ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΌλη η αλήθεια για τις αλλαγές στο Champions League...

Όλη η αλήθεια για τις αλλαγές στο Champions League από το 2018!

Πριν από περίπου ένα μήνα ένα δημοσίευμα της Ιταλικής gazetta, έφερε Πανευρωπαϊκή αναστάτωση καθώς όπως όλα δείχνουν από το 2018 έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Champions League, που αφορούν κυρίως τον τρόπο πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους!

Bet on Alfa

Ακούστηκαν αρκετά σενάρια για την τελική μορφή που θα πάρει όμως τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά. Χθες στο Μονακό έγινε η κλήρωση των ομίλων για την φετινή χρονιά και λογικό ήταν, στα πηγαδάκια έγινε μεγάλη συζήτηση για το φλέγον θέμα. Η συντακτική ομάδα του ΟΜΟΝΟΙΑ24 έψαξε λίγο το φλέγον θέμα μέσω διεθνής αρθρογραφίας και πιο κάτω θα σας μεταφέρουμε όλη την αλήθεια για το πλάνο που έχει στο μυαλό της η ΟΥΕΦΑ. Αξίζει να πούμε πως χθες στην κλήρωση κάποια επίσημα χείλη της ΟΥΕΦΑ άφησαν αρκετά πράγματα να διαρρεύσουν.

Καλώς η κακώς το Champions League θα μετατραπεί σε Ελίτ Λίγκα. Είναι αλήθεια πως είτε επί σκοπού είτε άθελα προτεραιότητα για την είσοδο στου ομίλους θα έχουν πλέον οι πιο εμπορικές ομάδες της Ευρώπης. Πως όμως;

32 ομάδες συμμετέχουν στην φάση των ομίλων. Οι 16 θέσεις θα είναι καπαρωμένες από τις 4 πρώτες χώρες στην λίστα της ΟΥΕΦΑ. Δηλαδή 4 εισιτήρια για κάθε ένα από τα 4 πιο προηγμένα πρωταθλήματα (το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό). Μάλιστα και οι τέσσερις ομάδες από τα πρωταθλήματα αυτά θα παίρνουν απ’ ευθείας την πρόκριση στους ομίλους. Σε πρωταθλήματα μεγάλης δυναμικότητας, όπως το γαλλικό, το πορτογαλικό και το ρωσικό που είναι τα επόμενα στην λίστα της ΟΥΕΦΑ, θα δίνονται από δύο εισιτήρια που θα οδηγούν στους ομίλους.  Ακόμη 5 εισιτήρια για τους ομίλους θα δίνονται από ένα στην κάθε χώρα που βρίσκεται μέχρι και την δωδέκατη θέση στην κατάταξη. Μέχρι στιγμής κρατάμε δεδομένα τα 27 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ εισιτήρια για τους ομίλους του CL…

Αν εφαρμοζόταν αυτό το μοντέλο φέτος οι πρώτες 27 θέσεις στους ομίλους θα διαμορφώνονταν ως εξής:

pinakas ouefa

Άρα μένουν 5 εισιτήρια ακόμα για τα οποία θα αγωνίζονται ομάδες από τις υπόλοιπες 40 χώρες και θα προκύπτουν με 3 προκριματικούς γύρους! 

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση και η Κύπρος στην 19η. Άρα όπως όλα δείχνουν για τα επόμενα χρόνια η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα είναι όνειρο πολύ μακρινό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι αντιδράσεις από τις μικρότερες χώρες θα αυξηθούν και μάλιστα αξιοσημείωτο είναι πως ο Aleksander Čeferin (Σλοβένος υποψήφιος για την Προεδρία της ΟΥΕΦΑ, τον οποίο στηρίζει επίσημα η ΚΟΠ) ξεκίνησε δράση επί του θέματος. Ο ίδιος δήλωσε πως κάποια πράγματα πρέπει να τα δει σοβαρά η ΟΥΕΦΑ που αφορούν κυρίως οικονομικά δεδομένα. Είπε πως μία ομάδα που κερδίζει το CL παίρνει 81 εκατομμύρια ευρώ και μία ομάδα που τερματίζει τελευταία στην Premier League παίρνει 98 εκατομμύρια… Αυτές οι ανισότητες πρέπει να εξαλειφτούν.

Θα είμαστε λοιπόν στην αναμονή του ποια κατάληξη θα έχει αυτό το σχέδιο της ΟΥΕΦΑ και προβλέπετε πως ενόψει και των εκλογών της Ομοσπονδίας που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα  στις 14 Σεπτεμβρίου θα ακουστούν ακόμη περισσότερα και αναμένεται ένα από τα κύρια θέματα της ατζέντας να είναι αυτό. Ανθυποψήφιοι του Σλοβένου θα είναι ο Πρόεδρος της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Michael van Praag και ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ángel María Villar Llona.

Autoremarketing

Bet on Alfa