ΑρχικήDaily NewsΕίχε θέληση και πάθος, αλλά...

Είχε θέληση και πάθος, αλλά…

Οι παθογένειες μιας τρίμηνης παρουσίας χωρίς η ομάδα να μπορεί να παίξει υποφερτό ποδόσφαιρο έκαναν και χτες την παρουσία τους στο Τσίρειο. Είχαμε σίγουρα ένα βελτιωμένο version της κακής ΟΜΟΝΟΙΑΣ των τελευταίων αγωνιστικών, ωστόσο η δύναμη, η θέληση και το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησαν την ομάδα να διεκδικήσει το παιχνίδι και να νοιώθει απογοητευμένη από την τελική έκβαση του αγώνα.

Bet on Alfa

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γινόταν αν η ομάδα ισοφάριζε (πράγμα που δικαιούταν με βάση την εικόνα του παιχνιδιού). Ούτε αν ο Σκαπούλλης δεν καταλόγιζε το ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο βοηθός Εγγλέζου.  Ωστόσο δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι πολύ εύκολα ο Απόλλωνας βρέθηκε με 2-0 μπροστά στο σκορ, χωρίς να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Ούτε μπορούμε να ξεχνούμε ότι μετά το 2-0, δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος για την ομάδα της Λεμεσού να επιτεθεί και να απειλήσει την εστία του Παναγή.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Με 4-4-2 και ρόμβο στον άξονα ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας. Μπροστά από τον Παναγή, έπαιξαν οι Φλορέσκου και Βύντρα σε ρόλο κεντρικών αμυντικών. Ο Κωνσταντινίδης ξεκίνησε δεξιά με τον Σοϊλέδη να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Κατελάρης επιλέχτηκε σε ρόλο αμυντικού μέσου με τους Μαργκάσα και Μπλατί Τουρέ να τον πλαισιώνουν σε ρόλο εσωτερικών μέσων και τον Κλέιτον να φιγουράρει στην κορυφή του ρόμβου. Σιέρινταν και Νταρμπισάϊαρ αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα δεν μπόρεσε δημιουργικά να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα. Ο Φάνος Κατελάρης ανάλαβε ένα πολύ δύσκολο ρόλο, αυτό του συνδετικού κρίκου μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής αλλά και του κυμματοθραύστη στην επιθετική δραστηριότητα του Απόλλωνα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο ικανοποιημένος έμεινε ο Κάρβερ από τον νεαρό μέσο. Ούτε μπορούμε είτε να του ασκήσουμε έντονη κριτική, είτε να τον αποθεώσουμε. Ο Φάνος σίγουρα ήταν η κεντρική φιγούρα στο ντέρμπι, από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο πρώτο γκολ του Απόλλωνα, έδειξε την απειρία του στο έπακρο αφού δέχτηκε εύκολα την ντρίμπλα από τον Ντα Σίλβα, ο Φλορέσκου έχασε τον Γκιέ και το 1-0 για τον Απόλλωνα ήρθε σε ρυθμό προπόνησης. Στην φάση του πέναλτι ο Παπουλής ξεγέλασε τον Εγγλέζου και ο Κατελάρης τιμωρήθηκε σε μια φάση που ήταν υπέρ του. Στα μέσα του β’ ημιχρόνου όμως με κεφαλιά, μείωσε το σκορ και έδωσε νέα διάσταση στον αγώνα.

Στα υπέρ για την ΟΜΟΝΟΙΑ καταγράφετε το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήταν με δύο γκολ πίσω δεν παράτησε το παιχνίδι. Δεν την επηρέασαν ούτε τα διαιτητικά λάθη, ούτε οι διακοπές στο παιχνίδι. Προσπάθησε μέχρι το τέλος να ανατρέψει μια κατάσταση η οποία δεν ήταν υπέρ της.

Στα αρνητικά, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να σημειώσουμε… Την ευκολία με την οποία γινόταν ευάλωτη στην άμυνα. Την δυσκολία να περάσει η μπάλα, από την άμυνα στον άξονα. Την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης για παράδειγμα, σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες (μια σε κάθε ημίχρονο) για να πετύχει η ομάδα ένα γκολ.

Γενικά η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να ψάχνετε ακόμα. Δεν έχει αφομοιώσει τις νέες τακτικές, πόσον μάλλον ώστε να μπορεί σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζει και διαφορετική…

Η αλλαγή του Σιέρινταν ήταν ακατανόητη και πέρα από κάθε λογική. Ιδιαίτερα από την στιγμή που παίζαμε με ψηλές μπαλιές είτε από πίσω είτε από τα πλάγια… Γενικά οι αλλαγές δεν βοήθησαν στο να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο γήπεδο, αλλά και να φτιάξουμε ευκαιρίες τα τελευταία λεπτά.

Ο Ιρλανδός ήταν ακόμα μια φορά κινητικός και γενικά έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Καλά τα πήγε και ο Κλέιτον σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ Μαργκάσα και Τουρέ τα έδωσαν όλα στο γήπεδο..

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Αυτό που αναμένουμε πλέον είναι ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στην εικόνα της ομάδας στην συνέχεια. Με δεδομένες τις εμφανής τις πλέον αδυναμίες στο ρόστερ. Ίσως η επιστροφή του Όρσουλιτς βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Το ζήτημα για την προπονητική ομάδα είναι ότι πρέπει να σταθεροποιήσει άμεσα ένα βασικό κορμό στην ομάδα και μια τακτική προσέγγιση στο παιχνίδι. Είτε με ρόμβο, είτε με άλλη μορφή.

Όλοι ανάμεναν αναταράξεις μετά από μια ενδεχόμενη νέα ήττα στο Τσίρειο. Η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας όμως, έσωσε την παρτίδα. Βελτιωμένη περισσότερο στον τομέα ψυχολογίας και προσέγγισης του παιχνιδιού παρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ας μην γελοιόμαστε. Αν θέλουμε η ΟΜΟΝΟΙΑ να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης και κοντά στους άλλους διεκδικητές, πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα, αρχίζοντας με την αμυντική της λειτουργία. Εννιά γκολ σε έξι παιχνίδια, είναι ήδη αρκετά.

Autoremarketing

Bet on Alfa