ΑρχικήDaily NewsΜας "βάζει χέρι" η UEFA!

Μας “βάζει χέρι” η UEFA!

Δεν αφήνει περιθώρια στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην ΚΟΠ αλλά και στην Κυπριακή πολιτεία, η UEFA. Στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι πεπεισμένοι πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η διαφθορά στο ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Γι’ αυτό και έφεραν τους αρμοδίους στην Κύπρο προ των ευθυνών τους.

Bet on Alfa

Για την UEFA, η “ακεραιότητα του ποδοσφαίρου” αποτελεί βασική προτεραιότητα. Γι’ αυτό, πέραν από την βασική ενημέρωση που προσφέρει σε όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές και σωματεία), έχει αναπτύξει και ένα εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης, της στοιχηματικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο. Στην προσπάθεια αυτή έχει και την αρωγή της βιομηχανίας στοιχήματος. Με άλλα λόγια οι στοιχηματικές εταιρίες, συνεργάζονται με την  UEFA για τον εντοπισμό παράνομης στοιχηματικής δραστηριότητας.

Τέλος η UEFA, έχει αναπτύξει δεσμούς και με τις διωκτικές αρχές του κάθε κράτους, για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν όσους παρανομούν και να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη ευαισθητοποίηση του αρμόδιου υπουργού Ιωνά Νικολάου. Πάντως το σημαντικό είναι ότι κλιμάκιο ειδικών από την UEFA είχαν πρόσφατα συνάντηση και με τις διωκτικές αρχές στην Κύπρο (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας), ώστε να υποδείξουν τρόπους (πχ παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων) για καταπολέμηση του φαινομένου.

Η ευαισθητοποίηση λοιπόν Ιωνά Νικολάου και Κωστάκη Κουτσοκόυμνη μόνο τυχαία δεν είναι. Η UEFA είναι πολύ δυσαρεστημένη με την απάθεια των αρμοδίων. Σε ένα ευνομούμενο κράτος, λογικά θα ζητούνταν και ευθύνες. Αλλά τώρα τι τα ψάχνεις..

Το βέβαιο είναι ότι μετά και την σημερινή σύσκεψη, κάποια πράγματα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλάζουν ριζικά. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και την στάση που θα κρατήσει το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

Η UEFA, ως από μηχανής Θεός, προσφέρει σανίδα σωτηρίας στο ποδόσφαιρο μας. Αν και με αυτούς που το διοικούν, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, ελπίζουμε ότι θα μπει επιτέλους ένα τέλος, στον κατήφορο του αθλήματος…

Autoremarketing

Bet on Alfa