ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Νεοκλής Συλικίωτης απαντά στις κατηγορίες Νεοφύτου

Ο Νεοκλής Συλικίωτης απαντά στις κατηγορίες Νεοφύτου

Απάντηση σε κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του από τον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου σε κατάθεση του στο δικαστήριο δίνει με γραπτή δήλωση ο Ευρωβουλευτής, πρώην Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης αναφορικά με την αναθεώρηση Πολεοδομικών Ζωνών.

Bet on Alfa

Συγκεκριμένα ο κ. Συλικιώτης αναφέρει ότι «όσα γράφονται για την αναθεώρηση των Πολεοδομικών Ζωνών επί προηγούμενης διακυβέρνησης, διαστρεβλώνει κατάφορα την πραγματικότητα».

«Επί δικής μου θητείας για πρώτη φορά καθιερώθηκαν συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες» υπογραμμίζει.

Συνεχίζοντας ο κ. Συλικιώτης επισημαίνει ότι «η αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων και των Πολεοδομικών Ζωνών στηρίχτηκε σε μια διαδικασία που ξεκινούσε με πανδημοτικές και παγκοινοτικές συγκεντρώσεις, όπου κατατίθεντο προτάσεις από τους πολίτες. Στη συνέχεια οι Τοπικές Αρχές κατέθεταν τις δικές τους προτάσεις και ήταν υποχρεωμένες να τις δημοσιοποιούν για να γνωρίζει ο πολίτης τι προτείνουν. Ακολούθως το Τοπικό Σχέδιο συζητείτο στο Πολεοδομικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, του ΕΤΕΚ και τμημάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας. Επίσης πραγματοποιούνταν δημόσιες ακροάσεις όπου ο πολίτης είχε τη δυνατότητα να καταθέτει τις απόψεις του».

Ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα ότι «ο Υπουργός δεν είναι μέρος της διαδικασίας. Με την ολοκλήρωσή της συζήτησης κατατίθετο από το Πολεοδομικό Συμβούλιο η πρόταση και εγκρίνετο από τον Υπουργό. Με βάση τον νόμο παρέχεται η εξουσία στον Υπουργό να προβαίνει σε διορθώσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Συλικιώτης υπογραμμίζει ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν άσκησε ως Υπουργός αυτή την εξουσία. «Επιπλέον επί δικής μας θητείας για πρώτη φορά εισήχθηκε πρόνοια στα Τοπικά Σχέδια για επιβολή τέλους όπου υπάρχει αναβάθμιση της αξίας των τεμαχίων» προσθέτει.

«Όσον αφορά την περιοχή της Νότιας Λευκωσίας, στην οποία εντάσσεται το τεμάχιο στις χαλεπιανές, οι διαδικασίες έγιναν όπως σε όλα τα άλλα Τοπικά Σχέδια με τον τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω. Η διαδικασία αναβάθμισης των ζωνών στη συγκεκριμένη περιοχή, περιλαμβανομένου του επίμαχου τεμαχίου, ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε επί σημερινής διακυβέρνησης» ξεκαθαρίζει ο κ. Συλικιώτης και καταλήγει:

«Συνεπώς, μέσα από τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι καμιά παρέμβαση από τον Υπουργό δεν υπήρξε στην όλη διαδικασία. Αυτή είναι όλη η αλήθεια στηριγμένη σε αδιαμφισβήτητα γεγονότα και όσα περί του αντιθέτου λέγονται ή γράφονται αποτελούν συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

ΠΗΓΗ

Autoremarketing

Bet on Alfa