ΑρχικήDaily NewsΝα αντέξει την πίεση ψηλά, χωρίς να πανικοβάλλεται...

Να αντέξει την πίεση ψηλά, χωρίς να πανικοβάλλεται…


Η πρώτη ήττα για την Ομόνοια στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Ήταν ένα πιθανό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που ήταν ένα ντέρμπι στην έδρα του Απόλλωνα. Μιας ομάδας που επίσης παρουσίασε τρομερές αδυναμίες, όμως κατάφερε να νικήσει. Αυτό είναι ένα από τα πολλά αρνητικά για την Ομόνοια. Έχασε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή της αλλά έκανε κάποια ουσιώδη πράγματα, τα οποία η Ομόνοια ούτε αυτά δεν μπορεί να κάνει.

Bet on Alfa

Ο Απόλλων παρουσιάστηκε διαβασμένος. Ήξερε πως αδύνατο σημείο της Ομόνοιας είναι η μεσοαμυντική της συμπεριφορά.
Πίεσε ψηλά τους αμυντικούς μας, οι οποίοι σε κατάσταση πανικού δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα.

Σε μια φάση ανισορροπίας της αμυντικής γραμμής ήλθε και το πρώτο του γκολ. Ο Σοϊλέδης κάπου ήταν, έτρεξε ο Κατελάρης που δεν πρόλαβε τον Ντα Σίλβα κι αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκιέ Γκιέ. Έτοιμο, γιατί ο Φλορέσκου μάρκαρε με τα μάτια. Κι άντε να του κάνεις κριτική. Θα σου πει «δεν είναι η θέση μου». Γιατί στη συγκεκριμένη φάση μόνο ο Γκιέ Γκιέ ήταν στην περιοχή και ο Ρουμάνος τον έχασε. Στο δεύτερο γκολ έβαλε το χεράκι του και ο Σκαπούλλης με τη βοήθεια του βοηθού Εγγλέζου και εκεί «σκότωσαν» το παιχνίδι.

Δεν μπορεί να αποτελεί παρήγορο ότι έπαιξε καλύτερα η Ομόνοια σε ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Και τι έκανε; Σκόραρε από μια στατική φάση. Από το 69′ που μείωσε μέχρι και το τέλος του αγώνα απείλησε μόλις μια φορά, με τον Κωνσταντινίδη στο 79′. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, ο Απόλλωνας πίεσε και πάλι ψηλά και η μπάλα δυσκολευόταν να βγει από την άμυνά μας, με αποτέλεσμα να επιστρέφεται συνεχώς στον Παναγή. Λες και ήταν η Ομόνοια που είχε το υπέρ της προβάδισμα.

Αυτή δεν είναι η Ομόνοια που θέλει ο κόσμος της. Και τα περί βελτιωμένης εικόνας είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Η Ομόνοια πρέπει άμεσα να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο. Πρέπει να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας και να βρει αντίδοτο στο πρέσινγκ των αντιπάλων ψηλά. Αν το καταφέρει αυτό, σίγουρα θα βρει και πιο ελεύθερο πεδίο δράσης και στο αντίπαλο μισό…

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μια ακόμα ευκαιρία να διορθώσει αρκετά πράγματα. Γιατί με την Ανόρθωση, ο κόσμος πέρα από την αγωνιστική βελτίωση θα θέλει και αποτέλεσμα…

Autoremarketing

Bet on Alfa