ΑρχικήDaily NewsΝταμπίζας μόνος ψάχνει…

Νταμπίζας μόνος ψάχνει…

Το μεταγραφικό σαφαρι του Νταμπίζα ολοκληρώθηκε… Η αγωνία των απανταχού Ομονοιατών, σε ότι αφορά την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας συνεχίζεται. Με δύο εβδομάδες να απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα απέναντι στον Ερμή στο (κεκλεισμένων των θυρών) ΓΣΠ, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανυπομονησία για την ολοκλήρωση του ρόστερ το συντομότερο δυνατό.

Bet on Alfa

Οι οπαδοί της ομάδας μας αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει με το δεξί η ΟΜΟΝΟΙΑ την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα και να αξιοποιήσει το βάτο πρόγραμμα τις πρώτες πέντε αγωνιστικές για να ανακτήσει την χαμένη της …μαγκιά.

Ο Νταμπίζας από την άλλη έχει την δική του θεώρηση των πραγμάτων. Με την Ευρωπαϊκή αποτυχία να αποτελεί ήδη βαρίδι στους ώμους του, το τελευταίο πράγμα που θέλει, είναι να φέρει στην ομάδα ένα ποδοσφαιριστή, για τον οποίο δεν θα είναι 100% σίγουρος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τεχνικός μας Διευθυντής ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Γιατί αφ’ ενός θέλει να είναι 100% σίγουρος για τις επιλογές του, από την  άλλη όμως τα χρονικά περιθώρια τον πιέζουν ασφυκτικά. Απ’ ότι φαίνεται είναι διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί μέχρι να βρει τους ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στα πλάνα του. Το θέμα είναι όμως αυτή η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ρόστερ, να μην στοιχήσει βαθμολογικά στην ομάδα. Το ‘στοίχημα’ ποιότητα και σταδιακή βελτίωση της ομάδας μέσα από τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, περιέχει μεγάλη δόση ρίσκου.

Κάποιος φυσιολογικά θα υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερο να χτιστεί μια ποιοτική ομάδα σε βάθος χρόνου. Το θέμα είναι πόσες αντοχές έχουμε ακόμα, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια… Γιατί αν αρχίσουμε να χάνουμε εύκολα βαθμούς και φανεί ότι ακόμα μια χρονιά θα ολοκληρωθεί άδοξα, η πίεση θα γίνει τεράστια…

Τι όμως πραγματικά ψάχνει ο Νίκος Νταμπίζας; Οι πληροφορίες μιλάνε για πιθανότητες ενίσχυσης από δύο μέχρι τέσσερις θέσεις. Επιθετικό, ανασταλτικό μέσο, κεντρικό αμυντικό και δεξί μπακ. Φυσικά η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να ενισχυθεί (την δεδομένη χρονική στιγμή) μόνο με δύο ποδοσφαιριστές άνω των 21. Το αν θα γίνουν περισσότερες κινήσεις αυτό μπορεί να συνδυαστεί είτε με αποχώρηση ποδοσφαιριστή από το υφιστάμενο ρόστερ είτε με απόκτηση ποδοσφαιριστή κάτω των 21.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στήριξης προς τον Ζίγκι Μπατιμπαγκά. Γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί… Τα δημοσιεύματα που έφεραν τον Βέλγο να αποχωρεί από το ‘Ηλίας Πούλλος’ φαίνεται να κινητοποίησαν κάποιους ‘αμυντικούς μηχανισμούς’. Εμείς λέμε ότι στο ποδόσφαιρό εκεί που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά… Και μέχρι το τέλος Αυγούστου πολλά είναι αυτά που μπορούν να αλλάξουν. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Γκεόρκε Φλορέσκου (εκτός από τον παράγοντα ‘ανακοίνωση’).

Είναι ξεκάθαρό ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ψάχνει μια ποιοτική λύση στα άκρα τις επίθεσης γιατί Μπατιμπαγκά και Χριστοφή δεινοπάθησαν με τους τραυματισμούς. Όπως ξεκάθαρο είναι ότι η παρουσία του Φλορέσκου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια απογοήτευσε την τεχνική ηγεσία, η οποία ζητά ένα ποιοτικό παίκτη για να πλαισιώσει τους Μαργκάσα και Τουρέ. Για το κέντρο της άμυνας ισχύουν τα ίδια. Ο Νασιμέντο είναι νέος και θα χρειαστεί χρόνο ακόμα … Ο Όρσουλιτς έκανε καλά Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όμως θα χρειαστεί στηρίγματα, ενώ ο τρόπος που αγωνίζεται, τον καθιστά ευάλωτο στις κίτρινες κάρτες..

Τέλος στο δεξί άκρο της άμυνας, οι παρουσίες του Καρλίτος προκαλούν έντονες ανησυχίες. Ο δε νεαρός Φιλιώτης είναι παροπλισμένος εδώ και καιρό… Είχαμε που είχαμε ‘τράβαλα’ πέρσι με τους Καρλίτος και Ράμος, θα ήταν ‘εγκληματικό’ τα έχουμε και φέτος…

Με βάση τα δεδομένα που περιγράψαμε πιο πάνω, ο παράγοντας προγραμματισμός έχει δρόμο ακόμα μπροστά του. Ο Νταμπίζας έχει περιορισμένα όπλα στην φαρέτρα του… Περιορισμένο μπάτζετ, απουσία ευρωπαϊκής πρόκλησης… Ουσιαστικά θα πρέπει να πείσει με προσωπική προσπάθεια κάποιους αξιόλογους ποδοσφαιριστές ώστε να κατεβούν στην Κύπρο και την Ομόνοια. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, ο παράγοντας χρόνος δουλεύει εις βάρος των ομάδων. Όταν η μεταγραφική περίοδος πλησιάσει στο τέλος της, οι ισορροπίες θα μεταβληθούν. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Νταμπίζας…

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος μας αναμένει μια διαφορετική ΟΜΟΝΟΙΑ με την έναρξη του πρωταθλήματος. Γιατί αλίμονο εάν παγιωθεί το κλίμα αδιαφορίας και απαξίωσης που συναντάμε σήμερα, ανάμεσα στους κύκλους των οπαδών μας. Μακάρι έστω και την υστάτη, ο καλοκαιρινός προγραμματισμός να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Γιατί οι τελευταίες κινήσεις θα είναι οι πλέον καθοριστικές για την πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα…

Autoremarketing

Bet on Alfa