ΑρχικήDaily NewsΗ απίστευτη πρωτιά της Κύπρου στην "χειραγώγηση αγώνων"

Η απίστευτη πρωτιά της Κύπρου στην “χειραγώγηση αγώνων”

Επιτέλους, μέρος της αλήθειας, ήρθε στο φως… Τουλάχιστον μάθαμε την πραγματική διάσταση του προβλήματος, για το οποίο εδώ και καιρό, το omonoia24.com αρθρογραφούσε. Ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης, έδωσε το παρόν του στην χτεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και φανέρωσε την έκταση της σήψης και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο μας.
Με απλά λόγια; Πρώτη η Κύπρος στα στημένα… Πιο διεφθαρμένο Ευρωπαικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα το Κυπριακό… Περισσότεροι κόκκινοι φάκελοι τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα!  
Φυσικά ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης κατά την προσφιλή του τακτική, αποποιήθηκε για ακόμα μια φορά τις δικές του ασήκωτες ευθύνες. Ουσιαστικά, μετά και τα ευρήματα αυτά, ο πρόεδρος της ΚΟΠ θα έπρεπε να είναι ήδη σπίτι του.  
Τι να πρωτοθυμίσουμε δηλαδή:
  •  Την στάση του στην αύξηση των ομάδων σε 14;
  • Την στάση του στα δημοσιεύματα της Guardian;
  • Τα ποστ του στο fb όταν ήρθαν οι πρώτοι φάκελοι;
  • Την ανικανότητα του ιδίου και της Ομοσπονδίας, της οποία ηγείται, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο;

Επί της ουσίας τώρα. H UEFA προτίθεται η ίδια, να επιβάλει κυρώσεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως τον αποκλεισμό των κυπριακών ομάδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Εδώ μας έφερε η ανικανότητα των Διοικούντων της ΚΟΠ. Και μάλιστα δεν μένει ως εκεί… Εισηγείται η ίδια μέτρα για πάταξη αυτής της μάστιγας…

Bet on Alfa
 -Στον πρώτο φάκελο στον οποίο θα κατονομάζεται Σωματείο ότι έχει ευθύνη για προσυνεννοημένο αγώνα, να αφαιρούνται έξι βαθμοί και να επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
-Στο δεύτερο φάκελο για το ίδιο Σωματείο, να του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής στη διοργάνωση για την οποία ήρθε ο φάκελος.
-Στον τρίτο φάκελο για το ίδιο Σωματείο, να του απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Ομοσπονδίας για χρονική περίοδο τουλάχιστον πέντε χρόνων και πρόστιμο ύψους 1000.000 ευρώ (πηγή: επίσημη ιστοσελίδα ΚΟΠ).
Μετά από όλα αυτά, η έγνοια της Ομοσπονδίας μας, ήταν να συγκαλέσει την ψεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ώστε να αντιπροτείνει πιο ήπια μέτρα προς την UEFA!
“Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, θα γίνει προσπάθεια ούτως ώστε, στον πρώτο φάκελο στον οποίο θα καταλογίζεται ευθύνη από την UEFA, η ποινή να είναι βαρύ χρηματικό πρόστιμο και από το δεύτερο φάκελο να αρχίζουν οι αυστηρότερες ποινές όπως υποδεικνύονται από την UEFA (στο δεύτερο φάκελο αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο, στον τρίτο υποβιβασμός και στον τέταρτο, διαγραφή από τα μητρώα της ΚΟΠ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)” – (πηγή επίσημη ιστοσελίδα ΚΟΠ). .
Διαβάστε τι άλλο δήλωσε ως ο φίλτατος Κωστάκης Κουτσοκούμνης…
«Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Φτάσαμε σε οριακό σημείο. Σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε χορηγούς, ούτε κόσμο, ούτε πρωτάθλημα. Η απόφαση της UEFA για αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, της  Αλβανικής Σκεντερμπέου και η απόρριψη της έφεσης της Αλβανικής ομάδας από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), έχει δώσει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων αφού πλέον μοναδική απόδειξη που χρειάζεται για επιβολή ποινών, είναι το περιεχόμενο του φακέλου»,
Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ. Το μεγάλο θέμα που προκύπτει τώρα είναι, πως αυτοί που στην ουσία δημιούργησαν το πρόβλημα, θα βρουν την λύση του… Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας… Παρόντα στην ψεσινή συνεδρία, ήταν και άτομα που πιθανότατα να ενέχονται στην “χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων”. Ο χρόνος θα δείξει… Και όπως γράψαμε και χτες ευτυχώς που στην UEFA … δεν στρουθοκαμιλίζουν!
Autoremarketing

Bet on Alfa