ΑρχικήDaily NewsΗ απάντηση της ΚΟΠ στην Guardian

Η απάντηση της ΚΟΠ στην Guardian

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΚΟΠ σε όσα ανέφερε το ρεπορτάζ της Guardian σχετικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Bet on Alfa

Είναι προφανές ότι οι εύηχοι τίτλοι με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο» προκαλούν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την επισκεψιμότητα, για αυτό και η Αγγλική «Gurdian» τους χρησιμοποιεί σε χθεσινό άρθρο της με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται σε γεγονότα που έγιναν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια (βομβιστικές επιθέσεις με στόχους περιουσία διαιτητών), επαναφέρει τις καταγγελίες Παναγή (που επίσης έγιναν πριν δύο χρόνια), οι οποίες ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν για δέκα μήνες σε βάθος από την αστυνομία, αναφέρεται σε ανύπαρκτη «τρομοκρατική οργάνωση» και γενικά, σερβίρει ξαναζεσταμένο, άγευστο φαγητό με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Κανείς δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και ουδείς μπορεί να αρνηθεί τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας και οι ενέργειες που γίνονται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επανειλημμένα και για δικούς τους σκοπούς, προσπαθούν να την πλήξουν.

Για αυτό άλλωστε έχουν παρθεί πρόσφατα σημαντικά μέτρα από την ΚΟΠ τα οποία προνοούν βαρύτατες ποινές σε σχέση με τους φακέλους UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, χωρίς να χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο αποδειχτικό στοιχείο, ούτε καν στοιχειοθέτηση υπόθεσης από την αστυνομία.

Τακτική της ΚΟΠ είναι να μην ασχολείται με παρόμοια δημοσιεύματα, δίνοντας τους περισσότερη αξία από όση πραγματικά έχουν.

Όμως, η χρονική στιγμή που επιλέγηκε για να δημοσιευτεί το πιο πάνω άρθρο, το περιεχόμενο του και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, δημιουργεί εύλογη αμφισβήτηση των προθέσεων της αρθρογράφου, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα αυτό, δίνοντας του περισσότερη υπόσταση.

Autoremarketing

Bet on Alfa