ΑρχικήDaily NewsΤο δάνειο της RCB, τέλειωσε ακριβώς όπως άρχισε...

Το δάνειο της RCB, τέλειωσε ακριβώς όπως άρχισε…

Η ιστορία του δανείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Russian Commercial Bank είναι, μαζί με ακόμα 2, 3 άλλες υποθέσεις, ένα παράδειγμα σοβαρής κακοδιαχείρισης, σπατάλης της περιουσίας του σωματείου  και αδιαφάνειας στο τρόπο διαχείρισης.

Bet on Alfa

Όπως είναι γνωστό το “δάνειο” έγινε στα κρυφά χωρίς να γνωρίζουν και να εγκρίνουν τα αρμόδια σώματα. (Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση).

Είναι επίσης γνωστό ότι λίγοι γνωρίζουν την διαδρομή των χρημάτων και για ποιους σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν. Το σωματείο πάντως δεν τα πήρε.

Είναι ακόμα γνωστό ότι η τράπεζα πήρε στα δικαστήρια την ΟΜΟΝΟΙΑ μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μιλτιάδη Νεοφύτου ενώ ο τελευταίος υπέβαλε ανταπαίτηση κατά του τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια.

Το θέμα λοιπόν κατέστη και πολιτικό με πολιτικές προεκτάσεις.

Ο συμβιβασμός που έγινε είναι καλοδεχούμενος και συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν. Εξάλλου ο συμβιβασμός υποθέσεων στα Δικαστήρια είναι συχνό φαινόμενο διότι πολλές φορές αγοράζεις το ρίσκο έκδοσης απόφασης που δεν θα σε ικανοποιεί.

Ο συμβιβασμός όμως πρέπει να αντανακλά τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης. Και τα δεδομένα εδώ είναι ότι (α) το σωματείο δεν ενέκρινε το δάνειο μέσα από τα όργανα του, (β) το σωματείο δεν πήρε τα χρήματα και (γ) η τράπεζα τα γνώριζε αυτά. Αυτοί οι 3 λόγοι είναι ισχυρότατοι λόγοι υπεράσπισης. Συνεπώς το σημείο αφετηρίας μας ήταν ότι δεν χρωστούμε το ποσό.

Είναι επομένως πρόδηλο ότι το  μεγάλο κενό στην υπόθεση είναι αυτό που λέμε “το όνομα του μωρού”

Τι ποσό κατέβαλε τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ για να απαλλαγεί από τα €2.157.000;

Διότι εάν ο άλλος έχει απαίτηση €2εκ.,  κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συμβιβασμός στο €1εκ. είναι εξαιρετικός.

Εμάς όμως η θέση μας ως σωματείο ήταν ότι είχαμε πολύ καλή υπόθεση και υπεράσπιση. Άρα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε τι ήταν το εύλογο ποσό για να δοθεί ως συμβιβασμός και ποιο ήταν τελικά αυτό το ποσό.

Αυτά είναι ουσιώδεις πληροφορίες που έπρεπε να ανακοινωθούν από το σωματείο για να γνωρίζει ο κόσμος. Είναι μία υπόθεση που ταλάνισε το σωματείο για χρόνια και το άφησε τραυματισμένο ανεπανόρθωτα. Το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει ήταν να ανακοινωθούν οι αριθμοί.

Για αυτό λέμε ότι αυτή η υπόθεση τέλειωσε όπως άρχισε.

Στα κρυφά, στα μουλωκτά και σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Autoremarketing

Bet on Alfa