ποια ως τη χειρότερη σου στιγμή στην καριέρα σου;
«Αυτό θέλει σκέψη… Όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Βουλγαρία, βρισκόμασταν κάποια φάση 5 βαθμούς μπροστά από την Λουντογκόρετς και αυτό ήταν πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα. Τώρα βρίσκομαι στην Ομόνοια και θέλω να δημιουργήσω όμως κι’ άλλες κορυφαίες στιγμές. Όσο για τη χειρότερη, το αίσθημα που ένιωσα μετά τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ και τους δύο χαμένους τελικούς κυπέλλου ήταν απίστευτο. Γύριζαν τα πάντα μέσα στο μυαλό μου, τι πήγε λάθος, τι περισσότερο θα μπορούσα να κάνω, πως χάσαμε το παιχνίδι και όλα αυτά. Είναι δύσκολο να το περιγράψω ή να το αντιληφθεί κανείς αν δεν το ζήσει».

Νιώθεις δικαιωμένος που φόρεσες τη φανέλα της Ομόνοιας;
«Ασφαλώς. Νιώθω πολύ περήφανος που φοράω τη φανέλα της Ομόνοιας. Θέλω να τα δίνω όλα για την ομάδα και ιδίως γι’ αυτό τον σπουδαίο κόσμο που έχει πίσω της».

Πιστεύεις πως μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση και να επαναφέρετε την ελπίδα στα πρόσωπα των οπαδών της Ομόνοιας;
«Αυτό ελπίζω. Βασικά αν δεν το πίστευα να σου πω την αλήθεια θα τα δίπλωνα όλα και θα έπεφτα για ύπνο».

Μια τελευταία υπόσχεση που θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ομάδας;
«Υπόσχομαι, πως τόσο εγώ, όσο και η υπόλοιπη ομάδα, θα δώσουμε τα πάντα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε να τους κάνουμε περήφανους που υποστηρίζουν αυτή την ομάδα».

Τα νέα πρόσωπα

Στην Ομόνοια της νέας σεζόν άλλαξαν πρόσωπα σχεδόν σε όλα τα πόστα της ομάδας. Από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο εκλέχτηκε με επικεφαλής τον Αντώνη Τζιωνή, μέχρι τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, με τους Τζον Κάρβερ και Νίκο Νταμπίζα αντίστοιχα να ξεκινούν μια νέα προσπάθεια ώστε να επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή του Κυπριακού πρωταθλήματος. Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής που ζει αυτές τις καταστάσεις από μέσα μπορεί να έχει καλύτερη αντίληψη και άποψη του τρόπου λειτουργίας της ομάδας, με τον Όρσουλιτς να μας εξηγεί και να μας δίνει μια εικόνα του πως είναι η κατάσταση στους «πράσινους» με όλες αυτές τις αλλαγές..

Πόσο εύκολο είναι για τους ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν τη διαφορετική φιλοσοφία του προπονητή και στην περίπτωση μας του Τζον Κάρβερ;
«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, εμένα πάντως μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε πολύ. Πιστεύω πολύ στη δουλειά που γίνεται και θεωρώ πως μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Τζον Κάρβερ και γενικά τη δουλειά που κάνει;
«Όπως είπα μου αρέσει η δουλειά που κάνει, πρόκειται για ένα επαγγελματία προπονητή, ωστόσο ο χρόνος θα δείξει αν θα έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει. Ως προσωπικότητα πάντως μου αρέσει».

Η Ομόνοια επέλεξε για φέτος να προχωρήσει με το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή, προσλαμβάνοντας τον Νίκο Νταμπίζα γι’ αυτή τη θέση. Πως θα περίγραφες τον ίδιο ως άτομο και πόσο κοντά βρίσκεται στην ομάδα;
«Αυτό που γνωρίζω για τον Νίκο Νταμπίζα είναι πως πρόκειται για ένα πολύ καλό επαγγελματία που δουλεύει συνεχώς σκληρά και θέλει να πετύχει. Είναι συνεχώς στις προπονήσεις και τις παρακολουθεί ώστε να δει ποιες αδυναμίες έχει η ομάδα και που χρειάζεται να ενισχυθεί. Το σημαντικό είναι πως δουλεύει με σκοπό το καλό της ομάδας».

Όπως θα γνωρίζεις η Ομόνοια προχωράει με νέο διοικητικό συμβούλιο. Πόσο ρόλο παίζει αυτό σε μια ομάδα;
«Παίζει και αυτό τον δικό του ρόλο. Γνώρισα τον πρόεδρο, τον κύριο Αντώνη Τζιωνή και φαίνεται να είναι ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος δείχνει να μας εμπιστεύεται και να μας στηρίζει».

Η τεράστια ευθύνη
Όσο βρισκόσουν στην ΝΚ Ζάγκρεμπ φόρεσες το περιβραχιόνιο και έγινες ο νεαρότερος αρχηγός του Κροατικού πρωταθλήματος; Πόσο ήταν το βάρος του να αναλάβεις μια τόσο τεράστια ευθύνη;
«Στην αρχή δεν ένιωθα και τόσο καλά καθώς ήταν μια τεράστια ευθύνη που έπρεπε να κουβαλήσω. Όσο περνούσε ο καιρός όμως ένιωθα πιο καλά και ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω και να γίνω πιο δυνατός ως παίκτης και ως άνθρωπος».

Autoremarketing

Bet on Alfa