ΑρχικήDaily NewsΧάσικος και Χαλεπιανές. «Εν θα βάλω εγώ την υπογραφή...

Χάσικος και Χαλεπιανές. «Εν θα βάλω εγώ την υπογραφή μου για να ξοφλήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ τα χρέη της».

Τελικά από αυτά που διαβάζουμε και ακούμε τις τελευταίες ημέρες για το θέμα των Χαλεπιανών (όπως κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλασάρουν)  το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη,  Σωκράτης Χάσικος,  έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την πρόταση του Πολεοδομικού Συμβουλίου (το οποίο απαρτίζεται από τεχνοκράτες) και από μόνος του έκανε χρήση της εξουσίας του  και δεν  ένταξε την περιοχή των χαλεπιανών στη Ζώνη Ειδικών Χρήσεων όπως ήταν η πρόταση του Πολεοδομικού Συμβουλίου.

Bet on Alfa

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό διότι η Κύπρος είναι μικρή από άτομα του Υπουργείου Εσωτερικών,  όταν η πρόταση του Πολεοδομικού Συμβουλίου έφτασε στα χέρια του ο  Χάσικος  ήταν ξεκάθαρος: «Εν θα βάλω εγώ την υπογραφή μου για   να ξοφλήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ τα χρέη της».

Και εδώ είναι που τίθεται το μεγάλο ερωτηματικό:

Ήταν ή δεν ήταν αυτός που τον Δεκέμβριο του 2015 (συγκεκριμένα στις 09 Δεκεμβρίου 2015) παράθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη και τα έβαλε με την προηγούμενη Υπουργό Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου γιατί έκανε τροποποιήσεις σε προτάσεις του πολεοδομικού συμβουλίου;  Mάλιστα ο κύριος Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Η διαδικασία που ακολουθείται για τις αναβαθμίσεις ζωνών είναι συγκεκριμένη και σε αυτήν έχουν εμπλοκή πολλοί άνθρωποι και πολλά Τμήματα, όχι μόνο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και άλλων Υπουργείων. Ναι, έχει το δικαίωμα ο Υπουργός να προχωρήσει σε τροποποιήσεις αλλά αυτές θα πρέπει να είναι αρκούντως δικαιολογημένες».

Λοιπόν κύριε Υπουργέ,  αναμένουμε την δική σας αιτιολόγηση και γιατί δεν κάνατε αποδεκτή την πρόταση αυτή του Πολεοδομικού Συμβουλίου στο οποίο κατά τα δικά σας λεγόμενα  έχουν εμπλοκή πολλοί άνθρωποι και πολλά Τμήματα, όχι μόνο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και άλλων Υπουργείων.

Μήπως γιατί με την αναβάμθιση αυτής της περιοχής θα προέκυπτε πιθανόν και όφελος για την ΟΜΟΝΟΙΑ και μεγάλη πιθανότητα να εξοφλούσε τα χρέη της;

Μήπως διότι στην ίδια περιοχή έχει συμφέροντα άλλως μεγαλοπαράγοντας του Λευκωσιάτικου κατεστημένου τον οποίο δεν θέλετε να πειράξετε;

Αναμένουμε απαντήσεις.

Autoremarketing

Bet on Alfa