ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣPele: Birth of a Legend. Η ιστορία του Έντσον...

Pele: Birth of a Legend. Η ιστορία του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο.

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ταινία “Pele: Birth of a Legend“. Πρόκεται για μία εξαιρετική ταινία την οποία συστήνουμε στους ποδοσφαιρόφιλους.

Bet on Alfa

Είναι στην ουσία η αυτοβιογραφία του βραζιλιάνου θρύλου Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή αλλιώς Πελέ!

Η ταινία παρουσιάζει τον Πελέ από τη παιδική ηλικία μέχρι και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958.

Η ταινία θα προβάλλεται προσεχώς στις αίθουσες του KCineplex.

Σχετικό αφιέρωμα έχει κάνει η ιστοσελίδα Protagon.gr.

Όπως αναφέρεται εκεί οι παραγωγοί της ταινίας δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ηθοποιό που θα ενσάρκωνε τον Πελέ στην εφηβική ηλικία. Παραθέτουμε απόσπασμα:

“Για τον πρωταγωνιστή, όμως, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Απογοητευμένοι από τους αμέτρητους υποψήφιους που είχαν απορρίψει, οι συντελεστές της ταινίας πήραν τους δρόμους, αναζητώντας τον κατάλληλο στις αλάνες, τα πάρκα και τις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο – εκεί που τα παιδιά μαζεύονται καθημερινά για να παίξουν ποδόσφαιρο. Βιντεοσκοπούσαν τους αυτοσχέδιους αγώνες και, κάθε βράδυ, μελετούσαν τις εικόνες που είχαν συλλέξει.

Σε ένα από τα δεκάδες βίντεο παρατήρησαν, στο βάθος του πλάνου, έναν νεαρό που έμοιαζε πολύ στον Πελέ. Την επομένη επέστρεψαν στο ίδιο σημείο, και τον βρήκαν. Ο ντε Πάουλα είναι 19 ετών (αλλά μικροδείχνει), και αγωνίζεται στην ημι-επαγγελματική ομάδα Baixada Fluminense. Μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν του έκαναν πλάκα, δέχτηκε αμέσως να περάσει από οντισιόν και -αυτό ήταν!- πήρε τον ρόλο. Ο μοναδικός υποψήφιος που δεν ήταν ηθοποιός και δεν μιλούσε «γρι» Αγγλικά, έγινε… ο Πελέ.

Ενας αμερικανός δάσκαλος, μια περούκα και οι πάμπολες επαναλήψεις των δύσκολων σκηνών, έλυσαν όλα τα προβληματάκια. Με τις ποδοσφαιρικές απαιτήσεις της ταινίας, ο νεαρός δεν ζορίστηκε ιδιαιτέρως. Μόνο μ’ εκείνο το άτιμο το «ψαλιδάκι», που το δοκίμασε δεκάδες φορές -με ένα στρώμα από κάτω, για να μη χτυπήσει- αλλά, στο τέλος, το πέτυχε. Οταν τελείωσε η δουλειά, ο πρωτάρης ηθοποιός εισέπραξε τα συγχαρητήρια του Πελέ αυτοπροσώπως και 30.000 δολάρια, με τα οποία ανακαίνισε το πατρικό του σπίτι.”

 

Στην ταινία εμφανίζεται και για κάποια δευτερόλεπτα ο ίδιος ο Πελέ.

Δείτε το  επίσημο τρείλερ της ταινίας εδώ:

[youtube id=”gcN8ZmYyJVY” align=”center” mode=”normal”]

 

Autoremarketing

Bet on Alfa