ΑρχικήDaily NewsΗ χειραγώγηση αγώνων και το "ξεκατίνιασμα" στο twitter

Η χειραγώγηση αγώνων και το “ξεκατίνιασμα” στο twitter

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο τραπέζι το αίτημα για αύξηση των ομάδων, αρθογραφήσαμε επισταμένα δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά καταδίκαζε το ποδόσφαιρο μας σε αργό θάνατο…

Bet on Alfa

Δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάκτυλο μας. Ασκήσαμε έντονη κριτική στην Διοίκηση του σωματείου ότι με την παθητική στάση που κράτησε τότε και κρατεί ακόμα και σήμερα, δεν προσφέρει καμία υπηρεσία ούτε στην ομάδα μας, ούτε στο ποδόσφαιρο του τόπου μας.

Από τον Απρίλιο του 2015 έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι… Δυστυχώς, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων πρώτης κατηγορίας, αποτελεί πλέον ρουτίνα. Μια “μπίζνα”, στημένη πολύ καλά, που γεμίζει με εκατομμύρια τις τσέπες, επιτηδείων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο απλός φίλαθλος σήμερα είναι το εξής… Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για παράδειγμα το Αποέλ μπορεί να κερδίσει την Καρμιώτισσα, με 3 γκολ διαφορά, στο ΓΣΠ. Το να “παρεμβαίνεις” όπως  στην ροή του αγώνα και να διαμορφώνεις το τελικό αποτέλεσμα με τρόπο που να οδηγεί στον εύκολο πλουτισμό, είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτό μας λέει και η UEFA. Παίχτηκαν υπέρογκα ποσά, κατά την διάρκεια του αγώνα, ώστε να χάσει η Καρμιώτισσα με 3 γκολ διαφορά. Και η στοιχηματική δράση, “έλαβε χώρα σε διάφορες αγορές”… Η UEFA έχει στοιχεία, δεδομένα και ιστορικό από πληθώρα παιχνιδιών και πρωταθλημάτων σε όλο τον πλανήτη.

Η αύξηση των ομάδων λοιπόν οδήγησε νομοτελειακά σε αυτό που όλοι αναμέναμε. Αδιάφορα παιχνίδια, αδιάφορες ομάδες, είσοδο στο ποδόσφαιρο μας ατόμων ικανών να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις. Εύκολος πλουτισμός σε περίοδο κρίσης!

Τι γράφαμε λοιπόν τότε;

Συρόμενο άρμα…

Η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με την ΚΟΠ και οι λόγοι της άτυπης συμπόρευσης

Η αύξηση των ομάδων και οι κόκκινοι φάκελοι

Δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες… Κάποια πράγματα όμως φώναζαν και φωνάζουν από μακριά!

Δύο μήνες έχουν περάσει λίγο πολύ από το δημοσίευμα της Guardian, που ανέλυε σε βάθος και χωρίς ανακρίβειες την κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ τότε είχε κατηγορήσει την αγγλική εφημερίδα ότι επιδιώκει το εξής:

“Είναι προφανές ότι οι εύηχοι τίτλοι με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο» προκαλούν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την επισκεψιμότητα, για αυτό και η Αγγλική «Gurdian» τους χρησιμοποιεί σε χθεσινό άρθρο της με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο” (ανακοίνωση ΚΟΠ 7/9/2016). 

Για να καταλήξει ως εξής… “Η ΚΟΠ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα αυτό, δίνοντας του περισσότερη υπόσταση”.

Μάλιστα… Μετά από αυτή την ανακοίνωση αλλά ιδιαίτερα από τα όσα επακολούθησαν, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αλλά και ολόκληρη η ηγεσία της ΚΟΠ, θα έπρεπε να είχαν παρατηθεί… Η ανοχή αυτών των καταστάσεων, αποτελεί στην ουσία και την καλύτερη συγκάλυψη των. Και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, μετά και την μακρόχρονη διαδρομή του στο άθλημα, δεν μπορεί παρά να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια, τι ακριβώς συμβαίνει.

Και κάτι τελευταίο για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ίσως αρκετοί να ενθουσιάστηκαν με το χτεσινό tweet… Ίσως κάποιοι να γέλασαν και να το βρήκαν πολύ δημιουργικό… Κάποιοι άλλοι όμως περιμένουν πολύ περισσότερα από την Διοίκηση του σωματείου, από το δημόσιο ξεκατίνιασμα και την διακωμώδηση της κατάστασης. Περιμένουν ξεκάθαρες θέσεις άλλα και ουσιαστικές αποφάσεις…

 

Autoremarketing

Bet on Alfa